Kvarngärdesgatan 1B

Bilder

  • Såld!

Kvarngärdesgatan 1B , Örgryte/Bö , Göteborg

Nu finns äntligen chansen att förvärva denna lyxigt renoverade trerummare med golvyta om 65 kvadratmeter i toppskick på Kvarngärdesgatan 1B, belägen i trivsamma Örgryte. Ljusa ytskikt och snedtak tillsammans med påkostade materialval ger lägenheten sin egen identitet. Här bor ni på väldisponerade kvadratmeter med allt som kan tänkas behövas. Det moderna Vedumköket från 2016 erbjuder gott om arbetsytor och förvaring, perfekt för matälskaren! Bostadens största sovrum och vardagsrum har fri vy över den rogivande omgivningen tack vare gavelläget. I Örgryte/Bö finner ni både lugnet av den grönskande omgivningen och porlande bäcken i en perfekt kombination med direkt närhet till Göteborgs centrum och Delsjöområdet. Här finner ni en bostad där inget lämnats åt slumpen och som definitivt bör upplevas!

52 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 554 kr I avgiften ingår värme, VA samt kabel-TV.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
15
Byggår:
1949
Driftskostnad:
275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

52 kvm

Biarea

13 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

I den tidslösa hallen ges bra möjligheter till avhängning och förvaring. Här börjar den fina och välvårdade fiskbensparketten som löper sig igenom hela lägenheten.

Master bedroom

Från vardagsrummet genom den platseffektiva skjutdörren nås det rogivande sovrummet. Här ges gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Här finns även bra plats för förvaring. Det stora fönstret ger ett behagligt ljusinsläpp. Rummet är ljust och luftigt, väggarna är vitmålade och på golvet ligger den fina parketten.

Kök

Modernt och smakfullt renoverat Vedumkök från 2016. Här finns otroligt gott om arbetsytor och förvaring. Påkostade och tidlösa materialval där köksinredningen går i vitt med ett gråmelerat kakel som bryter av mot det vita. Köket är fullutrustat med spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin, kyl & frys samt en lyxig vinkyl. Ett perfekt kök för matälskaren.

Vardagsrum

Det lättmöblerade vardagsrummet ligger i en social planlösning tillsammans med köket och matplatsen. Här får det plats en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Det stora fönstret ger en grönskande utsikt över den lummiga omgivningen och ett tacksamt ljusinsläpp. Väggarna är vitmålade och golvet kläs av den fina fiskbensparketten.

Badrum

Badrummet totalrenoverades i Juni 2017 med vitt kakel på väggarna och gråmelerad klinker. Badrummet är utrustat med en lyxig duschhörna med vikbara glasdörrar, WC, handfat med kommod och överhängande spegelskåp samt golvvärme.

Sovrum 2

Direkt till höger i hallen ligger ett av lägenhetens sovrum. Här finns gott om plats för en stor säng med tillhörande sängmöbler. Tillhörande sovrummet finns en stor garderob som ger plats för alla kläder och prylar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger samma fina fiskbensparkett som i resterande lägenheten. Från takfönstret ges ett generöst och charmigt ljusinsläpp.

Kontor/barnkammare

I bostadens andra rum som idag nyttjas som sovrum passar sig lika bra som kontor som barnkammare. Takfönstret ger rummet ett generöst ljusinsläpp och väggarna är vitmålade. På golvet ligger ett modernt och fräscht laminatgolv i ljus nyans.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 554 kr I avgiften ingår värme, VA samt kabel-TV.

Driftskostnad

3 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

4,21%

Andel av årsavgiften

4,21%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1949

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 december 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bö 97:1

Övrigt

Mäklaren informerar om att enligt lägenhetsförteckning är bostaden registrerad som 2 rok. Efter ombyggnad nyttjas den idag av säljaren som 3 rok. Uppgift angående boarea är baserad på säljarens uppgifter tillsammans med föreningens information.

Förening

Namn

Brf Murödlan i Bö

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Brf Murödlan i Bö äger fastigheten Göteborg Bö 97:1 som är ett trevåningshus med källare och delvis inredd vind. Huset byggdes år 1949 och består av 15 lägenheter och 1 lokal. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning.

Föreningen har en underhållsplan som i dagsläget sträcker sig till år 2026. (se sista sidan i den bifogade ekonomiska planen). Det kommande underhållet kommer finansieras av redan avsatta pengar.

Antal lägenheter

15

Antal lokaler i föreningen

1

Parkering

Gratis parkering i hela området.

Renoveringar

Händelser under 2018 i urval:
- Relining
- Omdragning av el i samtliga lägenheter
- Byte av tvättmaskiner
- Energideklaration

Tidigare utfört underhåll i urval:
- Byte av torktumlare
- Byte av kodlås
- Dränering

För mer detaljerad information gällande underhåll; Se bifogad årsredovisning.

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget. Det skedde en justering gällande avgifterna i år 2017 då lägenheterna mättes om och avgifterna fick då stämma överens med det uppmätta kvadratmeterna i respektive bostad.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Om området

Örgryte/Bö

Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön. Här råder ett rofyllt lugn över lummiga trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och herrgårdar som låg här förr i världen. Här syns framförallt villor, några från andra hälften av 1800-talet, men även radhus i både 1920-klassicistisk stil och funkisstil från 1930-talet.

Vid Sankt Sigfrids plan syns pittoreska Örgryte gamla kyrka som började byggas redan under 1200-talet och som vuxit fram under århundradenas lopp. Idag är den en populär bröllopskyrka, med sin vackra altaruppsats ritad av CW Carlberg som också är Domkyrkans arkitekt. På höjden, ett stenkast från kyrkan tronar eleganta Villa Odinslund med trevlig lunchservering i sekelskiftesmiljö.

Du som bor i Örgryte har aldrig långt till naturupplevelser. I öster gränsar Örgryte till Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs mest populära friluftsområden. Här väntar vackra vandringsleder, bad- och fiskesjöar, golfanläggning, klättermiljöer och mycket mer. Strax nordost ligger också Skatås, en stor sportanläggning med motionsslingor, gym, fotbolls- och beachvolleybollplaner och frisbeegolfbana. Aktiviteter för de minsta barnen finns hos Örgryte församling, här anordnas även kör- och hobbyverksamhet för de lite större barnen.

Storhandla gör du bäst på ICA Focus, snett mitt emot Lisebergs huvudentré, i grannstadsdelen Gårda. Här i Focushuset hittar du även apotek, systembolag, skomakeri, frisör, restauranger mm. Annars finns flera små kvartersbutiker runtom i Örgryte med bra utbud.

Det är nära in till city, men om du inte cyklar eller promenerar tar du dig enkelt med spårvagn 5 samt buss 50 och 62. På bara några minuter är du nere vid evenemangsstråket vid Korsvägen där bland annat Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligger.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad