Steken 2D

Bilder

  • Såld!

Steken 2D , Agnesberg , Göteborg

Nu har du möjlighet att förvärva en härlig fyra i populära Agnesberg. Här finner du ett boende med öppen och ljus planlösning, rymligt kök, stort vardagsrum samt en härlig balkong. Med närhet till Vättlefjäll friluftsområde endast ett stenkast bort! Välkommen att boka in dig för visning!

81 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
3 160 kr Värme, VA & Kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
26
Byggår:
1965
Driftskostnad:
496 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med bra tillgång till hela lägenheten. Väggarna går i en ljus antikvit kulör och golvet är av en träimiterad plastmatta.

Kontor/sovrum

Här finner ni ett rum med härliga ljusinsläpp. Det kan användas som kontor eller som sovrum. Väggarna går i en brun ton och golvet är av en ljus heltäckningsmatta.

Badrum

Badrummet erbjuder en bra storlek med toalett, handfat och badkar. Här finns ett vackert fönster som ger fint ljusinsläpp. Rummet är halvkaklat i vitt och golvet har ljusgrå klinkers.

Kök

Bra planerat kök med bra arbetsyta. Detta kök fungerar bra för sociala tillställningar. Här finns plats för ett matbord men ändå bra plats att arbeta på. Köket har kyl och frys, spis och är förberedd med plats för diskmaskin. Rummet går i en ljus mönstrad tapet och golvet är av en brunmönstrad plastmatta.

Balkong

Här hittar ni en riktigt fin balkong i österläge med utsikt över innergården. Det finns plats för cafébord med tillhörande stolar. Man når balkongen via köket.

Garderob

Bra behändig walk in closet för god förvaring. Här har man möjlighet att komma åt den från både köket och matsalen. Rummet går i vitt med en brunmönstrad plastmatta

Matsal/sovrum

Här finns plats för ett bra matsalsbord för trevliga stunder. Man kan också använda detta rum som sovrum om man vill. Intill rummet ligger en behändig walk in closet. Rummet går i en ljus mönstrad tapet och golvet är av parkett.

Vardagsrum

Stort och härligt vardagsrum med stora fönsterpartier. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande bord samt byrå och fåtölj. Rummet går i ljus beige kulör och golvet är av parkett.

Toalett

Här finns lägenhetens andra toalett med närhet till sovrummet. Här finns toalett och handfat. Rummet går i vitt med ljusgrå klinkers.

Sovrum

Stort och luftigt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Bra ljusinsläpp från fönstret. Rummet går i antikvit med eklaminatgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 160 kr Värme, VA & Kabel-tv

Driftskostnad

5 955 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 355 kr
Försäkring: 3 600 kr

Andel i föreningen

0,7323%

Andel av årsavgiften

0,72876%

Reparationsfond

1544 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Markvärmepump, Olja

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 februari 2019
Energiklass: D
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Gårdsten 73:1

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Agnesbergshus nr 1

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Gårdsten 73:1 i Göteborg kommun med adress Steken 1-3. Marken är friköpt. Föreningen upplåter 162 st bostadsrätter med en total lägenhetsyta på 11 048,5 kvm samt innehar 62 st förråd som hyrs ut till de boende.
Lägenhetsfördelning:
26 st 1 rum och kokvrå, 13 st 1 rum och kök, 1 st 2 rum och kök, 57 st 3 rum och kök, 50 st 4 rum och kök, 15 st 5 rum och kök.

Ekonomi:
Den ekonomiska förvaltningens sköts av Riksbyggen.
Månadsavgiften till föreningen inkluderar värme, vatten samt grundutbudet på kabel-TV. Därtill står föreningen även för bostadsrättstillägget på hemförsäkringen, dvs. som lägenhetsinnehavare behöver man endast teckna en vanlig hemförsäkring.
Avsättning till inre reparationsfonder för respektive lägenhet görs ej. Det inre underhållet av lägenheten sköts av lägenhetsinnehavaren, se stadgarna § 30 för ansvarsfördelning.
Senaste avgiftshöjning skedde 2017-04-01 med 4,41 %. Innan dess hade den inte höjts på fem år. Inga avgiftshöjningar är planerade under 2018. Föreningen är stabil med mycket god ekonomi.

Tvättstugor:
I varje hus finns en gemensam tvättstuga, i uppgångarna 1 E-F, 2 A-B och 3 D-E. . Tvättstugan i uppgång 1 är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, centrifug, tre torkrum samt matt-tvätt. Tvättstugan i uppgång 3 är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, två torkrum samt mangelrum.

Gemensamma utrymmen:
Föreningsexpedition och fastighetsskötarexpedition är belägna på 2 H. Fastighetsskötarna har expeditionstid varje vardag kl 13:00-13:30.
Via föreningen har medlemmarna tillgång till samlingslokal, som används för föreningens ändamål.
Bastun på 2 H samt motionsrummet på 3 H renoverades 2008 och kan nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar. Det finns även ett solarium på 3 E som kan användas för 20 kr/tillfälle.
Cykelförråd finns i varje byggnad.
Barnvagnsförvaring finns i anslutning till varje entré, även sopnedkast.
Innergårdarna är gröna och välskötta. Det finns tre lekplatser, en framför varje byggnad.
Till varje lägenhet hör ett eget källarförråd. Dessutom finns 62 st förråd som kan hyras för ca 20-30 kr/månad, separat kö via Riksbyggen.
Medlemskap:
Överlåtelseavgift tas ut av säljaren, 2.5 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2017 är avgiften 1 120 kr. Eventuell pantsättningsavgift tas ut av köparen, 1 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2017 är avgiften 448 kr per lån.
Samägande med exempelvis släkting accepteras av föreningen efter överenskommelse. Juridiska personer beviljas inte medlemskap.
Innan medlemskap godkänns vill föreningen träffa köparen. Ordföranden kontaktar köparen för att boka ett sådant informationsmöte. Svar på medlemskapet fås inom en månad från dess att den inkommit till föreningen.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

162

TV och Bredband

TV & Internet:
Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbudet av kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras via fiber från Telia. Man kan också välja bredband från ComHem. Avtal tecknas separat via lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Parkering

Parkering:
Det finns 182 st parkeringsplatser, kan hyras för ca 100 kr/månad och det är endast personbilar som får parkera här, lastbilsregistrerade fordon får inte stå här oavsett storlek. Controlla är väldigt noga med detta och det medför parkeringsböter. Max 3 platser får hyras per lägenhet. Separat kö via Riksbyggen där det är lätt att få tillgång till parkeringsplats. Plats med eluttag finns ej.
Det finns även 10 st MC-platser, dessa belägna i ett låst uterum och kan hyras för 100 kr/månad. Separat kö via Riksbyggen.
5 husvagnsparkeringar är belägna i områdets nedre del, kostnad 150 kr/månad. Separat kö via Riksbyggen.
Gott om besöksparkeringar vid båda infarterna till området, med fri tolvtimmarsparkering.

Renoveringar

Renoveringar:
Byggnaderna stod klara 1965 och värms upp via bergvärmeanläggning som installerades 2006. Den löpande fastighetsskötseln sköts av två heltidsanställda fastighetsskötare som finns på området vardagar kl 7-16. Den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
2013 bytte man ut oljepannan. Man har inte fattat något beslut om renovering av stammarna, men har bestämt att det ska göras en relining när det blir aktuellt.
2014 genomfördes OVK-besiktning + rensning av ventilationen. Man tog även bort några planteringar och istället byggdes 5 nya parkeringsplatser.
2016 besiktades taken och upptäckta brister har åtgärdats. De tre lekplatserna fick nya lekredskap.
2017 planeras omläggning av papp på taken.
Föreningen följer en underhållsplan, och har inga större renoveringar planerade i dagsläget för 2017.
Se årsredovisning för ytterligare information.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Agnesberg

Lugnt och tryggt, barnvänligt område med närhet till den fina naturen runt området. I början av 1960-talet tillkom det nuvarande flerbostadshusområdet Steken.
Agnesberg är en del av stadsdelsnämndsområdet Lärjedalen. Agnesberg var tidigare en egen tätort, men är sedan tätortsavgränsningen 1970 en del av tätorten Göteborg.

Kommunikation

Till lokalbussen (buss 72), 2 min gångväg.
Direktbuss till Nils Ericsson terminalen går 4gånger/tim i högtrafik, annars en gång i halvtimmen. Ca 4 min gångväg till hållplatsen vid E45/Agnesbergsmotet, restid 13min.
Med bil tar det ca 10 min in till centrala Göteborg.

Närservice

Söker Ni ett större utbud av affärer kan Angereds Centrum, med 5 min bilfärd, erbjuda er butiker inom livsmedel, kläder, restauranger, snabbmatkedjor, apotek mm.

Skolor:
Röseredsskolan, årsklass förskola - årkurs 5.
Långmosseskolan, årsklass förskola - årskurs 3.

Karta

Hör av dig till Robert Milsom för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad