Ahrenbergsgatan 4G

Bilder

Ahrenbergsgatan 4G , Munkebäck , Göteborg

Bostadsrättslokal. Här finner du en renoverad stor lokal i bostadsutförande med tre toaletter, bastu och stort snyggt kök samt även egen ingång. Denna bostadsrätt är registrerad som lokal och därmed inte tillåten att skriva sig i utan till för juridiska personer och är perfekt för dig som kanske har anställda och behöver övernattningslägenhet med låg avgift. Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet. På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

105 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 825 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
105 kvm
Våning:
0
Byggår:
1950
Pris:
3 500 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

105 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Rymlig och välkomnande hall med slitstark mörk klinker på golvet och vita väggar. Bra förvaring i form av en skjutdörrsgarderob.

Badrum 1

Stort helkaklat badrum med en härlig bastu. Utrustat i övrigt med dusch, tvättmaskin, torktumlare, wc och tvättställ.

Gäst wc

Smart planerad toalett med eget utrymme för städartiklar. Helkaklat i samma utförande som övriga badrum.

Vardagsrum

Stort och rymligt vardagsrum. Ytskikten är vita och på golvet ligger ett parkettgolv som är genomgående i hela lägenheten.

Sovrum 1

Stort sovrum med egen till till en stor klädkammare och badrum. Vita ytskikt och parkett.

Kök

Stort kök i högblankt utförande och snygg stenskiva ovanpå. Dubbla diskhoar och en maskinell utrustning i övrigt som består av fullstora kyl och frys, inbyggd ugn, inbyggd mikro, spishäll, köksfläkt och diskmaskin. På golvet ligger ett klinkergolv.

Sovrum 2

Sovrum i bra storlek med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 3, hiss finns ej

Pris

3 500 000 kr

Avgift

2 825 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andel i föreningen

1,9472%

Andel av årsavgiften

1,9472%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1950

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 april 2017
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 87:3

Övrigt

Lokalen är registrerad i föreningen som 42 kvm area och 64 kvm biarea.
Bostadsrättslokal vilket innebär att man inte kan skriva sig här.

Förening

Namn

Brf Plåtbockaren

Om föreningen

I Brf Plåtbockaren finns 42 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. De flesta består av 2 rum och kök. Den totala bostadsytan är 2 053 m2. Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Kålltorp 87:3.

Fastigheten på Ahrenbergsgatan 4 byggdes i slutet på 40-talet och något år in på 50-talet för de anställda på SKF. Föreningen hette då SKF´s Anställda Bostadsrättsförening nr 4 men bytte 2006 namn till Brf Plåtbockaren, vilket kommer av den ursprungliga fastighetsbeteckningen.

Föreningens gemensamma tvättstuga består av tre nyinköpta tvättmaskiner, en torktumlare samt torkrum. Gemensamma utrymmen är även ett cykelrum och barnvagnsrum som är placerat i källaren. Det finns även en gemensam grönyta framför huset med utemöbler.

För närvarande råder kö till föreningens parkeringsplatser.

Huset är ComHem-anslutet och det är via dem som den i avgiften inkluderade kabel-TVn levereras. Bredband och utökat antal TV-kanaler kan köpas till.

För mer information, se bifogad årsredovisning, stadgar samt www.platbockaren.se.

Renoveringar

Gjorda renoveringar: 2016 - Fönster i söder utbytta. Förbättrat frånluftsventilationen samt nya friskluftsintag. Asfaltering av parkering. Ny radonmätning har gjorts och alla lägenheter ligger under gränsvärdet. 2015 - Nya säkerhetsdörrar till källarförråden. Trapphusen har delvis målats om. 2014 - Radonmätning utförd. Ett fåtal lägenheter låg över riktvärdet. Åtgärder har gjorts genom håltagningar i fasaden samt genom att installera 6 st radonpumpar i källaren. 2010 - Renovering av tvättstuga och torkrum. 2009 - Renovering och putsning av grundmur. 2008-2009 - Ny el drogs i trapphus, källare samt vindsutrymmen. 2007 - Ommålade trappuppgångarna. 2007 - Nya säkerhetsdörrar. 2002 - 2003 - Stammarna renoverade genom relining. 2002 - Taket lades om.

Ekonomi

Ingen avgiftsändring planerad (2019-05-31).

Om området

Munkebäck

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad