Övre olskroksgatan 30

Bilder

Utgångspris

2 390 000 kr

Bevaka slutpriset

Övre olskroksgatan 30 , Olskroken/Bagaregården , Göteborg

Äntligen finns nu chansen att förvärva denna väldisponerade & charmiga 40-talstvåa med balkong i soligt läge, högt upp i huset! Djupa fönsternischer i sten och vacker fiskbensparkett. Belägen i populära Olskroken med närhet till city. Brf med stor terrass samt hiss! Välkommen på visning!

56 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 348 kr inkl. värme, VA, kabel-tv, sophantering & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
167
Byggår:
1943
Driftskostnad:
508 kr/månad
Utgångspris:
2 390 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 26 maj 13:00-13:30

    Boka här

    Vänligen boka dig för visning

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

En ljus hall välkomnar dig in i lägenheten. Till vänster finns möjlighet till avhängning och här finns även plats till förvaringsmöbel. Till höger finns badrummet, till vänster finns köket och rakt fram nås vardagsrummet. Väggarna är ljusa.

Kök

Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Här finns spis med fläkt samt ugn, dubbel diskho, kyl och frys. Luckorna är vita och köksbänken i tåligt rostfritt stål. Vitvarorna är vita.

Badrum

Badrummet är fräscht och helkaklat i grått klinker med vitt kakel. Rummet är bra disponerat och utrustat med vägghängd wc, kommod i mörkt trä med spegelskåp samt härlig vattenfallsdusch med dubbla glasdörrar. Här finns även ett väggskåp i snyggt och matchande mörkt trä.

Vardagsrum

Ett stort och härligt vardagsrum som upplevs ljust tack vare de stora fönsterpartierna. Här finns en vacker och tidsenlig fiskbensparkett och väggarna är ljusa. Takhöjden skapar en härlig rymd och rummet är rymligt med plats till stor soffgrupp, förvarings- och tv-möbler. Här finns även plats för en stor matsalsgrupp för flera gäster.

Balkong

Balkongen är rymlig med plats för caféset och balkongväxter. Njut av solen under hela dagen samt en mycket härlig vy över takåsarna.

Sovrum

Vidare från vardagsrummet finns sovrummet. Även sovrummet är stort och luftigt med lyxig förvaring i form av en stor klädkammare. På golvet ligger en snygg parkett och väggarna är vita matchade med en snygg, mönstrad och grå fondvägg. Här finns plats till stor dubbelsäng samt förvaringsmöbler.

Välkommen!

Charmig 40-talstvåa högt upp i huset med hiss. Njut av ett insynsfritt läge med balkong i soligt läge och utsikt över takåsarna! Här finns bekvämligheten med hiss. Högt i tak och bevarade originaldetaljer i så som vacker fiskbensparkett, djupa fönsterbräden i sten och en härlig rymd i den höga takhöjden.

De välplanerade 56 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Pris

2 390 000 kr Utgångspris

Avgift

3 348 kr inkl. värme, VA, kabel-tv, sophantering & bredband

Driftskostnad

6 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att variera beroende på användning och abonnemang.

Andel i föreningen

1,26949%

Andel av årsavgiften

1,41244%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1943

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 september 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

OLSKROKEN 11:27

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Pellerins

Om föreningen

Brf Pellerins förvärvade fastigheten Olskroken 11:27 år 2009. Föreningen består av två flerbostadshus och upplåter 71 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Adresserna är Övre Olskroksgatan 24-30

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen av föreningen. MD badrumsrenovering i Göteborg AB står för fastighetsskötseln i föreningen.
Urval av utförda renoveringar;
1987 - Rörstambyte vatten/el
1987 - Balkonger
1987 - Fönsterbyten
1987 - Badrumsrenovering med stambyte
1987 - Yttertak
2009 - Två nya maskiner till tvättstugan
2011 - Renovering av lokal inför uthyrning. Byggnation av miljörum, byte av fönsterlister samt renovering av soprum som omvandlats till cykelförråd.
2012 - Rören filmades, ingen anmärkning.
2013 - Gården rustas upp och ny porttelefon installerades. Garagen revs och parkeringsplatser tillkom. Takets har reparerats.
2015 - Altan ovanpå taket har byggts.
2016 - Byte rökgasluckor trapphus
2016 - Målnings- och säkerhetsarbete utfördes på taket. Renovering två hissar / 2017
2017 - Under kvartal 2 renoverades och såldes en hyreslägenhet omvandlad till bostadsrätt. Under kvartal 3 renoverades lokalen på Svangatan 3 som sedan hyrdes ut till utbildningsverksamhet. I augusti månad utfördes visst underhåll på taken över 30:an för att åtgärda en mindre vattenläcka.
2017-2018 Genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll som ej godkändes. Åtgärder pågår.
2018 - Renoverades föreningens hissar samt installerades brandskydd.

Föreningens underhållsplan sträcker sig mellan 2015-2044.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

71

Antal hyresrätter

5

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internetleverantör: Com Hem alternativt Bredbandsbolaget, fiber. Grundutbud av kabel-tv samt bredband ingår i avgiften

Parkering

PARKERING
Föreningen förfogar över en parkering med 13 bilplatser på Svangatan 1. En parkeringsplats kostar cirka 595 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser.

Adressen Övre Olskroksgatan 24-30 är berättigad till boendeparkering inom område "Ö".

Renoveringar

Kommande renoveringar:
OVK-besiktning av ventilationen, beräknas vara färdig till sommaren. Föreningen planerar också att energideklarera fastigheten på nytt samt att genomföra en omfogning av fasad i söderläge+ 20 fönsterbalkar. Under 2022 planeras även en takomläggning. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Styrelsen beslutade att höja årsavgifterna 2016-01-01 med 2 %. Vid årsskiftet kommer föreningen göra en ytterligare 2 % höjning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1110 kr

Pantsättningsavgift

444 kr

Övrigt

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Trivsam innergård med lekplats för barnen, trädgårdsmöbler, grill samt partytält under sommartid. I föreningen finns också cykelförråd i källaren samt tre gemensamma tvättstugor i trappuppgångarna 26-30. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Ett gemensamt mangel och strykrum finns även till förfogande.

EKONOMI
Inga beslutade avgiftsförändringar. Två av föreningens hyresrätter är nyligen uppsagda. Den ena har föreningen sålt och upplåtit som bostadsrätt och den andra planeras att säljas under året. Detta kommer att förstärka föreningens ekonomi ytterligare.

Om området

Olskroken/Bagaregården

I trivsamma stadsdelen Olskroken bor du med bekväm närhet till innerstan.

Här vilar en skönt avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Vid Olskrokstorget med sin livliga torghandel och charmiga fiskbodar är det marknad en gång i månaden. Här hittar du systembolag, apotek, ICA Supermarket, bageri, vårdcentral, tandvård mm. I området finns också flera kvarterskrogar och kaféer och i en elegant cirkelformad byggnad från 1879 huserar anrika Tidbloms Pub & Restaurang som kombinerar klassiska pubrätter med modern matlagning.

Fram till 1880-talet bestod Olskroken mestadels av ängsmarker med betande kreatur. 1885 började stadsdelen bebyggas med främst landshövdingehus. Även verksamheter av olika slag etablerades, bland annat fransmannen Auguste Pellerins margarinfabrik. I Olskroken bodde framförallt arbetare från fabrikerna i Gårda och Gamlestaden. Från och med 1960-talet har Olskroken genomgått stora förändringar. De flesta gamla husen har ersatts av nya. Kvar står stenhusen kring Övre Olskroksgatan i stadsdelens nordöstra del och även några av de vackra gamla landshövdingehusen på Ånäsvägen.
Soliga dagar lockar härliga Gubberoparken, inbäddad i lä mellan husen, till lek och picknick.

För dig som längtar ut i skogen finns Göteborgs mest aktiva friluftsområde, Delsjöområdet, inte långt bort. Här hittar du fina vandringsleder, motionsspår, gym, golfanläggning, skiduthyrning och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vill du träna i närområdet finns Nordic Wellness med modernt gym, personlig tränare och gruppträning med öppet från klockan 04 alla veckans dagar.

I Olskroken är möjligheterna att åka kollektivtrafik de bästa. Här går täta turer med både spårvagnar och bussar och på bara några minuter är du vid Göteborgs Centralstation.

Närmsta grundskolor är Bagaregårdsskolan F-6, Ånässkolan F-6 och Lundenskolan F-9.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad