Sonya Hedenbratts Gata 1

Bilder

  • Såld!

Sonya Hedenbratts Gata 1 , Örgryte , Göteborg

Nu finns chansen att förvärva denna välplanerade trea på 79 kvadratmeter i populära Örgryte/Torp. Här finner ni ett boende i nyproduktionsanda med smarta lösningar, bra förvaring och materialval av hög standard. Ni kan njuta på den stora inglasade balkongen i tacksamt solläge som förlänger sommaren på bästa vis. Här bor ni i ett lugnt och harmoniskt område med Delsjöområdet ett stenkast bort samtidigt som ni når stadens puls på några få minuter via 5:ans spårvagn. Ett boende i världsklass i en stabil förening med god ekonomi. Bör upplevas! Välkommen på visning!

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 374 kr Inkl. värme, VA, sophantering, Bredband & TV och telefoni.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1001
Byggår:
2016
Driftskostnad:
450 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen som leder dig till lägenhetens alla rum ger dig gott om möjligheter till både avhängning och förvaring av kläder och skor. Här finns stora garderober med skjutdörrar samt två stora klädkammare där det finns plats så att det räcker och blir över. På golvet ligger en fin ekparkett som är genomgående i hela bostaden. Väggarna är vitmålade och i taket sitter infällda spotlights.

Master bedroom

Det största av sovrummen lämnar gott om plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Gott om förvaringsmöjligheter finns i de platsbyggda garderoberna med stilrena skjutdörrar och ELFA-hyllsystem. Det stora fönstret mot den lummiga innergården gör morgonstunden harmonisk och lättsam. På golvet ligger den smakfulla ekparketten och väggarna är vitmålade.

Sovrum 2

Det andra sovrummet passar perfekt till den yngre eller varför inte som ett stort kontor. På golvet ligger den tåliga ekparketten och väggarna går i vitt.

Badrum

Toppmodernt badrum som pryds av klinker i grått och vita tidlösa kakelplattor. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod och spegelskåp, badkar, handdukstork, samt tvättmaskin och torktumlare. Ovanför arbetsbänken sitter ett stort väggskåp, perfekt för förvaring av handdukar och dylikt. I taket sitter även infällda spotlights.

Vardagsrum

Vardagsrummet smälter modernt ihop med köket i en väldisponerad och social planlösning. Här är det lättmöblerat och det finns gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. De stora glaspartierna ger rummet ett generöst ljusinsläpp. Här löper den genomgående ekparketten vidare och väggarna är vitmålade.

Kök

Det moderna och välplanerade köket ger dig gott om arbetsytor och förvaring tack vare den slitstarka arbetsbänken i laminat och en mängd skåp. Ovanför bänkskivan sitter ett fint vitt kakel som stänkskydd. Vidare är köket utrustat med fullstor kyl och frys, induktionshäll och köksfläkt, micro samt integrerad diskmaskin.

Balkong

Njut på den 10 kvadratmeter stora inglasade balkongen i tacksamt solläge. Skjut glasfönstren åt sidan och andas in den friska luften samtidigt som en kopp kaffe avnjuts. Här finns gott om plats för en härlig loungehörna.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

4 374 kr Inkl. värme, VA, sophantering, Bredband & TV och telefoni.

Driftskostnad

5 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,3102%

Andel av årsavgiften

1,3102%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2016

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 december 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 76 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Torp 50:5

Förening

Namn

Brf Ängshusen

Om föreningen

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 70 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 gemensamhetslokal. Föreningen köpte fastigheten 2016, vilket innebär att marken ägs av föreningen.

Gemensamma utrymmen:
Innergård med gemensamt möblemang och grillplats samt lekplats.
Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
Cykelrum finns både i entréplan och i källaren. Det finns även cykelparkering på gården. Barnvagnar och rullstolar får förvaras på avsatt utrymme i källaren.

För mer information http://www.orgrytetorp.se/.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

70

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via ComHem.

Parkering

Föreningen har 56 garageplatser. Till dessa är det separat kö. I övrigt finns gratisparkeringar i hela Örgryteområdet.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Om området

Örgryte

Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön. Här råder ett rofyllt lugn över lummiga trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och herrgårdar som låg här förr i världen. Här syns framförallt villor, några från andra hälften av 1800-talet, men även radhus i både 1920-klassicistisk stil och funkisstil från 1930-talet.

Vid Sankt Sigfrids plan syns pittoreska Örgryte gamla kyrka som började byggas redan under 1200-talet och som vuxit fram under århundradenas lopp. Idag är den en populär bröllopskyrka, med sin vackra altaruppsats ritad av CW Carlberg som också är Domkyrkans arkitekt. På höjden, ett stenkast från kyrkan tronar eleganta Villa Odinslund med trevlig lunchservering i sekelskiftesmiljö.

Du som bor i Örgryte har aldrig långt till naturupplevelser. I öster gränsar Örgryte till Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs mest populära friluftsområden. Här väntar vackra vandringsleder, bad- och fiskesjöar, golfanläggning, klättermiljöer och mycket mer. Strax nordost ligger också Skatås, en stor sportanläggning med motionsslingor, gym, fotbolls- och beachvolleybollplaner och frisbeegolfbana. Aktiviteter för de minsta barnen finns hos Örgryte församling, här anordnas även kör- och hobbyverksamhet för de lite större barnen.

Storhandla gör du bäst på ICA Focus, snett mitt emot Lisebergs huvudentré, i grannstadsdelen Gårda. Här i Focushuset hittar du även apotek, systembolag, skomakeri, frisör, restauranger mm. Annars finns flera små kvartersbutiker runtom i Örgryte med bra utbud.

Det är nära in till city, men om du inte cyklar eller promenerar tar du dig enkelt med spårvagn 5 samt buss 50 och 62. På bara några minuter är du nere vid evenemangsstråket vid Korsvägen där bland annat Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligger.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad