Virginsgatan 7C

Bilder

  • Såld!

Virginsgatan 7C , Kålltorp , Göteborg

Välplanerad och ljus genomgångsetta med balkong i söderläge! Välskött bostadsrättsförening med trevlig innergård i härliga Kålltorp. Här bor du med kommunikationer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg & naturområden i Delsjön och Skatås finns en kort promenad bort. En bostad att verkligen trivas i. Välkommen att boka dig för visning!

39 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 802 kr inkl. värme, sophantering, vatten, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
19
Byggår:
1947
Driftskostnad:
225 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

39 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen upp till våning tre på Virginsgatan 7C! Här finner du en av Kålltorps charmigaste ettor. Här kan du njuta av en rymlig balkong i ostört, insynsfritt & soligt söderläge med naturskön skog som granne. De välplanerade 39 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Hall

En smart planerad hall välkomnar dig in i bostaden. Här finns gott om förvaring med avhängning till vänster och en inbyggd garderob rakt fram. Till höger nås badrummet, rakt fram finns köket och till vänster ligger bostadens välplanerade rum. På golvet ligger ett vackert ljust golv, vilket ligger genomgående i lägenheten. Väggarna är målade i en skön grön ton.

Badrum

Badrummet är rymligt, utrustat med wc, handfat med spegelskåp samt dusch. Här finns också ett fönster som skapar ett härligt ljus i rummet. På golvet ligger en ljusblå våtrumsmatta och på väggarna sitter ett vitt kakel matchat med en blå bård.

Kök

Köket är nytt och fräscht, renoverat med tidlösa materialval. Här finns gott om arbetsyta och förvaring. Köket är utrustat med kyl & frys, diskmaskin, spis med fläkt, ugn samt en inbyggd micro. Köksluckorna är vita ihop med vitt kakel och fasade kanter. Detta matchas stilrent med en mörk, vacker köksbänk och vitvaror i rostfritt. På golvet ligger vackert ljust golv och på väggarna sitter en snygg vit tapet mönstrat med växter.

Rum

Vidare in i rummet som är mycket väldisponerat. Här finns en praktisk klädkammare direkt till vänster och till höger finns en platsbyggd garderob som skapar en sovalkov. Här finns plats till soffgrupp samt förvarings- och tvmöbler. Stora fönsterpartier skänker ett fint och hemtrevligt ljus in i lägenheten. Vackra fönsterbräden i sten bidrar till den härliga känslan. På golvet ligger ljust golv och väggarna är vita. Härifrån nås balkongen.

Balkong

Njut av lugnet på den mysiga balkongen i soligt söderläge. Utsikt över den lummiga skogen och föreningens trevliga uteplats.

Välkommen!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 802 kr inkl. värme, sophantering, vatten, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

2 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att variera beroende på användning och abonnemang.

Andel i föreningen

3,62072%

Andel av årsavgiften

4,57991%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1947

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 juni 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 132 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 120:3

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Virginsgatan 7

Om föreningen

Föreningen ombildades 2005. Stammar från 1986. Ekonomisk förvaltning hos SBC. Kabel-tv genom ComHem och Bredbandsbolaget.
Bostadsrättsföreningen registrerades 2005-10-31 och under 2006 förvärvades fastigheten Göteborg Kålltorp 120:3. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt och 4 lägenheter med hyresrätt. Föreningens mark är upplåten med tomträtt som skrivs om 2027. Den nya tomträttsavgälden löper på ett 10 års avtal.

Renoveringar:
1986 Omläggning av tak
1986 Rörstambyte Rörstambyte
2007 Byte av torkutrustning i torkrum
2008 Målning av fönster mot söder, väster och öster
2008 Målning av plåt över takkupor
2008 Tvätt av fasad
2008 Översyn av värme - energideklaration
2009 Ventilation, byte av takfläktar samt injustering av system (OVK)
2009 Byggnation av altaner till samtliga lägenheter på markplan samt uteplats
2009/10 Fasadrenovering
2010 Stamspolning
2011 Ommålning av trapphus
2013 Byte av torktumlare
2014 Byte av en tvättmaskin
2014 Installation av bredband från Bredbandsbolaget
2016 Byte av värmepump
ca 2016- Målning fönster mot norr vid behov
2017 Byte av termostater på element

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2015 till 2044.

Kommande renoveringar:
Man ska se över rören då det har varit problem med viss avloppslukt i några lägenheter. Den här lägenheten har inte haft problem med det.
Man ska även måla om i källargångar samt torkrum.
Föreningen har precis sålt en hyresrätt och fått in pengar, så ovanstående renoveringar kommer finansieras via det. Om några år kommer man se över fönstren i huset. I övrigt inga kommande planerade renoveringar.

Föreningen räknar i dagsläget inte med att behöva göra någon avgiftshöjning de närmaste åren.

Gemensamma utrymmen:

Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett separat torkrum.

Cykelförvaring finns både inne och ute.

Föreningen har en härlig gård med ett stort altandäck.

TV/bredband
Kabel-TV via Com Hem, inkluderas i avgiften.

Bredband 100 Mbit via Bredbandsbolaget, inkluderas i avgiften.

Parkering
Fri parkering längst gatorna i området.

Hemsida:
http://brf.sbc.se/virginsgatan7

Om området

Kålltorp

I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser.

I Kålltorp hittar du genuina miljöer och byggnader av högt kulturhistoriskt värde. Här syns bland annat de pittoreska landshövdingehusen i både 1920-talsklassicistisk och funktionalistisk stil. I samband med att Kålltorp blev en del av Göteborgs stad 1909 anlades Kålltorps lungsotssanatorium, senare Renströmska sjukhuset. Med tiden utvecklades här en modern lungklinik som flyttade ur lokalerna först 1995. Sedan 2010 har den pampiga röda tegelbyggnaden tjänat som bostadshus.

Idag är Kålltorp ett attraktivt område med mysiga kvarterskrogar som Ölstugan Tullen och Resturang Intill som skapar liv och rörelse. På Ängsvaktaregatan ligger Bagaren och Kockens fina köksbutik där du kan botanisera i timmar bland roliga designartiklar. På västra sidan om samma gata hittar du Kulturhuset Kåken i gamla Härlanda fängelse. Här arrangeras intressanta aktiviteter för alla åldrar; konserter, föreläsningar, sagostunder, barnteater, vernissage mm. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

Soliga dagar lockar Renströmska parken till picknick och vid Härlanda Tjärns badplats flockas traktens barnfamiljer. På promenad- och cykelavstånd ligger natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner och motionsslingor. Strax intill sträcker också det stora naturområdet Delsjön ut sig med sina vackra vandringsleder och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i.

Närmaste större serviceområde är Munkebäckstorget, ett 50-talstorg med apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, fiskbil, systembolag och pizzeria. Vid Munkebäcksmotet finns ICA Kvantum, perfekt när det är dags att storhandla, men du hittar även mindre livsmedelsaffärer utspridda i området.

I Kålltorp har du nära till kommunala kommunikationer. Med spårvagn 1, 3, 5 och stombuss 17 tar du dig in till Göteborgs city. Daghem och skolor finns på nära håll i området.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad