Ottfjällsgatan 1

Bilder

  • Såld!

Ottfjällsgatan 1 , Strömmensberg , Göteborg

Äntligen finns nu chansen att förvärva denna genomgångstvåa om 48 välplanerade kvadratmeter med stor balkong i soligt söderläge i populära Strömmensberg! Bostaden har fönster i två väderstreck och är belägen på en trivsam gata med härlig och rogivande omgivning. Till centrum tar du dig snabbt med både buss och spårvagn från närliggande hållplats. Välkommen på visning!

48 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 562 kr inkl. VA, värme, sophantering, Kabel-TV & Bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
46
Byggår:
1942
Driftskostnad:
546 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

I hallen finns gott om avhängningsmöjligheter och förvaring tack vare en stor platsbyggd garderob. Ett fint och praktiskt laminatgolv i grå ton ligger på golvet och sträcker sig även in i köket. Vägarna är fräscht vitmålade.

Sovrum

Bostadens sovrum är stort och luftigt med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Den platsbyggda garderoben i rummet ger dig bra med förvaring till alla kläder. Det stora fönstret med originalfönsterbräda i sten bidrar till ett härligt ljusinsläpp för lata söndagsmorgnar. På golvet ligger en fin träfärgad laminat och väggarna kläs av tapet i ljusa toner.

Vardagsrum

I det lättmöblerade vardagsrummet finns gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande soffbord och fåtöljer om så önskas. Här finns en platsbyggd garderob som bidrar till goda förvaringsmöjligheter även här. Här ligger samma träfärgadelaminatgolv som i sovrummet och väggarna är tapetserade i en fin beige ton. Stora fönsterpartierna gör rummet luftigt och ger ett rikligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet kliver du rakt ut på den stora balkongen i som ligger i ett soligt söderläge. Stora glaspartier gör vardagsrummet ljust och luftigt och under ligger fina fönsterbrädor i sten.

Kök

I det välplanerade köket finns gott om förvaring och här har du allt som kan tänkas behövas. Vita skåpluckor och laminatgolv i grå ton samt vitmålade väggar gör köket ljust och inbjudande. Arbetsytorna består av gedigna stenskivor och ovanför dessa sitter ett praktiskt vitt kakel. I andra delen av köket finns det gott om plats för ett matbord med fyra platser. Två fönster i köket gör middagsstunden om än trevligare tack vare det behagliga ljusinsläppet. Köket är utrustat med kyl och frys, spishäll samt ugn.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggarna och klinker i en tidslös mix i grå ton. Här har du ett välutrustat badrum med WC, handfat med ovansittande spegelskåp, duschhörna, golvvärme samt handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 562 kr inkl. VA, värme, sophantering, Kabel-TV & Bredband

Driftskostnad

6 560 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Försäkring: 1 560 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Beräknad årskostnad av säljaren.

Andel i föreningen

1,32585%

Andel av årsavgiften

1,32585%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1942

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 september 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

BAGAREGÅRDEN 49:2

Övrigt

Gratis parkering finns på gatorna i området. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd precis under bostaden.

Förening

Namn

HSB BRF Blåhammarsfjället

Om föreningen

HSB BRF Blåhammarsfjället bildades i samband med att husen började uppföras 1942 och har varit bostadsrättsförening sedan dess. Föreningen äger fastigheterna Bagaregården 48:1, 49:1 och 50:1, med adresserna Blåhammarsgatan 1-21, Ottfjällsgatan 1-11 samt Sofiagatan 19. Samtliga fastigheter är fullvärdesförsäkrade hos Moderna försäkringar.

Föreningens innefattar totalt 80 lägenheter enligt följande fördelning:
1 rum och kök - 8st
2 rum och kök - 72 st.

Trappstädning ligger på entreprenad och den ekonomiska förvaltningen sköts av Strömblads ekonomi AB. Föreningens expedition hittar du på Ottfjällsgatan 1.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

80

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal med ComHem Bredband vilket innebär att tv, bredband och telefoni är inkluderat i månadsavgiften.

Kanalpaket som ingår är TV-Bas, och bredbandet har en hastighet på 100 Mbit. För mer information, gå in på www.comhem.se

Parkering

Föreningen har totalt 40 st parkeringsplatser med eluttag utmed Ottfjällsgatan och Blåhammarsgatan. I dagsläget är det en separat kö till dessa parkeringar (denna uppgift baseras på kontakt med styrelsen 2019-03-13). På angränsande Vidkärrsgatan är det fri gatuparkering. Finns även 1h-parkeringar på ovanliggande Sofiagatan att tillgå.

Mer information om föreningens P-platser finns på föreningens hemsida: www.blahammarsfjallet.se

Renoveringar

UTFÖRT UNDERHÅLL:
1985: Stamrenovering av el- och avloppsstammar från kök och badrum. Nytt ventilationsystem samt värmepump för tappvarmvattnet installerades. Byggnation av balkonger
1998: Installation av fjärrvärme, upprustning av föreningslokalen.
1999-2000: Målning av trapphus.
2002: Byte till större tvättmaskiner i båda tvättstugorna.
2003: Upprättande av ny underhållsplan.
2003: Nya portlåssystem.
2006: Nya yttertak på samtliga hus och byggnation av fläktrum.
2009: Fasadmålning av samtliga hus.
2009: Balkongrenovering
2012: Renovering av gästlägenhet, föreningslokal och bastu.
2013: Uppdatering av underhållsplan.
2014: Dränering på Ottfjällsgatan och Blåhammarsgatan.
2016: Totalrenovering av tvättstugan med nya maskiner. Översyn av portsystem, OVK, förbättringar på föreningslokal och gästlägenheten (projektor, Wifi, nya sängar & bäddsoffa). Bokningssystem implementeras.
2017: Genomgång av värmesystemet; cirkulationspump, termostatventiler, expansionskärl, element samt injustering av värmen.

PLANERAT UNDERHÅLL:
2019: Byte och målning av träpanel, div. putsarbeten. Genomgång av fönsterbleck, vindskivor, takspång och skärmtak på samtliga hus och sophus. Underhåll av tak i form av tvätt eller/och målning. Byte av golv i trapphusen samt målning av trapphus. Under året skall även kontroll av eventuell relining göras.
2020: Asfaltering av Sofiagatan.

Ekonomi

Föreningen står inte inför några planerade avgiftsförändringar i dagsläget, men arbetar aktivt för att kunna sänka avgifterna på sikt. (Uppgiften baseras på kontakt med styrelsen 2019-03-13).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja.

Övrigt

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Det finns en samlingslokal där man kan vara upp till 40 personer och en gästlägenhet man kan hyra för 150 kr per natt. Det finns också en bastu med dusch som kan bokas av föreningens medlemmar. På sommarhalvåret kan man nyttja föreningens uteplats med grillmöjlighet, och även plocka fritt från fruktträden med äpplen, päron och plommon.

TVÄTTSTUGA:
I föreningen finns två gemensamma tvättstugor som du finner på Ottfjällsgatan. Den ena tvättstugan har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Den andra har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättider är mellan kl. 08:00 och 21:00.

Om området

Strömmensberg

Strömmensberg är ett område med trevlig blandning av villor, radhus och lägenheter. Stora delar av husen är byggda på 20- och 30-talet i charmig landshövdingestil. Området kallades tidigare för Bagaregårdshöjden.

Vid Morängatan och på Sofiagatan finns bland annat pizzerior och jourlivsbutiker. Inom promenadavstånd har man åt ena hållet Olskrokstorget, Redbergsplatsen och Danska vägen och åt andra ICA Kvantum och Munkebäcks torg. Man har även nära till naturen med bland annat Skatås och Delsjöområdet.

Kommunikation

Närmaste spårvagnshållplats är Härlanda. Där går spårvagn 1 och 3 och stombuss 17. Att åka till centralstationen tar ca 10 minuter.

Närservice

I Strömmensberg finns närbelägen service i form av mataffär på Sofiagatan, pizzeria samt en del andra små butiker.
Kulturhuset Kåken ligger tvärs över Härlandavägen och har ett stort utbud av teater och musikuppsättningar samt ett bibliotek och en restaurang där det bl.a. serveras dagens lunch.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad