Befälsgatan 10

Bilder

  • Såld!

Befälsgatan 10 , Kviberg , Göteborg

Välkommen till en av de finast renoverade tvåorna i Brf Kvibergs Park. En känsla av nyproducerat boende i en skuldfri förening och därav mycket låg avgift.
Lägenheten har under 2016 genomgående renoverats av fackmän och fått nya ytskikt med infällda spotlights i taket, omdragen el, nytt fräscht badrum och ett stilrent kök med tillhörande vitvaror av hög kvalitet.

Här bor du i en populär och helt obelånad förening vilket gör att avgiften blir mycket låg. Två hissar finns i varje uppgång. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet och stora utbud av natur men samtidigt bara ett stenkast från citypulsen vilket gör att allt fler och fler söker sig hit.
Välkomna på visning!

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 321 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
200
Byggår:
1960
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall där du omedelbart möts av den totalrenoverade standarden. Hallen är välplanerad gott om avhängningsmöjligheter samt stor klädkammare med bra förvaring. Ljusa härliga ytskikt och snygg slitstark klinker med golvvärme som sträcker ända in till köket.

Kök

Påkostat kök i stilrent vitt utförande och snyggt kakel som stänkskydd över bänkskivan. Vitvaror är i form av inbyggnadshäll, -mikro och -ugn med spisfläkt diskmaskin och kyl/frys. Här finns plats för matbord och stolar för upp till 4 personer. Vita ytskikt och klinker som fortsätter från hallen.

Sovrum

Stort och härligt sovrum med gott om förvaring i stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar samt två inbyggda garderober. Här får du plats med stor dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang om så önskas. Vitmålade väggar med fondtapet och ekparkett.

Badrum

Helkaklat badrum renoverat av fackmän 2016. Stilrent utförande med liggande vitt kakel, snygg klinker samt dekorativt mosaikkakel i duschörnan. Här finner du WC, tvättställ med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschhörna med glasväggar samt tvättmaskin.

Vardagdsrum

Direkt till höger från hallen nås det trevliga vardagsrummet. Här finns plats för både soffgrupp, arbetshörna eller matplats där trevliga middagar kan avnjutas i anslutning till vardagsrummet. Ytskikten är vita samt med snygg ekparkett. Inbyggda spotlights lyser upp rummet på ett snyggt och stilfullt sätt. Härifrån når du även den stora inglasade balkongen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 14, hiss finns

Avgift

2 321 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,3342%

Andel av årsavgiften

0,3352%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kviberg 22:12

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

256

TV och Bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Om området

Kviberg

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad