Stabbegatan 46

Bilder

  • Såld!

Stabbegatan 46 , Björkekärr , Göteborg

Nu finns möjligheten att flytta in i denna påkostade och totalrenoverade lägenhet på populära Stabbegatan som erbjuder närhet till såväl skogens grönska och storstadens centrum. Dess 3,5 rum, tidigare 4:a på 74 välplanerade kvadratmeter ger dig ett optimalt och modernt boende med flera lyxiga lösningar. Walk-in-closet, helkaklat badrum med vägg i marmor, detaljer i mässing och ett kök med integrerade vitvaror av hög standard är bara några av lägenhetens höjdpunkter. Bostaden som totalrenoverades under 2018 ligger bekvämt placerad en trappa upp med balkong i soligt sydvästläge. Ett stenkast bort hittar ni Stabbetorget och busshållplats för stombuss 17 som tar dig dit du behöver komma och vill du ta en skogspromenad eller bada så ligger Skatås motionsspår och Härlanda Tjärn precis i närheten. Välkommen på visning!

74 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
4 414 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
286
Byggår:
1955
Driftskostnad:
441 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

74 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

I hallen finns det plats för avhängning för både jackor och skor. Här finns även en platsbyggd garderob som i dagsläget nyttjas som städskåp.

Master bedroom

Lägenhetens master bedroom är en av lägenhetens många pärlor. Här finns det gott om plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Från sovrummet kan ni kliva rakt in i lägenhetens stora walk-in-closet! Två stora fönster ger dessa rum ett härligt ljusinsläpp. En fin fiskbensmönstrad laminat brer ut sig över golvet och väggarna är vitmålade och tapetserade i en grå ton.

Walk-in-closet

En av lägenhetens höjdpunkter är en stor walk-in-closet. Här har ni gott om förvaringsmöjligheter i form av en mängd garderober. Härligt ljusinsläpp som gör att du kan se dina outfits i perfekt ljus.

Vardagsrum

Den öppna planlösningen med vardagsrum, matplats och kök i ett gör lägenheten oerhört social och inbjudande. I vardagsrumsdelen finns gott om plats för en soffgrupp, bord och fåtöljer. Ett stort matsalsbord för hela familjen att samlas kring gör bostaden om än mer tilltalande. Detaljer och finesser som den inbyggda pianolampan över bokhyllan och eluttag inuti är något som tydligt visar det stilrena och moderna stuk som genomsyrar lägenheten. Från vardagsrummet kliver du rakt ut på balkongen som ligger i soligt sydvästläge där många timmar kan avnjutas.

Kök

Det stilrena och moderna köket går i svarta och gråa toner med exklusiva detaljer i mässing. Här har du gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Köket är utrustat med integrerade vitvaror som utgörs av kyl/frys, ugn, mikrovågsugn och induktionshäll. En extra lyxig detalj är den integrerade vinkylen där många godsaker kan ligga på kylning. Den smart placerade köksön ger köket utökad förvaring och ännu mer arbetsyta om så önskas.

Badrum

I direkt anknytning till hallen ligger det helkaklade och moderna badrummet som går i en fräsch gråskala med smakfulla detaljer. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod med kran är i mässing, tvättmaskin med wi-fi, hörna med dusch i mässing och vikbar glasdörr samt handdukstork. I duschhörnan är väggen klädd i exklusiv marmor. Här kan du tassa runt barfota och njuta av den behagliga golvvärmen som ligger. I badrummet sitter även spotlights som är justerbara med dimmer samt ett smart placerat eluttag vid strömbrytaren.

Sovrum/kontor

Direkt till höger i hallen kliver du in i lägenhetens första rum som idag används som kontor. Går alldeles utmärkt att använda som sovrum om så önskas. Här finns gott om plats för skrivbord, soffa och tv-bänk, alternativt en stor säng med alla tillhörande möbler som kan tänkas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 414 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

5 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 2 900 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,33957%

Andel av årsavgiften

0,33963%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Fastighetsbeteckning

Sävenäs 108:1

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 10 kvm, samt ett matkällarförråd.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus Nr 20

Om föreningen

Riksbyggen Brf Göteborghus nr 20 bildades i mitten av 1950-talet och husen stod färdiga 1956 fördelade på adresserna Stabbegatan 10-46 och 39-99 . Föreningen har 340 lägenheter fördelat enligt följande:

-36 st 1 rum och kök
-103 st 2 rum och kök
-121 st 3 rum och kök
-51 st 4 rum och kök
-13 st 5 rum och kök
-16 st > 5 rum och kök

Den totala bostadsytan i förening uppgår till 20 904 kvm. Föreningen har dessutom 72 lokaler på 1 380 kvm.
Nuvarande stadgar registrerades 2018-05-22

För mer information besök gärna föreningens egna hemsida: www.brf20.se

Föreningen förfogar över en gästlägenhet som är belägen på Stabbegatan 99. Lägenheten har 4 sängplatser.
Kostnaden för denna är fr.o.m. 1 juli 2015 300:- /dygn och debiteras på avgiftsavin.
Lägenheten bokas via besök eller telefonsamtal på expeditionen under styrelsens eller fastighetsskötarens öppettider nedan.

I föreningen finns det tolv tvättstugor, grupperade två och två. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner och ett tillhörande torkrum. Det finns en gemensam torktumlare och en gemensam mangel. I tvättstugan vid Stabbegatan 26 finns även en stenmangel av äldre modell i bruk.

I föreningen finns även en träningslokal som är belägen på Stabbegatan 89-91.

Stabbelokalen är föreningens festlokal för 60 personer komplett med stolar, bord och porslin. Lokalen ligger i källaren under föreningsexpeditionen på Stabbegatan 61 och bokas genom fastighetsskötaren.

Vidare har man i föreningen tillgång till bastu, vävkammare, hobbylokal i föreningen.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

340

Antal lokaler i föreningen

72

TV och Bredband

Tv & Bredband via Telia

Parkering

I föreningen finns det tillgång till totalt 248 fordonsplatser fördelat på både P-platser och garage, samt ett antal MC-platser i delat garage, som kan hyras i mån av plats.
Mc plats: 125:-
Garageplats MC: 190:-
Garage Varm: 560:-
Garage Kall: 475:-
Carport utan el: 300:-
P-plats: 200:-

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
Fönstren är bytta på 80-talet.
Man har installerat tryckstyrda ventiler i marklägenheterna i fastigheten 97-99.
2004 renoverades avloppsstammarna genom relining i kök och badrum.
2005-2006 renoverades taken.
Man har utfört kulvertbyte och uppgraderat värmesystemet.
2013 Föreningen har färdigställt ett gemensamt gym som ligger vid uppgång 89/91.
2014 Renovering av föreningens bastu.
2014 Installerades utebylsning på fasaden mot skogen.
2015-2016 Förbättring av ventilationen från självdrag till mekanisk frånluft i samtliga lägenheter.
2017 Ventilationsprojeekt slutfört. Detta kommer medföra förbättrad luftväxling i lägenheterna.
2018-2019 Trapphusprojekt innebärande bla byte av låssystem. beräknas löpa sista halvan av 2018 och första halvan av 2019.
Påbörjat eluppgradering innebärande fortsatt förstärkning av elnätet med bland annat byte av kablage.
Genomförd inventering av de horisontella avloppsstammarna i hus A och H visar på en förhållande god standard. Fortsatt inventering av återstående hus anses därför i nuläget inte vara aktuell.

Kommande renoveringar:
Avsättning till föreningens underhållsfond sker med belopp enligt långsiktig underhållsplan. För övrigt löpande underhåll efter behov.
Balkonger: Samtliga balkonger är i behov av renovering men av kostnadsskäl- bland annat beroende på ventilationsprojektet- har balkongrenoveringen måste läggas på framtiden. Den finns med i underhållsplanen för år 2020.
Trapphusprojekt ät pågående, och beräknas slutföras under 2019.
El: Uppgradering av elnätet kommer att fortgå.

För vidare information se föreningens årsredovisning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Tomträtt.

Övrigt

Ekonomin i föreningen får ses som god. Lån ligger idag på 2961kr/kvm.
Föreningen följer sin ekonomiska plan.

Föreningen tog beslut om att höja årsavgiften med 3% från och med 2018-07-01.

Om området

Björkekärr

I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur.

Vid Härlanda Tjärn flockas traktens barnfamiljer sommar som vinter, för att bada eller åka skridskor. Strax i närheten hittar du också naturreservatet Delsjön med sina vidsträckta strövområden, motionsspår, golfbana och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vid delsjöområdets eget fjäll, Brudarebacken finns vintertid knappliftar, konstsnöanläggning och skidor att hyra.
Med flera små gårdar och torp som Björkekärr, Robertshöjd och Lindekulla hade området Björkekärr länge en lantlig karaktär. På 1950-talet började området bebyggas med småhus, många klädda med stående träpanel och tegeltäckta tak, efter en stadsplan av T William-Olsson.

Området är idag välbevarat med flera små genuina 50-talstorg med namn efter den sågverksindustri som tidigare legat i området. Runt Spåntorget, Stabbetorget och Trätorget hittar du det mesta du kan behöva. På Stabbetorget ligger ICA Nära, apotek och en vårdcentral. Vid Trätorget finns Coop, mysiga Jerkstrands café och en liten pizzeria.

För dig som vill träna håller Life Björkekärr på Smörslottsgatan öppet 06-22 alla veckans dagar. Här finns modern träningsanläggning för alla motionsnivåer. För de minsta barnen arrangerar Björkekärrs församling babyrytmik, öppen förskola och fritids för barn i årskurs 0-3. I området ligger flera förskolor och för de äldre barnen i årskurs F-6 finns Rosendalsskolan.
Från Stabbetorget tar du dig enkelt till Centralstationen på cirka 17 minuter med stombusslinje 17 som går med täta turer mellan Östra Sjukhuset och Tuve.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad