Ejdergatan 2B

Bilder

  • Såld!

Ejdergatan 2B , Bagaregården , Göteborg

Totalrenoverad två med vackra originaldetaljer kvar från husets ursprung. Perfekt planerad för både vardagsliv men också större sällskap som kommer på besök. En föreningen som gjort flera stora underhåll med närhet till kommunikationer. Välkomna på visning!

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 090 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
211
Byggår:
1929
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Totalrenoverad landshövdingstvåa med en bra planlösning, högt i tak och takrosett. En halv trappa upp från markplan slipper ni insynen från återvändsgatan. Nära affärer, mysiga caféer och butiker. Ett stenkast bort finns goda kommunikationer in till stan!

Hallen är bra utformad med plats för avhängning samt förvaring i den infällda garderoben. Idag ligger det ett genomgående parkettgolv vilket skapar en härlig enhetlighet i lägenheten. Från hallen kommer ni direkt in i köket och vardagsrummet.

Med spännande former och vinklar finns det verkligen en härlig känsla här. Ett totalrenoverat kök med diskmaskin, kyl och frys, diskho, induktionshäll, fläkt samt ett flertal skåp för extra förvaring. En naturlig matplats finns längst in vid innergårdsfönstret.

Vardagsrummet är i lagom storlek för att rymma en soffgrupp, tv-hörna men även en matplats om så skulle önskas. På golvet ligger samma genomgående parkettgolv. Det är högt i tack och de välvda stuckaturerna påminner om 30-talet och dess historia. En vacker takrosett pryder detta rum. Väggarna är ljus målade vilket också är genomgående i lägenheten.

Sovrummet är rofyllt och något avskilt från de andra sällskapsytorna i lägenheten. Här finns det gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande möblemang samt extra förvaring i den stora skjutdörrsgarderoben. Golvet är desamma här som i vardagsrummet och även detta rum har samma höga takhöjd.

Badrummet är totalrenoverat och går i tidlösa toner. En stor, fri dusch med grått klinker samt kakel. Vidare är toaletten något undangömd bakom ena väggen. Här får vi ljusare toner på kaklet medans klinker går i samma gråa toner. Ett handfat med kommod finns samt ett större spegelskåp för extra förvaring. Golvvärme finns här för kalla vinterfötter.

Varmt välkomna, vi ses på visningen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 090 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

2,8339%

Andel av årsavgiften

3,35%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Olskroken 15:6

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd

Tvättstugan har två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Internet och tv levereras idag av ComHem

Förening

Namn

Brf Ejdern i Göteborg

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olskroken 15:6 vilken förvärvades 2014-11-07. Fastigheten består av ett flerbostadshus och totalytan består av 1 817 kvm och fördelas på 42 lägenheter. Dispositionen ser ut enligt följande:

1 rok - 30st
2 rok - 8st
3 rok - 4

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

42

Antal hyresrätter

9

Parkering

Boendeparkering finns inom område "Ö". För mer information, se www.goteborg.se.

Renoveringar

Grundförstärkning har gjorts under åren 2015-2016 och dräningen gjordes 2017.
Nya säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter 2016.

Idag sitter det uppe en byggställning då man renoverar fasaden samt taket och detta skall vara klart vid årsskiftet 2019/2020.

Ekonomi

Ekonomin ser bra ut i föreningen med tanke på de stora renoveringar fastigheten har genomgått. Inga avgiftsförändringar, varken ner eller upp, är bestämda 2019-09-13.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Emma Trillkott för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad