Carl Larssonsgatan 3B

Bilder

  • Såld!

Carl Larssonsgatan 3B , Örgryte , Göteborg

Varmt välkommen till denna tvåa på Carl Larssonsgatan 3B, belägen högst upp i huset med en fantastisk balkong i söderläge. På en av Örgrytes mest attraktiva adresser finner du både lugnet av den grönskande omgivningen och porlande bäcken i en perfekt kombination med direkt närhet till Göteborgs centrum. Här flyttar du rakt in i en välplanerad och modern bostad med allt du kan tänkas önskas. Vackra trägolv, fönsterbrädor i marmor och generöst ljusinsläpp från fönster i två väderstreck är några få detaljer som genomsyrar denna lägenheten som måste upplevas. Fantastisk lägenhet i en stabil och välskött HSB-förening. Varmt välkommen på visning!

50,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 648 kr Inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50,5 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
33
Byggår:
1946
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen är centralt placerad från vilken du når bostadens alla rum. Här har du gott om plats för avhängning och förvaring av både jackor och skor i den platsbyggda garderoben. På golvet ligger en fin ekparkett i ljus ton från år 2016 och väggarna är målat i vitt under samma år.

Kök

Det välplanerade och moderna köket erbjuder mycket förvaring och bra arbetsytor och ger plats till ett stort matbord för alla att samlas runt. Ovanför bänkskivan i björk sitter en smakfull stenmosaik som blir upplyst av underliggande spotlights. Två stora fönster ger köket ett generöst ljusinsläpp. Köket som renoverades under 2009 är utrustat med integrerad kyl, frys och diskmaskin. Samt induktionshäll, mikrovågsugn och spisfläkt. Ett kök som definitivt ger morgonstund guld i mun. Väggarna är vitmålade i 2016 och det fina trägolvet är nyslipat under samma år.

Vardagsrum

Det väl tilltagna vardagsrummet är lättmöblerat och här får det enkelt plats med en stor soffgrupp med tillhörande soffbord, tv-möbel samt läshörna. Det stora glaspartiet ger ett generöst och charmigt ljusinsläpp. Väggarna är vitmålade och den fina ljusa ekparketten löper tröskelfritt in från hallen. Från vardagsrummet kliver du rakt ut på lägenhetens balkong som ligger i söderläge. Här kan du sitta och njuta av både en kopp kaffe och alla soltimmar som ges med utsikt över den lummiga omgivningen.

Sovrum

Lägenhetens sovrum erbjuder gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Här erbjuds bra förvaring i de stora skjutdörrsgarderoberna och en smart placerad kontorshörna med förvaring ovanför. Det vackra trägolvet bryter fint av mot de vitmålade väggarna. Golvet slipades 2016 och väggarna målades samma år.

Badrum

Badrummet är modernt renoverat år 2005 i samband med fastighetens stambyte. Väggarna pryds av vita kakelplattor och på golvet ligger en klinker i grå ton. Det frostade fönstret och infällda spotlights gör badrummet ljust och luftigt. Badrummet är utrustat med toalett, duschhörna, handfat med överhängande spegelskåp samt handdukstork. Tvättmaskin med en robust arbetsbänk ovanför och golvvärme är något som gör badrummet om än bättre.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 648 kr Inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Bredband

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,29252%

Andel av årsavgiften

1,29252%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Torp 26:1

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Förening

Namn

HSB Brf Kärralund i Göteborg

Om föreningen

HSB Brf Kärralund i Göteborg äger fastigheterna Torp 26:1 och 27:3 i Göteborg och marken upplåts av Göteborgs stad genom s k tomträtt. Fastigheterna är bebyggda med flerbostadshus som inrymmer 84 st lägenheter. Totala lägenhetsytan är 3 924 kvm. Adresserna föreningen finns på är Carl Larssonsgatan 1, 3, 5 och 6.

Lägenhetsfördelning:
1:or - 36 stycken
2:or - 36 stycken
3:or - 12 stycken

Föreningen har två tvättstugor i hus 1 och 5 belägna på källarplan. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. I föreningen finns även fyra cykelförråd och hobbyrum samt styrelserum och ett förtroendemannakontor.

Gemensam innergård med utemöbler och grill.

Föreningen anordnar gemensamhetsdagar, men deltagande är frivilligt.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 163 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av säljare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfkarralund.se/

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller HusmanHagberg ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

84

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via Comhem.

Parkering

Föreningen hyr ut 19 st p-platser till föreningens medlemmar till en kostnad av ca 350 kr. Till dessa är det separat kö. I hela området finns även gratis parkeringar utmed gatorna att tillgå.

Renoveringar

RENOVERINGAR
1985 byte av samtliga lägenhetsfönster.
1995 reperation av västergavel hus 6 samt omläggning av tak.
1996 byte av värmekulvert.
1997 nya balkonger byggdes.
2001 renovering av köksstammar samt bredbandsinstallation.
2003 värmeinjustering samt byte av samtliga termostater.
2004-2005 renovering av tvättstugorna.
2002-2005 nya badrumsstammar samt alla badrum totalrenoverades.
2007 byte till elektroniskt låssystem samt uppgradering av bredbandsnät.
2008 uppgradering av Comhem TV-nät.
2009 installation av porttelefoner samt reparation av akuta skador på fastighetens skorstenar.
2010 OVK besiktning.
2011 ommålning av trapphus.
2013 ny sophantering med markbehållare och sopskåp.
2014 ommålning av källarfönster.
2015 p-platserna har breddats, gångstråk har omasfalterats och källartrappor har renoverats.
2016 föreningen installerade temperaturgivare i utvalda lägenheter och besiktning av balkonger.
2017 utfördes en OVK besiktning.
2018 utförde förening ommålning av samtliga källarutrymmen.

Föreningen planerar att inom ett par år ska alla tegelfogar renoveras och i samband med det kommer föreningen även försöka renovera alla balkongräcken. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej, marken upplåts med tomträtt från Göteborgs stad. Tomträttsavgälden löper på 10 år och nästa förnyelse är 2025.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Örgryte

Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön. Här råder ett rofyllt lugn över lummiga trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och herrgårdar som låg här förr i världen. Här syns framförallt villor, några från andra hälften av 1800-talet, men även radhus i både 1920-klassicistisk stil och funkisstil från 1930-talet.

Vid Sankt Sigfrids plan syns pittoreska Örgryte gamla kyrka som började byggas redan under 1200-talet och som vuxit fram under århundradenas lopp. Idag är den en populär bröllopskyrka, med sin vackra altaruppsats ritad av CW Carlberg som också är Domkyrkans arkitekt. På höjden, ett stenkast från kyrkan tronar eleganta Villa Odinslund med trevlig lunchservering i sekelskiftesmiljö.

Du som bor i Örgryte har aldrig långt till naturupplevelser. I öster gränsar Örgryte till Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs mest populära friluftsområden. Här väntar vackra vandringsleder, bad- och fiskesjöar, golfanläggning, klättermiljöer och mycket mer. Strax nordost ligger också Skatås, en stor sportanläggning med motionsslingor, gym, fotbolls- och beachvolleybollplaner och frisbeegolfbana. Aktiviteter för de minsta barnen finns hos Örgryte församling, här anordnas även kör- och hobbyverksamhet för de lite större barnen.

Storhandla gör du bäst på ICA Focus, snett mitt emot Lisebergs huvudentré, i grannstadsdelen Gårda. Här i Focushuset hittar du även apotek, systembolag, skomakeri, frisör, restauranger mm. Annars finns flera små kvartersbutiker runtom i Örgryte med bra utbud.

Det är nära in till city, men om du inte cyklar eller promenerar tar du dig enkelt med spårvagn 5 samt buss 50 och 62. På bara några minuter är du nere vid evenemangsstråket vid Korsvägen där bland annat Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligger.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad