Stabbegatan 34

Bilder

  • Såld!

Stabbegatan 34 , Björkekärr , Göteborg

Nu finns chansen att förvärva denna charmiga fyra, belägen högst upp i huset med fritt och soligt läge på populära Stabbegatan. Här erbjuds närhet till såväl skogens grönska och storstadens centrum. Lägenhetens fyra rum och spännande vinklar ger bostaden en egen identitet och oändliga inredningsmöjligheter. Passa på att njuta av lugnet på den härliga balkongen som ligger i ett soligt västerläge. Här bor ni i en stabil förening med god ekonomi. Ett stenkast bort hittar ni Stabbetorget och busshållplats för stombuss 17 som tar dig dit du behöver komma och vill du ta en skogspromenad eller bada så ligger Skatås motionsspår och Härlanda Tjärn precis i närheten. Välkommen på visning!

78 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 671 kr Inkl värme, VA samt Bredband & Kabel-TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
274
Byggår:
1957
Driftskostnad:
233 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Från hallen som är lägenhetens nav når du bostadens alla rum. Här finns gott om plats för avhängning direkt till vänster innanför entrédörren. Behöver du förvaring? Misströsta ej, i hallen finns sju(!) stycken platsbyggda garderober där all tänkbar förvaring kan placeras. I hallen ligger den genomgående parketten och väggarna går i en grön och mjuk nyans.

Badrum

Badrummet är helkaklat och med vita stora kakelplattor och klinker i ljus ton. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod och spegelskåp, duschhörna med vikbar glasvägg samt handdukstork.

Kök

Det charmiga originalköket går i ljusa toner tillsammans med ett mörkare laminatgolv som bryter av. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor med plats för ett stort bord för fyra personer. Sitt och avnjut frukostmackan med den grönskade bakgården som utsikt. Köket är utrustat med spishäll, ugn samt kyl och frys.

Master bedroom

Bostadens master bedroom är stort och ljust med fönster mot den lummiga och gröna bakgården. Här vaknar du garanterat upp med ett leende på läpparna varje morgon! Väggarna är vitmålade och på golvet ligger idag en ljus matta i parkettimitation.

Sovrum 2

Perfekt sovrum för barnen där det ges gott om plats för en stor säng med tillhörande sängmöbler. Det stora fönstret gör rummet ljust och härligt tillsammans med de vita väggarna och det fina laminatgolvet.

Matsal

Det tredje rummet kan nyttjas efter behag. Det är stort, ljust och ligger i direkt anslutning till vardagsrummet. Gör sig perfekt som matsal för familj och vänner. Behövs ett sovrum till passar rummet lika bra som det. Här är väggarna vitmålade och samma fina golv som i vardagsrummet. Rummets unika vinkar ger rummet sin egen identitet.

Vardagsrum

Det stora och ljusa vardagsrummet är lättmöblerat och det ges gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. På golvet ligger en välbevarad parkett som är genomgående i större delen av bostaden och väggarna går i ljus ton. Från rummet kan du kliva rakt ut på den härliga balkongen i västerläge där du kan njuta av en kopp kaffe i lugn och ro.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 671 kr Inkl värme, VA samt Bredband & Kabel-TV (grundutbud)

Driftskostnad

2 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 800 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,36007%

Andel av årsavgiften

0,35998%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1957

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Fastighetsbeteckning

Sävenäs 109:1

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus Nr 20

Om föreningen

Riksbyggen Brf Göteborghus nr 20 bildades i mitten av 1950-talet och husen stod färdiga 1956 fördelade på adresserna Stabbegatan 10-46 och 39-99 . Föreningen har 340 lägenheter fördelat enligt följande:

-36 st 1 rum och kök
-103 st 2 rum och kök
-121 st 3 rum och kök
-51 st 4 rum och kök
-13 st 5 rum och kök
-16 st > 5 rum och kök

Den totala bostadsytan i förening uppgår till 20 904 kvm. Föreningen har dessutom 72 lokaler på 1 380 kvm.
Nuvarande stadgar registrerades 2018-05-22

För mer information besök gärna föreningens egna hemsida: www.brf20.se

Föreningen förfogar över en gästlägenhet som är belägen på Stabbegatan 99. Lägenheten har 4 sängplatser.
Kostnaden för denna är fr.o.m. 1 juli 2015 300:- /dygn och debiteras på avgiftsavin.
Lägenheten bokas via besök eller telefonsamtal på expeditionen under styrelsens eller fastighetsskötarens öppettider nedan.

I föreningen finns det tolv tvättstugor, grupperade två och två. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner och ett tillhörande torkrum. Det finns en gemensam torktumlare och en gemensam mangel. I tvättstugan vid Stabbegatan 26 finns även en stenmangel av äldre modell i bruk.

I föreningen finns även en träningslokal som är belägen på Stabbegatan 89-91.

Stabbelokalen är föreningens festlokal för 60 personer komplett med stolar, bord och porslin. Lokalen ligger i källaren under föreningsexpeditionen på Stabbegatan 61 och bokas genom fastighetsskötaren.

Vidare har man i föreningen tillgång till bastu, vävkammare, hobbylokal i föreningen.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

340

Antal lokaler i föreningen

72

TV och Bredband

Tv & Bredband via Telia

Parkering

I föreningen finns det tillgång till totalt 248 fordonsplatser fördelat på både P-platser och garage, samt ett antal MC-platser i delat garage, som kan hyras i mån av plats.
Mc plats: 125:-
Garageplats MC: 190:-
Garage Varm: 560:-
Garage Kall: 475:-
Carport utan el: 300:-
P-plats: 200:-

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
Fönstren är bytta på 80-talet.
Man har installerat tryckstyrda ventiler i marklägenheterna i fastigheten 97-99.
2004 renoverades avloppsstammarna genom relining i kök och badrum.
2005-2006 renoverades taken.
Man har utfört kulvertbyte och uppgraderat värmesystemet.
2013 Föreningen har färdigställt ett gemensamt gym som ligger vid uppgång 89/91.
2014 Renovering av föreningens bastu.
2014 Installerades utebylsning på fasaden mot skogen.
2015-2016 Förbättring av ventilationen från självdrag till mekanisk frånluft i samtliga lägenheter.
2017 Ventilationsprojeekt slutfört. Detta kommer medföra förbättrad luftväxling i lägenheterna.
2018-2019 Trapphusprojekt innebärande bla byte av låssystem. beräknas löpa sista halvan av 2018 och första halvan av 2019.
Påbörjat eluppgradering innebärande fortsatt förstärkning av elnätet med bland annat byte av kablage.
Genomförd inventering av de horisontella avloppsstammarna i hus A och H visar på en förhållande god standard. Fortsatt inventering av återstående hus anses därför i nuläget inte vara aktuell.

Kommande renoveringar:
Avsättning till föreningens underhållsfond sker med belopp enligt långsiktig underhållsplan. För övrigt löpande underhåll efter behov.
Balkonger: Samtliga balkonger är i behov av renovering men av kostnadsskäl- bland annat beroende på ventilationsprojektet- har balkongrenoveringen måste läggas på framtiden. Den finns med i underhållsplanen för år 2020.
Trapphusprojekt ät pågående, och beräknas slutföras under 2019.
El: Uppgradering av elnätet kommer att fortgå.

För vidare information se föreningens årsredovisning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Tomträtt.

Övrigt

Ekonomin i föreningen får ses som god. Lån ligger idag på 2961kr/kvm.
Föreningen följer sin ekonomiska plan.

Föreningen tog beslut om att höja årsavgiften med 3% från och med 2018-07-01.

Viktiga dokument

Om området

Björkekärr

I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur.

Vid Härlanda Tjärn flockas traktens barnfamiljer sommar som vinter, för att bada eller åka skridskor. Strax i närheten hittar du också naturreservatet Delsjön med sina vidsträckta strövområden, motionsspår, golfbana och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vid delsjöområdets eget fjäll, Brudarebacken finns vintertid knappliftar, konstsnöanläggning och skidor att hyra.
Med flera små gårdar och torp som Björkekärr, Robertshöjd och Lindekulla hade området Björkekärr länge en lantlig karaktär. På 1950-talet började området bebyggas med småhus, många klädda med stående träpanel och tegeltäckta tak, efter en stadsplan av T William-Olsson.

Området är idag välbevarat med flera små genuina 50-talstorg med namn efter den sågverksindustri som tidigare legat i området. Runt Spåntorget, Stabbetorget och Trätorget hittar du det mesta du kan behöva. På Stabbetorget ligger ICA Nära, apotek och en vårdcentral. Vid Trätorget finns Coop, mysiga Jerkstrands café och en liten pizzeria.

För dig som vill träna håller Life Björkekärr på Smörslottsgatan öppet 06-22 alla veckans dagar. Här finns modern träningsanläggning för alla motionsnivåer. För de minsta barnen arrangerar Björkekärrs församling babyrytmik, öppen förskola och fritids för barn i årskurs 0-3. I området ligger flera förskolor och för de äldre barnen i årskurs F-6 finns Rosendalsskolan.
Från Stabbetorget tar du dig enkelt till Centralstationen på cirka 17 minuter med stombusslinje 17 som går med täta turer mellan Östra Sjukhuset och Tuve.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad