Ostgatan 6

Bilder

  • Såld!

Ostgatan 6 , Kallebäck , Göteborg

För att komma på visning vänligen ring 0707-919019 och boka att boka tid!

Välkommen till denna rymliga och ljussköna 4a på Ostgatan 6 i Kallebäck!
Lägenheten är välplanerad med många charmiga inbyggda inslag, smarta planlösningar och socialt kök, allt i trivsam harmoni.

Området Kallebäck har inom de senaste åren blivit väldigt populärt då det är en lugn och naturnära stadsdel som samtidigt har mycket bra kommunikationer in till city med fina cykelvägar och direktbuss.
Kallebäck står idag även inför en spännande utveckling genom nya bostäder, butiker, restauranger, skola, ( enligt info från Wallenstam ), kultur och närservice vid Lackarebäcksberg. Allt planeras vara klart under 2021 då Göteborg fyller 400 år.

88 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 672 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
88 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
133
Byggår:
1961

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Praktisk hall med avhängning direkt åt höger och plats för ytterliggare hallmöblering om så önskas. Samtliga väggar i lägenhet är tapetserade med ljus strukturtapet. Vidare in genom hallen når vi lägenhetens innerhall. Denna innerhall utgör en trevlig och överskådlig passage till de resterande rummen så som, köket, sovrummen, och vardagsrummet. Här finns även fyra platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring. Härifrån och ut till de resterande rummen via vardagsrummet övergår golvet till den fina orginalparketten i ek.

Badrum

Badrummet är fräscht och relativt nyrenoverat. Då föreningen gjorde stambyte i husen mellan 2006-2009 total renoverades samtliga badrum. I detta badrum lades mörkt klinkergolv med golvvärme, väggarna kläddes med sober vitmelerad kakel som även bryter av med en snygg mörkgrå bord. I ena hörnet finner man en dusch med praktiska vikbara duschväggar. I övrigt är badrummet inrett med vägghängd wc, handdukstork, handfat med kommod samt spegelskåp. Vill man montera in en egen tvättmaskin är detta förberett.

Vardagsrum

Ljuset flödar in från det stora fönsterparti som öppnar upp hela kortsidan av rummet. Här är även utgången till den inglasade balkongen som blir ett mycket trevligt inslag i rummet. På golvet ligger vacker orginalparkett i ek och väggarna är även här tapetserade med tidsenlig strukturtapet i beiga nyanser. Här ryms med lätthet en läshörna, arbetshörna och stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Önskar man att göra om lägenheten till en 5a är detta fullt möjligt, lika så om man vill öppna upp till öppen planlösning från kök till vardagsrum är detta också möjligt. Rådfråga alltid med styrelsen innan ni påbörjar en sådan renovering.

Sovrum 1

Det stora sovrummet är ombonat med ljusa färgval och heltäckningsmatta. här finns gott om förvaringsmöjligheter i form av de fyra stora platsbyggda garderoberna. Här ryms utan svårighet en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt även ett skrivbord.

Sovrum 2

Vägg i vägg till det större sovrummet ligger det mindre. Även här pryds ena kortsidan av väggen av fyra stora och platsbyggda garderober. Tvärs över mot andra kortsidan gömmer sig även en praktiskt och smart kläd/förvaringskammare. Detta rum lämpar sig mycket bra som sovrum eller arbetsrum. På golvet ligger välbevarat laminatgolv.

Kök

Väldisponerat orginalkök med gott om skåpsförvaring och arbetsyta. Skåpsluckorna går i cremevit nyans, arbetsbänk i rostfritt stål samt fint ljusinsläpp från det ena fönstret. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt, och kyl/frys. Vill man montera in en diskmaskin bör detta inte vara något problem. I anslutning till köket når vi det fina matrummet med plats för matmöblemang intill det andra ljusrika fönstret. En trevlig detalj är de fina glasdörrar som ramar in rummet från det stora vardagsrummet.

Balkong

Från vardagsrummet når man utgången till den inglasade balkongen. Denna rymliga balkong är ca 4 kvm med plats för mindre möblemang. Golvet är klätt med grått klinker. En ytterligare detalj är de måttanpassade persiennerna som dels skärmar av insyn eller ger skugga om så önskas.

Välkomna till denna rymliga och väldisponerade 4:a om ca 88 kvm i familjära och expansiva Kallebäck!
Gavelbostad i tre väderstreck, stor inglasad balkong i söderläge och renoverat badrum är bara några av de attribut denna lägenhet besitter.
Området Kallebäck har inom de senaste åren blivit väldigt populärt då det är en lugn och naturnära stadsdel som samtidigt har mycket bra kommunikationer in till city med fina cykelvägar och direktbuss.
Kallebäck står idag även inför en spännande utveckling genom nya bostäder, butiker, restauranger, skola, ( enligt info från Wallenstam ), kultur och närservice vid Lackarebäcksberg. Allt planeras vara klart under 2021 då Göteborg fyller 400 år.

Lägenhets yta disponeras enligt följande:

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 9, hiss finns

Avgift

5 672 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Andel i föreningen

0,2597%

Andel av årsavgiften

0,26022%

Reparationsfond

1 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Övrigt

Parkering:
I föreningen finns parkeringsplatser placerade i området, parkeringsplats kan hyras till en kostnad av ca 100 kr/mån samt 355kr/månad i varmgarage och 259kr/mån i kallgarage.
Finns även MC-platser i garage och MC-platser i bur. Pris/mån från 160kr - 250kr.
Till samtliga parkeringar är det separat kö, men det brukar inte vara svårt att få plats inom kortare tid.

Garageplatserna kan komma att höjas år 2019. Kontakta föreningen för närmare information

Tvättstuga:
Totalrenoverad tvättstuga (2016) med nya tvättmaskiner och torktumlare samt digitalt bokningssystem (2018).
Nere på källarplan i varje fastighet finns tvättstugor som medlemmarna kan nyttja. Tre personer kan tvätta samtidigt och per bokning/person har man 2st tvättmaskiner samt 1st torktumlare och torkrum att tillgå.

Förråd:
Till denna lägenhet ingår två stycken källarförråd.

Gemensamma utrymmen:
Innergård med tillgång till grill som medlemmarna får nyttja
Matkällare (avgift 10 kr)
Gästlägenhet (avgift)
Hobbyrum
Fritidslokal
extra cykelrum
Barnvagsrum

Gästlägenhet:
Föreningen har en gästlägenhet i entréplan på Ostgatan 16 som föreningens medlemmar kan hyra vid tex besökande gäster.
Lägenheten har fyra sängplatser, dusch och kök med matplats.
Pris:
En natt kostar 300 kr, två nätter/helg kostar 500 kr och en vecka (maxtid för hyra) kostar 1 500 kr. Tillträde får ske kl 15:00 och lägenheten skall vara städad och klar kl 12:00 sista hyresdagen.

Område:
Då det i dagsläget planeras flera stora nybyggnadsprojekt i Kallebäck kommer området få ett rejält lyft där utökad del av handel, kontor och boende i olika former kommer att byggas.
Detta kommer gynna området Kallebäck då den nya bebyggelsen kommer bidra till ett ökat serviceutbud med fler attraktiva mötesplatser och ett ännu trivsammare område inom de närmsta åren.

Förening

Namn

HSB Brf Kallkällan i Göteborg

Om föreningen

Om föreningen
Föreningen HSB Brf Kallkällan i Göteborg bildades 1958. I föreningen finns 443 st bostadsrättslägenheter, 2 st hyresrätter, varav den ena används som gästlägenhet för medlemmarna.
8st lokaler, varav 4st utav dessa planeras att bli bostadsrätter till våren.

Inga planerade avgiftsändringar (uppgift från styrelsen 2018-01-24)

Föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59.

Genomförda arbeten
2018 (digitalt bokningssystem tvättstuga)
2017, byte ut porttelefoner och passersystem
2016, OVK ( obligatorisk ventilations kontroll) har genomförts.
2016, Relining av de horisontella avloppstammarna i bottenplan på Ostgatatan 10-16.
2016, Renovering av tvättstugorna.
2016, Lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13 har renoverats
2015, Taket har renoverats på Ostgatan 18-22 samt på Gräddgatan 6-10
2015, Internet via fiber installerades
2014, Taket har renoverats på Ostgatan 2-8 och 12-16
2010, Maskinbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna
2007-2009, Stamrenovering och badrumsrenoveringar, renovering av ventilation, balkongrenoveringar, byte av fönster mm.

Kommande arbeten
Föreningen projekterar även för målningar i entréer och trapphus men det är inte spikat datum för start än (startar efter att hissarna bytts).
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar en större underhållsåtgärd av hissarna i samtliga fastigheter. Hissarna är från 1990-talet och normalt är ett underhållsintervall ca vart 25e år.
Eventuellt planeras även längre fram att installera trefas i de mindre lägenheterna i huset. På 60-talet installerades enbart trefas i de större lägenheterna och enfas i de mindre.

Ekonomi
Brf Kallkällan har god ekonomi och gott om likvida medel. Ingen höjning av årsavgifterna är planerade.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Föreningen har även en god strategi för placering av de lån som tagits för finansiering av det avslutade upprustningsprojektet.
Styrelsen vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.
För mer information om föreningen, se bifogad årsredovisning samt föreningens informativa hemsida www.brfkallkallan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

445

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår:
Värme
Bredband 250/100, Bredbandsbolaget fiber
Telefoni
TV T-1 Bas.

Avtalet med bredbandsbolaget förlängdes ytterligare ett år t.o.m 2021 samtidigt som bredbandshastigheten ökades till 250 Mbit/sek.

Parkering

Parkering
I föreningen finns parkeringsplatser i området, parkeringsplats kan hyras till en kostnad av ca 91kr/mån samt 355kr/månad i varmgarage och 259kr/mån i kallgarage.

Finns även MC-platser i garage och MC-platser i bur. Pris/mån från 160kr - 250kr.

Garageplatserna kan komma att höjas år 2019. Kontakta föreningen för närmare information

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
På innergårdarna finns grillar uppsatta för medlemmarna
Matkällare (avgift 10 kr/månaden)
Gästlägenhet (avgift)
Hobbyrum
Fritidslokal
Cykelrum
Barnvagsrum

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Karta

Hör av dig till Lisa Hellsborn för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad