Ernst Torulfsgatan 21 C

Bilder

  • Såld!

Ernst Torulfsgatan 21 C , Munkebäck , Göteborg

En ljus och fräsch genomgångs 3:a med stor balkong, topprenoverat kök och nyrenoverat badrum. Här bor du med närhet till Skatås och Delsjöns naturområde, bra kommunikationer för både kollektivtrafik och bil samt ett generöst serviceutbud. Välkommen att boka in dig för visning!

71 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
6 182 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
71 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
136
Byggår:
1990
Driftskostnad:
432 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

71 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Ernst Torulfsgatan 21 C! Här erbjuds ni möjligheten att flytta in i en riktigt välplanerad trea med ett topprenoverat kök, nyrenoverat badrum och en superhärlig balkong!

Hall

Välkomnande hall med vackert grått klinkersgolv. Väggarna går i vita toner med inslag av ljusgrön mosaik. Här finns bra förvaring och från hallen når du resten av lägenheten.

Sovrum

Direkt från hallen ligger första sovrummet. Här har du härligt ljusinsläpp. Golvet är av ekparkett och väggarna går i ljus beige färg. Här finns garderob för förvaring.

Kök

Här har ni ett topprenoverat kök från kvik. Renoveringen gjordes 2018 med alla nya vitvaror. Diskmaskinen är i bekväm höjd samt ugn och micro inbyggd. Hällen är av märket Neff. Bänkskivan är av mörkgrå keramik och skåpen går i vitt. Kaklet är av en ljus grå kulör. Här finns också plats för ett matbord.

Badrum

Även badrummet är nyrenoverat 2018. Här finner ni ett stort handfat i kommod med bra förvaring och invändig belysning. Det finns också ett högskåp för förvaring med spegeldörrar. Badrummet har toalett, dusch, handfat och handdukstork. Det finns också tvättmaskin och torktumlare. Golvet är av mörkgrå klinkers och vitt kakel på väggarna.

Sovrum

Stort sovrum med möjlighet för en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns också plats för skrivbord och byrå. Bra förvaring i de inbyggda garderoberna.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp och bord. Det finns även bra med plats för fåtölj eller bokhylla. Här ifrån når man balkongen. Golvet är av ekparkett och väggarna går i ljusa toner.

Balkong

Här har ni en riktigt härlig balkong i sydöstligt läge. Balkongen har plats för en litten soffgrupp med bord. Detta blir som ett extra rum till lägenheten.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

6 182 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

5 184 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 300 kr
Försäkring: 1 884 kr

Andel i föreningen

1,0837%

Andel av årsavgiften

1,0837%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1990

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 december 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 95:1

Förening

Namn

Hsb Brf Arborraren I Göteborg

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Arborraren bildades 1948 och består av 102 lägenheter som byggdes 1948 samt tillbyggnader på ytterligare 40 lägenheter 1990-91. Föreningen består av 6 huskroppar, adresserade Ernst Torulfsgatan 13-23 udda nummer, postadress 416 73 Göteborg. Föreningen tillhör SDN Härlanda. Området går under namnet Munkebäck men kallas också ibland för Vidkärr eller Kålltorp.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Internetleverantör är bredbandsbolaget, 180kr/mån

Parkering

Föreningen innehar 36 parkeringsplatser för uthyrning till våra medlemmar. För närvarande är det ca fyra års väntetid på en plats.

I övrigt är det gratis parkering längs gatan utmed våra fastigheter. Flera fria parkeringsplatser finns också på Bromeliusgatan, bakom Ernst Torulfsgatan 9 och vid gaveln på Ernst Torulfsgatan 7. Betalparkering finns också bortanför Ernst Torulfsgatan 25.

Renoveringar

Under byggnationen av nya delarna 1991, renoverades kök och badrum i gamla delarna och ett stambyte genomfördes också. Under 2008 byggdes två miljöhus för sopsortering. Planerade renoveringar och underhåll som väntas är balkongbyte, gamla delen.
2018- ventialtionsarbete utfört med fläktbyte och OKV i nya delen. Radonåtgärder och mätningar utförda i gamla delen. Ombyggnad av hissar utförda i hus 5,17,19,21. Linjer på P-platser målats om. Systematiskt brandskyddarbete är genomfört. Trädgårdsdagar har genomförts under våren och hösten. Övrigt underhåll och mindre reparationer av löpande karaktär såsom tvättmaskiner och ytterdörrar.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar för 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Tomträtt

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Det finns tvättstuga med torkrum.
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Cykelförråd finns också.

Om området

Munkebäck

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

Karta

Hör av dig till Robert Milsom för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad