Teleskopgatan 16

Bilder

  • Såld!

Teleskopgatan 16 , Bergsjön , Göteborg

Välkommen till denna välplanerade trea på populära och lugna Teleskopgatan. Lägenheten ligger på 6:e våningen i ett hus med 2 stycken hissar. Möblerbar inglasad balkong vars lummiga utsikt varierar med årstiderna Genomgående ljusa ytskikt.

72,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 772 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bränsle
Typ:
Lägenhet
Boarea:
72,5 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
29
Byggår:
1970

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

72,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade och charmiga 3:a med inglasad balkong! Här bor du på lugna Teleskopgatan i trevliga Bergsjön med närhet till både naturområden och god kommunikation. Ett boende med goda förvaringsmöjligheter och härliga ljusinsläpp.

Hall

Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter såsom garderober och klädkammare. Härifrån når man hela lägenheten. Golvet är av ekparkett och väggarna går i ljusa toner.

Badrum

Rymligt badrum med toalett, handfat och duschkabin. Här finns också tvättmaskin och torktumlare. Golvet är en grön plastmatta och väggarna går i en ljus gul kulör. Kaklet är vitt.

Sovrum

De två sovrummen är ljusa och fräscha med bra ljusinsläpp. Golvet är av ekparkett och väggarna går i vita toner.

Kök

Bra och luftigt genomgångskök med bra yta att arbeta på. Här har du även utgång till den inglasade balkongen. Golvet är av ekparkett och väggarna går i ljusa toner.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med plats för både soffa och matbord. Här har du goda ljusinsläpp från två väderstreck. Golvet är av ekparkett och väggarna går i ljusa toner.

Balkong

En härlig inglasad balkong i sydost läge. Här får man plats med ett mysigt cafebord.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 8, hiss finns

Avgift

5 772 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bränsle

Andel i föreningen

1,25774%

Andel av årsavgiften

1,26534%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

bersjön 17:7

Förening

Namn

Brf Gerås

Om föreningen

Brf Gerås är en bostadsrättsförening som bildades 1984. Huset byggdes 1970. Föreningen upplåter 80 lägenheter med bostadsrätt och 8 lokaler med hyresrätt. Lägenheterna fördelas på 49 st 2:or och 31 st 3:or i två hus med adresserna Teleskopgatan 16-18. Bostadsarea är 6057 kvm och lokalarean är 922 kvm.
Föreningen har två tvättstugor, cykelförråd och samlingslokal.
Fastigheten är upplåten med tomträtt.
Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av SBC.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2042.
Utfört underhåll under 2017-2018 är beställning och planering av moloker och planerat underhåll är hantering av hushållssopor. Föreningen övergår från sopnedkast till moloker.
Reparation av fasader och balkonger 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Bergsjön

På Bergsjöns höjder möter du en attraktiv mix av spännande natur och storstad.

Cirka åtta kilometer nordost om centrala Göteborg ligger den gröna stadsdelen Bergsjön som präglas av ett dramatiskt kuperat och vackert landskap. Här ses en blandning av villor, flerbostadshus och radhus längs gator som fått namn med rymdanknytning, tack vare sitt höga läge. Från vissa platser kan man se hela vägen ut till Vinga. Bergsjön är en ständigt växande och levande stadsdel, planer finns på bland annat ett nytt kulturhus.

Med den bergiga och skogrika naturen alldeles runt husknuten är möjligheterna oändliga för upptäcktsfärder, svampplockning, löparrundor och andra härliga aktiviteter. Soliga dagar samlas folk för att bada och grilla vid den vackert belägna badsjön Bergsjön med sina klippstränder, bryggor och hopptorn. Strax söder om sjön stupar bergen brant ned mot Utby, ett område som lockar många klättrare. Längst upp i Gärdsåsdalen, i sydvästra hörnet av stadsdelen, hittar du den 130 meter höga Gärdsåstoppen som bjuder på en vidsträckt utsikt över västra Bergsjön, Gärdsås och Kviberg.

I området finns två stora 60-talstorg, Komettorget och Rymdtorget varav det senare utgör centrum. Innecentrumet där har efter en omfattande upprustning fått nya namnet Bergsjön Centrum. Här hittar du ICA Supermarket, Apotek, konditori, chark och bibliotek, primärvård, tandvård, medborgarkontor och kulturhus. Runt Rymdtorget syns några k-märkta hus som fått stor utmärkelse för sin ovanliga arkitektur. De uppfördes på 1970-talet och är de yngsta byggnaderna i Sverige som blivit k-märkta.
Förutom två sporthallar finns i Kortedala flera klubbar där du kan träna fotboll, gymnastik, bandy och innebandy. För dig som är golfintresserad ligger Lerjedalens Golfklubb inte långt bort med vackra omgivningar och en trevlig restaurang. Ett roligt utflyktsmål för barnen är stadslantgården Galaxen där man kan titta på djur, rida ponny, åka häst och vagn och kanske ta en hembakad fika i caféet.

I området hittar du förskolor och skolor med årskurs 1-9, fritidsgårdar och kulturskola för barn och ungdomar i åldrarna 6-19 år. Runt stadsdelen går en ringled som är avsedd för biltrafik medan spårvägen går genom områdets mitt, delvis i tunnelläge. Till och från Bergsjön kan du resa med 7:an och 11:ans spårvagn eller buss 58 och 159.

Karta

Hör av dig till Robert Milsom för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad