Ulfsparregatan 22

Bilder

  • Såld!
  • Nyproduktion

Ulfsparregatan 22 , Lunden , Göteborg

Nu finns chansen att bli den första att flytta in i denna nyproducerade & välplanerade tvåa på en av höjderna i populära Lunden! Låg avgift! Mycket välplanerad och modern planlösning på 50 kvadratmeter med flera stilrena och tidlösa materialval genomgående i lägenheten. Flera smakfulla tillval har gjorts. Här finns modernt HTH-kök samt bekvämligheten i att ha egen tvättutrustning i badrummet. Den öppna planlösningen tillsammans med de stora fönstren i ett hörnläge erbjuder ett härligt ljusinsläpp i bostaden. Här kan du njuta från den inglasade balkongen i soligt söderläge med utsikt över Örgryte kyrka.

På Lundens höjder kan du njuta av det perfekta läget med härlig utsikt samt närhet till Danska vägens utbud av restauranger, service, butiker samt mysiga caféer. Alldeles utanför stannar buss 60 som snabbt tar er till centrum. Eller varför inte ta cykeln eller promenaden in till stan. Redbergsplatsen och Olskrokstorget finns en kort promenad bort. Lika lätt är det även att ta sig till Delsjöområdets vackra natur med badplats, friluftsaktiviteter och motionsspår.

Säljaren kommer få tillträde den 30 januari men ej flytta in. Bostaden säljs på ritning och tillträde sker enligt överenskommelse efter 30/1-19.

Välkommen på visning!

50 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 688 kr I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud digital-TV, bredband och telefoni.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
2017

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

De välplanerade 50 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

HALL
På golvet ligger en trestavs ekparkett och väggarna är målade i standard vit. Här finns plats för avhängning och förvaring i två garderober.

BADRUM
Till höger från entrén finns badrummet. Kaklet är i vit blank, 15 x 15cm, klinker i Rango Blackstone. Ett tillval är gjort i duschhörnan bestående av en fondvägg i Rango Blackstone-kakel. Badrummet är utrustat med wc, dusch med invikbara glasväggar, både tillval i handfat samt kommod från Hafa svart, spegelskåp med belysning, som också är ett tillval i svart, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

KÖK
Vidare från hallen nås det moderna köket. På golvet ligger ekparkett och väggar är målade i vitt. Köksinredningen är i vitt, från HTH och ovan bänkskivan som är i mörk laminat sitter vitt kakel. Man har valt till ett stänkskydd i matt ljusgrå. Vitvarorna är av fabrikat Cylinda, i stilrent rostfritt. Man har även valt till en rostfri Franke fläktkåpa. Köket är i övrigt utrustat med induktionshäll, underbyggnadsugn, kombinerad kyl/frys, inbyggd mikro samt diskmaskin. I köket finns även ett praktiskt städskåp. Matplats för ca 4-6 personer.

VARDAGSRUM
I en öppen, social planlösning med köket finns vardagsrummet. Här finns enkelt plats för större soffgrupp med tv- och förvaringsmöbler. Från vardagsrummet når ni ut till bostadens rymliga, inglasade balkong i härligt sydvästläge.
Ekparkett och målade väggar i vitt.

SOVRUM
Ekparkett och målade väggar i vitt. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring i två garderober samt ett linneskåp.

Alla innerdörrarna är vita och släta. Se även bifogad tillvals-lista.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 9, hiss finns

Avgift

2 688 kr I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud digital-TV, bredband och telefoni.

Andel i föreningen

0,95%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Vattenburna radiatorer i lägenheterna vilka är anslutna till bergvärme.

Ventilation

Mekanisk frånluft med tilluftsventiler

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Fastighetsbeteckning

Göteborg Torp 1:20

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Förening

Namn

Brf Taksparren

Om föreningen

Byggnaderna består av 8-10 våningsplan samt vind. Föreningen köpte fastigheten 2018. (äger marken).

Bostadsrättsföreningen är en så kallad "oäkta" förening. I skattehänseende finns två typer av bostadsrättsföreningar, de som är privatbostadsföretag "äkta" och de som är ej privatbostadsföretag "oäkta". Den stora skillnaden mellan en oäkta och en äkta bostadsrätt handlar om uppskovsregler, skattesats och risk för förmånsbeskattning. Föreningen beräknas bli en äkta förening.

För mer information angående frågorna ladda hem broschyren "Skatteregler för bostadsrättsföreningar och deras medlemmar" SKV nr 378 på www.skatteverket.se eller kontakta Skatteverket på telefon 0771-567 567.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 138 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018.

Föreningen har en gemensam innergård som är omsorgsfullt planerad. Här finns plats för umgänge. Fasaden upp till innergården har ett designat träraster med utarbetad form som täcks in med klätterväxter. Denna gröna vägg avskiljer livet på gården från gatan, vilket gör att gården upplevs mer privat och utan insyn. Här finns även plats till cyklar.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje hushåll är utrustad med egen tvättutrustning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brftaksparren.se

Fastigheten blir fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.
Information hämtad 2018-11-01.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

94

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

TV: Föreningen är ansluten till TV via digital-TV och fiber via Com Hem.

Parkering

Dolt under innergården finns ett tvåvånings parkeringshus. Därifrån tar du hissen direkt från bilen upp till ditt våningsplan. Parkeringsgaraget har 46 p-platser som hyrs separat för 1000 kr/mån och det finns två utvändiga parkeringsplatser. Det finns några platser med uttag för motorvärmare samt laddningsstolpar för elbil. Till alla platser är det separat kö. Det finns även någon plats för mc. Separat kö.

Renoveringar

Inga kommande renoveringar det närmsta då huset är helt nybyggt. Det finns en byggnadsgaranti för fastigheten i 5 år.

Övrigt

I källaren i hus 3 och 4 finns cykelparkering. Detta finns även utomhus vid entréer och på innergården under skärmtak.
Alla lägenheter har ett varsitt förråd, storleken varierar beroende på stor lek, mellan 1,5-4 kvm.

Vägg: Målad betong och gips i samtliga bostadsrum samt kakel i badrum.
Fönsterbänkar: Natursten tj=20 mm, Azul valverde.
Balkongfronter: Pinnaräcke av galvaniserat stål.

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad