Salviagatan 89

Bilder

  • Såld!

Salviagatan 89 , Angered , Göteborg

Modernt och väldisponerat parhus på 128 kvm som ger plats för stora sällskap i entréplan och tre rejäla sovrum samt allrum på övre plan. Lättskött friköpt tomt med två uteplatser samt tillhörande carport och förråd. Härligt läge i området. Närhet till skola, köpcentrum, natur och friluftsliv samt goda kommunikationer.

128 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
128 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
347,6 kvm
Byggår:
2006

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

128 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall som ansluter till våningens alla rum. Vita väggar och praktiskt lättstädat gult klinkergolv som erbjuder behaglig golvvärme. I direkt anslutning till vänster finns en stor inbyggd garderob med skjutdörrar i frostat glas. Här finns det gott om plats för ytterkläder och skor.

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum med utrymme för stora sällskap och utgång till mysig baksida med uteplats och mindre gräsmatta. Här erbjuds gott om plats för en stor soffgrupp och övrig möblering. På golvet ligger nylagt laminatgolv med fiskbensmönster vilket sedan tröskelfritt fortsätter ut i kök och matsal. Väggarna är enhetligt klädda med en ljus och diskretsmönstrad tapet som tillsammans med det vitmålade taket ger ett ljust och rymligt intryck! I andra änden av rummet står idag en större matgrupp som erbjuder plats för 6 - 8 matglada gäster. Ett praktiskt förråd finns under trappan.

Kök

Köket totalrenoverades 2018 och inreddes med köksinredning från märket Epoq. Vita och stilrena skåpsluckor som snyggt bryts av med den mörka laminatskivan som arbetsbänk. Väggen över spisytan är klädd med fint mönstrad glasmosaik i toner från grått, svart och vitt. All maskinell utrustning är nytt och av bra kvalité´ Stor kyl och frys med specialfunktioner, integrerad diskmaskin, ugn och micro är från Samsung. Induktionshäll 70 cm från Cylinda. Modern och snygg fläktkåpa från Thermex. Samtlig utrustning har garanti kvar. Detta kök är mycket väldisponerat och erbjuder gott om förvaringslösningar. Ett trevligt inslag är det låga och rektangulära fönstret över vasken, detta skapar ett naturligt ljusinsläpp samtisigt som det ger utsikt över husets uppfart och entré. I anslutning till köket har du även utgången till framtisdans uteplats. Denna uteplats vetter mot österläge där tidig morgonsol erbjuds. I andra änden av köket står idag en snygg köksö som dels erbjuder förvaring men som också utgör en trivsam samlingspunkt med nära anslutning till köket. Här kan tillexempel frukosten dukas fram och avnjutas.

Groventre / tvättstuga

Från köket nås tvättstugan med groventré. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, överskåp samt tvättho. Vita väggar och våtrumsmatta på golvet.

Badrum

mitt emellan kök och vardagsrum finns det ena badrummet. Här ligger samma klinkergolv som i hallen och som även detta erbjuder behaglig golvvärme. Väggarna är beklädda med ljust vit/gråa kakelplattor.Utrustningen består av duschhörna med vikbara glasdörrar, WC, handfat, badrumsskåp med belysning.

Allrum ovanvåning

Vidare genom huset tar vi oss upp till övre plan. I direkt anslutning till höger om trappan finns ett rymligt allrum med tapetserade väggar och parkettgolv. Allrummet kan med fördel göras om till ett sovrum om så önskas. I "hallen" finns en väldigt generös inbyggd garderob med spegelskjutdörrar.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och och övrig möblering. Ljust tapetserade väggar och parkettgolv. Sovrummet har ingång till en rymlig klädkammare med hyllor, klädstång och garderober.

Sovrum 2

Rymligt och ljust sovrummet övermålade tapeter. Bra rum för sovrum eller arbetsrum.

Sovrum 3

Sovrum med ljust målade väggar. Gott om plats för säng och över möblering.

Badrum

Rymligt helkaklat badrum i ljusgrått kakel och våtrumsmatta på golvet. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handdukstork, handfat och badrumsskåp med belysning.

Övrigt

Parhus på Salviaterrassen av QPG Arkitekter AB nominerades till det bästa bostadsprojektet vid Bostadspriset 2005 och fick ett hedersutnämnande för Bästa byggnad i Göteborg 2007. Husen byggdes av Egnahemsbolaget som ingår i Förvaltnings AB Framtiden, helägt av Göteborgs kommun.

Byggnad

Byggnadstyp

Kedjehus

Byggnadsår

2006

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Stomme: Betong
Fasad: Fibercementskivor
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong

Övrigt

Trevlig stenlagd uteplats mot husets framsida i soligt österläge med morgonsol.
Mindre gräsmatta.

Inbjudande bakgård med stenlagd mark och gräsmatta.

Fastighetsbeteckning

Gårdsten 10:22

Övriga byggnader

Förrådsbyggnader med anslutning från carport / entré samt tillbyggnad av förråd mot husets bakgård.

Carport vid uppfarten.

Allmänt om fastigheten

Kommentar

Driftkostnad ca 3000kr/månad. Innefattar uppvärmning, vatten, försäkring och hushållsel. Samfällighetsavgift 2750kr/ var tredje månad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 188 000 kr, varav byggnadsvärde 1 561 000 kr

Summa pantbrev

2 078 000 kr

Tomt

Areal: 347,6 kvm
Tomttyp: Trädgård/ Friköpt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Gårdsten S:39, GA:29, GA:33-GA:34
Last, Officialservitut: Tillträde, 1480K-2005F122
Förmån, Officialservitut: Tillträde, 1480K-2005F122
Last, Ledningsrätt: Starkström, 1480K-2005F47
Last, Ledningsrätt: Tele, 1480K-2005F47
Last, Ledningsrätt: Fjärrvärme, 1480K-2005F47

Tillträde

Enl. överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Angered

Gårdsten ligger på Gårdstensberget med en milsvid utsikt över Göta Älvdalen i nordöstra Göteborg. Hela området omges av en ringled, innanför vilken de flesta av Gårdstens hus återfinns. Stadsdelen är vidare uppdelad i västra och östra Gårdstensbergen samt en dalgång mellan dessa. I Dalgången finns endast bebyggelse i den nordligaste delen, medan resten är ett rekreations- och parkområde kallat Dalen med tennisbanor, minigolfbana, stora gräsmattor och lekplatser för barnen. Man kan träna på Idrotts- och föreningsförvaltningens gym på Kaneltorget, använda motionsslingan i västra delen av Gårdsten, träna fotboll med Marieholm BoIk. Gårdsten tillhör stadsdelsförvaltningen Angered. I Gårdsten bor det drygt 8.500 invånare.
I närliggande Angered Centrum ligger kulturhuset Blå Stället som innehåller bibliotek, Angeredsteatern mm. Här ligger även Angeredsgymnasiet, Angereds Sporthall, Wasaiternas klubbstuga, friidrottshall, Angeredsvallen, Angereds bad- och ishall samt Lärjeåns Trädgårdar.

Kommunikation

Med buss 73 tar man sig till Angered centrum på ca 9 minuter, varifrån bussar ansluter till närliggande stadsdelar och spårvagnslinjerna 4,8 och 9 till Göteborgs centrum. Resa med spårvagn från Angered Centrum till Centralstationen tar ca 18 minuter. Med direktbussen 173 tar man sig vardagar morgon, eftermiddag och tidig kväll mellan Gårdsten Centrum och Nils Ericson Terminalen. Denna bussresa tar ca 25 minuter.

Närservice

Gårdsten Centrum ligger i östra Gårdsten, mellan Saliviagatan och Muskotgatan. I Gårdstens Centrum finns ICA Supermarket, kött & chark-butik, fiskaffär, café, pizzeria, post och ATG, närbutik, privat läkare och tandläkare samt solarium och frisör. Förutom centrumbutikerna finns färgbutik, glasmästeri, låssmed, barnvagnsaffär, gym, bensinmack, hissföretag, närbutik och många andra verksamheter som servar Gårdsten och områdena runtomkring.
I Gårdsten finns nio förskolor. Skolorna i Gårdsten är Långmosseskolan, en grundskola för elever från förskola till årskurs 4, Gårdstensskolan, med elever från årskurs 4 till 9 och grundsärskola årskurs 1 till 9 samt Römosseskolan som är en muslimsk friskola för elever från årskurs 3 till 9. Ungdomspalatset i Gårdsten är en mötesplats för unga i stadsdelen. Idrotts- och föreningsförvaltningens regi finns ett gym på Kaneltorget, en motionsslinga i västra Gårdsten och fotbollsträning.

Karta

Hör av dig till Lisa Hellsborn för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad