Persgatan 14 A

Bilder

  • Såld!

Persgatan 14 A , Lunden , Göteborg

Nu finns chansen att förvärva denna fräscha & välplanerade genomgångstvåa med bevarade 50-talsdetaljer i härliga Lunden! Njut av balkongen i ett högt & fritt västerläge. Populär och välskött förening med låg belåning och låg avgift. Nära till kommunikationer, service & naturen vid Delsjön. Välkommen på visning!

50,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 726 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
41
Byggår:
1955

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Persgatan 14a! Här finner ni denna charmiga retro-2:a med härliga 50-talsdetaljer blandat med modern stil. Lägenheten har en härlig balkong i västerläge mot en lugn återvändningsgata där man kan koppla av med sitt kaffe i solen. Öppen och välplanerad planlösning med låg avgift tack vare den stabila förening med god ekonomi. Till lägenheten hör också två förråd, ett i källaren och ett på vinden. Bostadens välplanerade 50,5 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Hall

Hallen är själva navet i lägenheten och härifrån når ni bostadens samtliga rum. Här finns det gott om utrymme för avhägging till vänster och rakt fram finner ni ingången till den stora rymliga klädkammaren. Golvet pryds av en parkett och väggarna går i ljusa toner med en härlig retro-tapet som bryter av det hela och sätter lite färg på vardagen.

Badrum

Det stilrena och nyrenoverade badrummet är helkaklat i vit och på golvet ligger det ett härligt grönt hexagonmönstrat klinker. Här finns wc, vit kommod med tillhörande spegelskåp med inbyggda spotlight, dusch, handukstork samt att det är framtaget för att installera tvättmaskin.

Kök

Vidare från hallen, till vänster finns köket. Rummet är rymligt med goda arbetsytor samt plats för matgrupp för upp till fyra personer. Här gifter sig 50-talet med den mer moderna stilen i en perfekt harmoni på ett snyggt och stilrent sätt. Vita köksluckor med charmiga beslag och vitt kakel med fasade kanter. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn och spis med fläkt. Härinne går väggarna i ljusa toner och på golvet ligger en parkett.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och ljust med gott om plats för soffgrupp, TV-möbel samt matbord om så önskas. Golvet pryds av den vackra parketten och väggarna är målade i vitt. Två inbyggda garderober erbjuder lite extra förvaring. Från vardagsrummet tar ni er ut till balkongen.

Balkong

Njut av den trevliga balkongen i västerläge mot en lugn återvändsgata. Perfekt att avnjuta eftermiddagssolen och andas ut efter en hektisk dag.

Sovrum

Åt höger från entrén når ni sovrummet som är placerad mot innegårdens lugn. Sovrummet är stort och rymligt med gott om plats för en dubbelsäng. På golvet ligger en parkett och väggarna går i en mysig grå ton.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 726 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & sophantering

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att variera beroende på abonnemang och användning.

Andel i föreningen

1,5756%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Fastighetsbeteckning

Lunden 31:9

Övrigt

Till lägenheter hör både vinds- och källarförråd.

Förening

Namn

Brf Lunden 4 D

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Lunden 4 D registrerades 1952 och innehar fastigheterna Lunden 31:8, Lunden 31:9 samt Lunden 67:6. Dessa bebyggdes 1955 med 3 flerbostadshus i 3 till 4 våningar.

Föreningen upplåter 64 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt.
Byggnadernas totalyta är 3635 kvm varav 3422 kvm utgör lägenhetsyta samt 213 kvm utgör lokalyta.

Lägenhetsfördelning enligt följande:
1 rok: 6 st
2 rok: 40 st
3 rok: 18 st

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

64

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-TV och internet finns att få via ComHem. Grundutbudet när det gäller kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Parkering

Tre parkeringsplatser finns i föreningen. Dessa lottas ut vid varje årsstämma. I övrigt finns parkering via 7 st garage, till dessa är kö. Finns också boendeparkering i området, boendekod "Ö".

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2015 och sträcker sig fram till 2025.
Renoveringar i urval:
2019: Målning av källare
Nyplantering trädgård (2015)
Byte förrådsdörrar (2015)
Renovering av gemensamhetslokalen och övernattningslägenheten (2013)
Relining av källarplan (2012)
Renovering av balkonger (2008)
Omläggning av tak (2008)
Ommålning av trapphus (2005)
Dränering (2004)
Fönsterbyte (2004)
Säkerhetsdörrar till lägenheterna (2000)
Rörstamsrenovering (1999)
Omputsning av fasad (1995)
För specifikation se bifogad årsredovisning.

Ekonomi

Föreningen har en låg belåning. Föreningen har haft oförändrade avgifter under flera år. Avgiften fortsätter vara oförändrad närmaste tiden. Info från styrelsen 2019-02-06

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastum. Den tekniska förvaltningen sköts av MBA Fastighetsservice.

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

I föreningen finns en övernattningslägenhet som går att hyra för 150 kr/natt. Finns också sittgrupper utomhus.

Tvättstuga finns på Persgatan 14A med två tvättstationer. Tvättstationerna är utrustade med 3 respektive 2 tvättmaskiner samt 1 torktumlare. Mangel och torkrum finns.

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad