Smörgatan 102

Bilder

  • Såld!

Smörgatan 102 , Kallebäck , Göteborg

Välkommen att boka in er för visning av denna underbara lägenhet med stor inglasad balkong mot avskilt och grönskande område!
Här bor du i en mysig trea med trevlig planlösning, sociala ytor och rikligt med förvaringsmöjligheter.
Föreningen är en mycket stabil och trygg förening med bra styrelse som bland annat brukar ge de boende i huset 1 - 2 avgiftsfria månader/år.
Bra kommunikationer med buss och cykelvägar in till city samt närhet till naturen och det populära Delsjöområdet.

78,7 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 165 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78,7 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3013
Byggår:
2008

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78,7 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

I hallen finns plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare och en garderob. På golvet innanför dörren ligger praktisk och slitstark klinker, längre in övergår golvet i en ekparkett som löper vidare in i lägenheten, väggarna är vitmålade. Svänger man vänster från hallen når man kök och vardagsrum som ligger i öppen planlösning med en bardisk som delar av mot den naturliga matplatsen. Intill matplatsen finns ett smart placerat städskåp.

Kök

Köket är praktiskt med bra arbetsytor och gott om förvaring. Skåp och stommar går i stilrent vitt liksom kaklet ovan bänkskivorna i ek. Vitvarorna är i rostfritt och utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, ugn, häll, spisfläkt och micro. Väggarna i köksdelen är vitmålade och i vardagsrummet sitter en ljus tapet. Rummet är rymligt med plats för soffgrupp och TV-möbel, här är också luftigt och ljust tack vare det stora fönsterpartiet mot balkongen. Balkongen är rymlig med plats för en större möbelgrupp och utsikt mot grönområdet på baksidan.

Sovrum 1 & 2

Bostadens två sovrum ligger vägg i vägg med varandra. Det mindre vetter mot balkongen med stora fönsterpartier i två väderstreck. Här är väggarna tapetserade med en ljus, randig tapet. Det större sovrummet har ingång från hallen. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och bra förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg. Väggarna är vita med en grå fond på fönsterväggen.

Badrum

Badrummet är helkalkat och fräscht med grå klinker och vita, liggande kakelplattor. Dimbara spotlights i taket ger ett fint ljus. Separat tvättdel med tvättmaskin och torktumlare samt bra förvaring i skåp över och under arbetsbänken i mörkt laminat. Här finns WC, handfat med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, dusch med vikbara glasväggar, handdukstork samt golvvärme.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 12, hiss finns

Avgift

4 165 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Andel i föreningen

1,69%

Andel av årsavgiften

1,72169%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Övrigt

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö och det brukar inte vara några problem men att få en plats.

Föreningen har även 4 st uteplatser med separat kö och i området finns det också en 4-timmars gästparkering.

Förråd:
Till lägenheten ingår ett förråd om ca 2 kvm i källaren.

Internet/tv:
Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
I oktober månad uppgraderades detta avtal till snabbare hastighet och Silverpaket i kanalutbud.

Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo Silver
Bredband 100/10 Mbit/s ( detta kommer ökas genom det uppgraderade avtalet )

Motionsrum:
Föreningen har inrett ett gemensamt motionsrum på källarplan. Här finns ett mindre gym och maskiner som medlemmarna får nyttja.

Förening

Namn

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 2

Om föreningen

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 2 - Smörgatan 102 i Göteborg. Föreningen är uppförd 2008 och omfattar 57 lägenheter, 49 garageplatser och 4 P-platser ute, förråd i källaren på cirka 2 kvadratmeter per lägenhet och gemensamt cykelrum.

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö och att få en parkeringsplats brukar gå ganska smidigt. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1107kr betalas av köparen, pantsättningsavgift på 443kr betalas av låntagaren

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar garage, parkeringsplatser, vattenmätare, spill-/dagvattenledningar, gemensam mark.

Föreningen har en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2022 samt en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2050.
Fastigheten är 8 år gammal och man ser inget underhållsbehov förrän om några år.
Föreningen är en s.k privatbostadsförening enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

För mer info se årsredovisningen och hemsidan: brfhorisonten2.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

57

TV och Bredband

Den 1 juli 2018 uppgraderades gruppavtalet med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo Silver
Bredband 250MB / 50MB
* Telefoni Bas

Parkering

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö.

Renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Ekonomi

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Föreningens ekonomi
Under 2015 har medlemmarna fått tre avgiftsfria månader, de efterföljande åren har de haft två sttycken avgiftsfria månader/år.
Man gjorde en extra amortering av lån med 500.000kr. i december 2015.
Föreningen hade en omförhandling av elavtalet vilket resulterade i besparing om ca 50.000kr under 2015.

Under året 2016 har föreningen fortsatt god och stabil ekonomi.

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Karta

Hör av dig till Lisa Hellsborn för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad