Jörgensgatan 4A

Bilder

  • Såld!

Jörgensgatan 4A , Bagaregården , Göteborg

Nu finns denna charmiga genomgångstrea till salu! Belägen i ett av Bagaregården mysiga landshövdingekvarter med den karaktäristiska stilen bevarad. Vacker fasad & välskött innergård. Välkommen på visning!

65 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 795 kr Värme, VA & Kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
1
Byggår:
1923
Driftskostnad:
225 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna vackra landshövdingetrea i hjärtat av populära Bagaregården. En fräscht renoverad bostad med härliga karaktärsenliga detaljer så som gjutjärnselement, djupa fönsternischer och snygga brädgolv. Här kan du också njuta av en gemytlig innergård. Bostadens välplanerade 65 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Hallen är lägenhetens nav, varifrån alla bostadens rum kan nås. Här finns stilren, inbyggd förvaring. Golvet är liksom i köket mörkgrått och väggarna är vita.

Vardagsrum

Till vänster om hallen finns vardagsrum och kök. De vackra, stora fönsterpartierna skänker ett hemtrevligt ljus till rummen. Rummen är rymliga, i vardagsrummet får man enkelt plats med större soffgrupp samt förvarings- och tvmöbler. På golvet ligger ett ljust parkettgolv och väggarna är vita.

Kök

Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Här finns plats till minst fyra matglada gäster. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl & frys, spis & ugn samt fläkt. Kaklet är mörkgrå. matchande med det grå golvet och luckorna är vita. Köksbänken är i trä.

Badrum

Badrummet ligger i anslutning till hallen. Ett rymligt och fräscht badrum med tidlösa materialval. Även här finns det bra möjligheter till förvaring i form av inbyggda hyllor samt en större kommod i vitt. Kaklet är vitt kombinerat med ett mörkgrå klinkergolv. Självklart finns här även skön golvvärme för frusna morgonfötter.

Sovrum 1

Vidare förbi badrummet ligger det större sovrummet. Längs med ena väggen finns smart förvaring. Här får en större dubbelsäng med kompletterande förvaringsmöbler plats utan problem. På golvet ligger ett ljust parkettgolv, väggarna är vita tillsammans med en mörkgrå fondvägg med blommigt mönster.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är beläget i ett lugnt läge mot innergården. På golvet ligger det vackra, charmiga brädgolvet, karaktärsenligt med den vackra landshövdinge-byggnaden. Väggarna är vita.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 795 kr Värme, VA & Kabel-tv

Driftskostnad

2 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

10,69%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1923 ,ombyggnadsår 1984

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 52:3

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

BRF Gerumsberget nr 3

Om föreningen

Föreningen är självförvaltande, vilket betyder att den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av föreningen själv.

Gemensamma utrymmen:
Stort cykelförråd finns som också används som hobbyrum, ett förråd för föreningens trädgårdsmöbler m.m.
Tvättstuga finns med två tvättmaskiner, centrifug och torkrum.

För mer information, besök föreningens hemsida på http://gerumsberget.se/foreningsfakta/

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

11

TV och Bredband

Tv via ComHem och bredband via valfri leverantör.

Parkering

Boendeparkering tillämpas i området. På vissa gator i närområdet är det fri parkering.

Renoveringar

2008 Spolades stammarna
2009 Lades taket om och fasaden målades
2012 Byttes takfläkten
2014 Utfördes OVK. Fasad mot innergård började renoveras.
2018 Ventilationen kontrollerad och godkänd. Fasad mot gata renoveras klart samt byte av fönster på våning 2 och 3.

Inga större renoveringar är planerade den närmsta tiden.

Ekonomi

Det har varit diskussion om avgiftshöjning. Inga beslut tagna i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Föreningen äger sin egen mark och kommer således inte drabbas av höjda tomträttsavgälder.
Föreningen tillåter delat ägande.

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad