Smörgatan 104

Bilder

  • Såld!

Smörgatan 104 , Kallebäck , Göteborg

ACCEPTERAT PRIS!
Välkommen att boka in er på visning av denna moderna och otroligt ljusrika gavellägenhet på Smörgatan 104 i Kallebäck!
Lägenheten är hela 88kvm, fördelat på två stora sovrum, öppet kök och vardagsrum, stort badrum och gott om förvaring i både klädkammare och garderober.
Ett stort plus för lägenheten är även den smarta balkongen där du både kan njuta i inglasad del samt öppen del.
För mer information och bokning av visning är du välkommen att kontakta mäklaren Jenny Jurland.

87,6 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 858 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
87,6 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2031
Byggår:
2008
Driftskostnad:
365 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

87,6 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Här välkomnas man av en ljus och rymlig hall med snyggt och praktiskt klinkergolv, diskret och sober grå färg på väggar, rymliga garderober med skjutdörrar samt bra belysning i tak. Hallens klinkergolv övergår till vacker stavparkett i ek som tröskelfritt vandrar vidare ut via passagen ut mot kök och vardagsrum.

Klädkammare

I anslutning till hallpassagen finner du även en klädkammare. Här kan man förvara mycket av det man inte vill ska ligga framme och det är gott om plats både i djup och i höjd.

Badrum

Bakom nästa dörr på höger sida finner vi badrummet. Detta badrum är rymligt och praktiskt med alla nödvändiga och moderna faciliteter. Då föreningen ej har någon tvättstuga är vardera bostadsrätt utrustat med både tvätt och torktumlare samt bra och användbar arbetsyta och överskåp. Väggarna är beklädda med vita kakelplattor och på golvet ligger grå/svart klinker som dessutom erbjuder golvvärme för frusna fötter.

Kök

Köket är ett kvalitativt och skräddarsytt kök från Marbodahl med vita luckor, bra arbetsytor, fullt fungerande rostfria vitvaror från Bosch och infälld belysning över arbetsbänk. Utrustningen är i väldigt bra skick och mycket välbehållen. Den maskinella utrustningen är varmluftsugn, mikro, hel kyl & frys, induktionshäll, fläkt och, samtlig utrustning är från fastighetens uppförande år 2008. Intill köket, vid fönstret blir en given plats för det stora matbordet. Här ryms utan svårighet matplatser för 6 - 8 sittande gäster. Väggen intill matplatsen är nymålad i en mycket sober och elegant grå nyans. Denna kulör fångas även upp längs med hallpassagen samt ena väggen vid soffmöblemanget, detta ger en behaglig enhetlighet.

Vardagsrum

Planlösningen för vardagsrummet är öppen och social då den både är i anslutning till köket och till den inglasade balkongen. Tack vare de fria och öppna ytorna kan man med olika alternativ och kreativitet möblera för tex. en mysig tv-hörna samt större matplats för flera sällskap. Genomgående i hela lägenheten ligger fin ekparkett och ljusa väggar och tak som utgör en enhetlig och bra bas. Då lägenheten är ligger i gavelläge erbjuds gott om ljusinsläpp från de stora fönsterpartier som vetter både mot öst och söder.

Sovrum 1

I en avskild och rofylld del av lägenheten finner du sovrummet. Här ryms en stor dubbelsäng med sängbord samt övrig inredning, tex en byrå eller skrivbord. På ena kortsidan av rummet är det dessutom gott om klädförvaring i de fyra platsbyggda garderoberna. Fondväggen mot sänggaveln går i elegant djupblå ton. Resterande väggar är vitmålade.

Sovrum 2

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrig inredning. Bakom dörren finns två diskreta garderober.

Balkong

Känslan av frihet infinner sig i vardagsrummet då man öppnar upp till den rymliga och trivsamma balkongen. Här är golvet klätt med grå matta, vilket ger en varmare känsla. Balkongen har både en öppen och inglasad del, en optimal kombination för den som efterfrågar båda delarna! Då lägenheten ligger i söderläge kan man under molnfria dagar njuta av solen från morgon och sen eftermiddag. Den inglasade delen kan nyttjas året runt om man installerar tex infravärme, det blir som ett mysigt extrarum till lägenheten.

Övrigt

Kallebäck som område. Nu står Kallebäck inför en spännande utveckling genom nya bostäder, butiker, restauranger, kultur och närservice vid Lackarebäcksberget. Allt planeras vara klart under 2021 då Göteborg fyller 400 år. Sammanlagt ca 2500 bostäder är planerade med byggstart vinter 2018.

förråd

Till lägenheten ingår ett förråd i källaren.

Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd finns denna moderna och ljussköna lägenhet med öppet och fritt gavelläge.
Här bor du i en fräsch lägenhet från 2008 med genomgående kvalité i såsom köks- och badrumsinredning, parkettgolv i ek, ljusa väggar och vacker utsikt.
Lägenhetens 88 kvm disponeras enligt följande:'
'

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 12, hiss finns

Avgift

4 858 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 390 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 2 590 kr

Andel i föreningen

1,94%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

FTX

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Skår 59:2

Övrigt

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för ca 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö.

Föreningen har även 4 st uteplatser med separat kö och i området finns det också en 4-timmars gästparkering.

Förråd:
Till lägenheten ingår ett förråd i källaren.

Internet/tv:
Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni. Detta avtal kommer att uppgraderas med snabbare bredband samt större kanalutbud från och med oktober.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo Silver
Bredband 100/10 Mbit/s ( kommer bli snabbare )

Förening

Namn

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 1

Om föreningen

Föreningen består av 54 lägenheter och bildades år 2008 i samband med att fastigheten byggdes.
Huset är ritat av Tengbom SHL Arkitektbyrå i Göteborg och har blivit ett nytt landmärke i Göteborg.

Föreningen har garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar, till platserna är det separat kö. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1100kr samt pantsättningsavgift på 440kr betalas av köparen.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar mark (yttre miljö), kallvatten, spillvatten, dagvatten, garageanläggning och utomhusparkering.

Föreningen planerar inga avgiftshöjningar i dagsläget.

Antal lägenheter

54

TV och Bredband

Kabel TV, internet, telefon via ComHem. Hastigheten för bredbandet kommer att ökas 2018-10-10.

Som en extra bonus för föreningarnas medlemmar brukar föreningen ha en avgiftsfri månad / år.

Parkering

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö.

Renoveringar

Väsentliga Händelser under räkneskapsåret (2016)
Seriekopplade brandvarnare på samtliga våningsplan.
Omförhandlat elavtalet med Dala-Kraft.

Planerat underhåll:
Div utvändigt målningsarbete, 2018
Rengöring av fasadskivor, 2018
Målning av balkongräcken, 2020
Fogning och målning. 2020

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Gemensamma Utrymmen:
Cykelgarage samt parkeringsgarage som delas med grannhuset.

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad