Wingårdsgatan 5B

Bilder

  • Såld!

Wingårdsgatan 5B , Kålltorp , Göteborg

Välkommen in till denna charmiga och trivsamma 1,5a på Wingårdsgatan!
Lägenhetens 36kvm är ypperligt disponerad efter kreativitet och omtanke. Här får du mycket yta för pengarna genom att du dels får ett rymligt och praktiskt kök, nyrenoverat badrum, klädkammare, vardagsrum med sovalkov samt balkong i bästa solläge.
Föreningen är mycket stabil under bra ledning med god ekonomi. Området är tryggt, naturnära och lugnt med bra kommunikationer in till city.

36 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 824 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV, gällande bredband ( se text )
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
12
Byggår:
1947
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ljus hall med avhängning direkt i anslutning till vänster för både jackor och skor. Vidare från hallen når du till klädkammaren där mycket förvaring och kläder kan gömmas undan.

Badrum

Badrummet har nyrenoverad standard från 2015 då man bland annat kaklade väggar och lade klinker på golv, allt i modern och smakfull färgskala genom vitt, grått och svart. Elektrisk golvvärme installerades vilket dels ger en behaglig värme för frusna fötter men ger även en behaglig temperatur i hela badrummet. En snygg och diskret duschvägg i frostat glas monterades samt en vattenvärmd handdukstork. Övrig badrumsinredning såsom toalett, handfat med kommod samt spegelskåp är också "nya" från 2015.

Kök

Köket är trivsamt och funktionellt med gott om skåpsförvaring och arbetsyta. Köket genomgick en uppfräschning år 2013 då man lämnade in skåpsluckorna till sprutlackering till en snygg grå nyans samt installerade nya vitvaror såsom kyl/frys, spis och fläkt. Arbetsbänken kring spis/vask går i rostfritt stål och bänkytan intill kyl/frys är en massiv ek-skiva. En snygg detalj i detta kök är att ena väggen målad i samma kulör som skåpsluckorna. Detta ger ett enhetligt intryck och en bra bas för övrig inredning. Golvet är ett tåligt och praktiskt laminatgolv i gråmelerad nyans. Ljusinsläpp nås från de två fönsterpartier ut mot det grönskande området.

Vardagsrum

Vardagsrummet är mycket välplanerat med dels den öppna sociala ytan med anslutning till balkong samt avskildhet genom den sovalkov som skapats. Nuvarande säljare har själv satt upp denna vägg år 2012 och samtidigt lagt ner detaljarbete genom skapandet av det "hyll-fönstret" som ger en snygg inredningsdetalj. I denna sovalkov ryms en säng på 1,40m bred med tillhörande sängbord, alt en 1,60m bred säng som upptar hela bredden. I vardagsrummets andra del ryms en stor soffa med soffbord. Här är rikligt med ljusinsläpp från de två fönstret samt balkongdörren. I anslutning från vardagsrummet når vi dörren ut till balkongen. Här ute ryms ett mindre möblemang med litet bord och stolar. Då tillfällen ges kan man avnjuta soliga eftermiddagar och kvällar på denna balkong då den ligger i västerläge. Utsikten är öppen och grönskande.

Välkommen in till denna charmiga och trivsamma 1,5a på Wingårdsgatan!
Lägenhetens 36kvm är ypperligt disponerad efter kreativitet och omtanke. Här får du mycket yta för pengarna genom att du dels får ett rymligt och praktiskt kök, nyrenoverat badrum, klädkammare, sovalkov samt balkong i bästa solläge.
Föreningen är mycket stabil under bra ledning och god ekonomi. Området är tryggt, naturnära och lugnt med bra kommunikationer in till city.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 824 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV, gällande bredband ( se text )

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Uppgifterna baseras efter säljarens uppgifter.

Andel i föreningen

2,57748%

Andel av årsavgiften

2,8132%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1947

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 december 2010
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Radonmätning utförd 2010-03-25 ( se energideklaration )

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 121:2

Övrigt

Gemensamhetsanläggningar

Cykelförråd.

Källarförråd.

Vindsförråd om ca 5 kvm hör till lägenheten.

Tvättstuga med torkrum.

Förening

Namn

Brf Wingårdsgatan 5

Om föreningen

Föreningen Wingårdsgatan 5 äger fastigheten Kålltorp 121:2 med tomträtt fram till 2027 i Göteborgs Kommun.
Föreningens 26 bostäder är fördelade enligt följande:
7st 1 rok
7st 2 rok
9st 3 rok
3st 4 rok

Väsentliga händelser under 2017
Under räkneskaprsåret bibehölls avgifterna och uppgick i genomsnitt till 899kr/kvm. 2018-01-01 sänktes avgifterna med 5% och uppgår därefter till snittbelåning på 854kr/kvm.

Tomträttsavtalet löpte ut under året och har omförhandlats med nytt avtal fram till 2027.

Under 2017 har följande investeringar gjorts:
De allmänna utrymmena i källaren har målats.
Gamla mangelrummet har rustats upp till styrelserum.
Ett dokumentskåp har inhandlats.
Nya fläktar för ventilationen har satts in.
Arbetet med elstammar har slutförts.
Nya portkods-system.

Under 2017 har sammanlagt 5 st bostadsrätter överlåtits.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

26

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Internetanslutning
Via kabel-TV. Com Hem

Parkering

6 garageplatser. Till garageplatserna är det separat kö, fri parkering längs flera gator i området.

Renoveringar

2015 gjorde man relining samt byte av stammar.

Ekonomi

HSB förvaltning.
På sikt kommer avgiften att höjas med ca 130kr då man har förhandlat fram snabbare bredband som kommer ingå i avgiften.
För att få tillgång till internet utan att betala någon extra kostnad för detta i dagsläget ska man kontakta ComHem och ange att man bor på Wingårdsgatan 5.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Avtalet gäller fram till år 2027.

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Uteplats
Balkong i sydvästläge!

Mark i anslutning till bostadsrätten: Tomträtt.

Om området

Kålltorp

I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser.

I Kålltorp hittar du genuina miljöer och byggnader av högt kulturhistoriskt värde. Här syns bland annat de pittoreska landshövdingehusen i både 1920-talsklassicistisk och funktionalistisk stil. I samband med att Kålltorp blev en del av Göteborgs stad 1909 anlades Kålltorps lungsotssanatorium, senare Renströmska sjukhuset. Med tiden utvecklades här en modern lungklinik som flyttade ur lokalerna först 1995. Sedan 2010 har den pampiga röda tegelbyggnaden tjänat som bostadshus.

Idag är Kålltorp ett attraktivt område med mysiga kvarterskrogar som Ölstugan Tullen och Resturang Intill som skapar liv och rörelse. På Ängsvaktaregatan ligger Bagaren och Kockens fina köksbutik där du kan botanisera i timmar bland roliga designartiklar. På västra sidan om samma gata hittar du Kulturhuset Kåken i gamla Härlanda fängelse. Här arrangeras intressanta aktiviteter för alla åldrar; konserter, föreläsningar, sagostunder, barnteater, vernissage mm. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

Soliga dagar lockar Renströmska parken till picknick och vid Härlanda Tjärns badplats flockas traktens barnfamiljer. På promenad- och cykelavstånd ligger natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner och motionsslingor. Strax intill sträcker också det stora naturområdet Delsjön ut sig med sina vackra vandringsleder och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i.

Närmaste större serviceområde är Munkebäckstorget, ett 50-talstorg med apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, fiskbil, systembolag och pizzeria. Vid Munkebäcksmotet finns ICA Kvantum, perfekt när det är dags att storhandla, men du hittar även mindre livsmedelsaffärer utspridda i området.

I Kålltorp har du nära till kommunala kommunikationer. Med spårvagn 1, 3, 5 och stombuss 17 tar du dig in till Göteborgs city. Daghem och skolor finns på nära håll i området.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad