Storkgatan 6F

Bilder

  • Såld!

Storkgatan 6F , Bagaregården , Göteborg

Välkommen till en charmig tvåa i populärt landshövdingehus i tidstypisk 20-talsstil. Ett boende med fina bevarade detaljer som det vackra plankgolvet i original och mycket andra härliga detaljer. Bagaregården är en populär stadsdel med närhet till kommunikationer,service & universitet samt gång- & cykelavstånd till centrum. Välkommen på visning!

45 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 401 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
40
Byggår:
1927
Driftskostnad:
360 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med god förvaring i form av två inbyggnadsgarderober och en klädkammare. Lägenheten är genomgående ljus och vackert plankgolv i original i alla rum.

Vardagsrum

Stort vardagsrum som är lätt att möblera. Gott om plats för soffgrupp samt även matbord om så önskas. Ljusgrått ytskikt och snygga breda taklister.

Sovrum

Rymligt sovrum i tidsenlig karaktär med en vägg i panel och charmig detalj i fönstret med spröjs in mot köket. Gott om plats för dubbelsäng.

Kök

Smart planerat kök med gott om förvaring. Snyggt bevarade skåpsstommar. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis och köksfläkt. Väggarna är klädda med fin vit panel som följer lägenheten härliga karaktär samt fönstret mot sovrummet som skapar extra ljusinsläpp.

Badrum

Rymligt badrum med vitt kakel på väggarna och plastmatta. Utrustat med dusch, tvättställ och wc.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 401 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 320 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 920 kr

Andel i föreningen

0,96804%

Andel av årsavgiften

0,96804%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 18:3

Förening

Namn

Hsb Brf Omberg III i Göteborg

Om föreningen

Föreningen HSB Brf Omberg III ligger i Bagaregårdens charmiga landshövdingekvarter. Föreningen äger fastigheten Bagaregården 18:3. På fastigheten uppfördes 1927 ett trevåningshus i landshövdingestil. Adressen till fastigheten är Storkgatan 6.

Föreningen upplåter 86 st lägenheter med bostadsrätt och 8 st lokaler. Det finns 49 st 1:or, 25 st 2:or, 11 st 3:or samt 1 st 4:a i föreningen.

Den totala lägenhetsytan är 4330 kvm och lokalytan är 215 kvm.

I föreningen finns en gemensam, välskött innergård, en övernattningslägenhet samt festlokal som kan hyras av föreningens medlemmar.

Internet- och bredbandsleverantör är Telia triple play. Månadskostnaden faktureras respektive bostadsrättsinnehavare tillsammans med månadsavgiften.
Nytt avtal gällande bredbandsfiber är klart. Avtalet med Telia omfattar bredband 250/100, TV-paket Lagom och bredbandstelefoni. Se informationsblad från Telia för fler detaljer (det finns att hämta här på hemsidan under fliken Föreningen/TV, bredband, telefoni).
Den nya månadsavgiften per hushåll blir 219 kronor som läggs på hyresavin från HSB som vanligt.
Föreningens information 2018-02-23.

HSB förvaltar föreningen.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

86

Antal lokaler i föreningen

8

Renoveringar

Urval av genomförda renoveringar/underhållsarbeten

Mellan 1978-91 gjordes stamrenoveringar i omgångar. Under 2015 så spolades stammarna. Fönster från 1982 har successivt bytts ut under åren.
2014 renoverades föreningens tvättstuga med nytt avlopp och klinker på golv. Nya ventiler på fasad.
2015 Renoveras trappuppgångar samt barnvagnsförråd. Det startas även upp ett arbetet med energibesparingsåtgärder, detta arbete fortsätter under 2016
Föreningen planerar också att byta portarna framöver.
Under 2017 gjordes en stor renovering av husets exteriör, vilket innebar nytt tak och målning av fasaden. Projektet pågick nästan hela året och slutbesiktning är gjord. Det enda som återstår är att måla husets grund, vilket görs under våren 2018.
2018- Ingen större renovering planerad

Föreningens information 2018-03-01

Ekonomi

HSB Brf Omberg 3 har en god och stabil ekonomi. Föreningen har beslutat att höja avgiften årligen med 2 % från och med 2016-01-01 för att följa index. För mer information se Årsredovisningen.

En storrenovering av hela fastighetens tak och fasad under 2017 medförde stora kostnader och därför beslutade styrelsen att den 1 jan i år höja avgifterna med 5 procent (istället för 2).
Föreningens info 2018-03-01

Då föreningen äger marken påverkas inte föreningen av höjda tomträttsavgälder.

Föreningen har en mycket låg belåningsgrad. Även månadsavgiften ligger på en lägre nivå än genomsnittet.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Kontaktperson

Fredrik Söderqvist

Övrigt

Tvättstuga är belägen på källarplanet med bokningssystem samt en obokningsbar del för spontan tvättning.

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad