Kärrhöksgatan 3a

Bilder

  • Såld!

Kärrhöksgatan 3a , Kålltorp , Göteborg

Välkomna att boka in er på visning av denna trivsamma och ljusrika tvårummaren högst upp i huset på Kärrhöksgatan 3A. Denna lägenhet är varsamt renoverad där nyslipat och oljad ekparkett bryts av med nymålade väggar och tak som möts i fin harmoni med de bevarade 40-tals detaljerna.
I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser.

52 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 278 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
32
Byggår:
1948

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in till denna ljusa och rymliga hall. Här möts du av öppet intryck med ingångar till lägenhetens samtliga rum. I nära anslutning har du en praktisk klädkammare som rymmer såväl kläder som övrig förvaring. Från hallen och ut till lägenhetens resterande rum ligger vackert nyslipad och oljad stavparkett i ek, detta skapar en behaglig enhetlig bas.

Sovrum

Från hallen når du på höger sida det rofyllda och ljusa sovrummet. Rummen i lägenheten är väl tilltagna med gott om utrymme för dess ändamål. I sovrummet går det utan svårighet att inreda med en större dubbelsäng med tillhörande sängbord. Väggar och tak är enhetligt målade i vitt. Längs ena kortsidan av väggen öppnar sig ett inbjudande fönsterparti. Här får du rikligt med ljusinsläpp och en nästintill insynsskyddad vy ut mot området. En fin detalj är även den vackra stenskivan som utgör en tålig och snygg fönsterbräda.

Vardagsrum

Vidare genom lägenheten kommer vi till det öppna och trivsamma vardagsrummet. Här kan kreativiteten släppas lös för att inreda med en såväl mysig soffhörna samt mindre matgrupp. Även här inne erbjuds man rikligt med ljusinsläpp då man dels når utgången till den mysiga balkongen via glasdörren samt det stora fönsterpartiet. Under fönstret ligger en bred och fin stenskiva som är perfekt för inredning och avlastning.

Kök

Köket är charmigt och väldisponerat med fint välbevarade inredningsdetaljer som andas sent 40-tal. Luckorna och den maskinella utrustningen har på senare tid fått en uppiffning i form av vitmålade skåpsluckor, nya knoppar och ny spis från 2012 samt ny kyl/frys från 2016. Arbetsytan är rymlig och välplanerat inom nära räckhåll till såväl kyl/frys som till spisen. Intill det trevliga fönstret är idag en given plats för ett mindre matbord.

Balkong

Från vardagsrummet når man utgången till denna mysiga balkong som ligger i härligt läge mot sydväst. Här kan man i lugn och ro avnjuta trivsam omgivning i öppet och fritt läge.

Badrum

Badrummet är ljust och fräscht med vackert kakelbeklädda väggar i beigemelerat kakel, vitt klinkergolv och nytt stort vädringsfönster med frostat glas. Badrummet stambytt år 2000 och troligtvis renoverades resterande delar i badrummet samtidigt. Idag står ett badkar inmonterat, men vill man istället sätta in duschparti bör detta inte vara något problem, kontakta för säkerhetsskull föreningen och rådfråga. I övrigt är badrummet inrett med handfat, spegelskåp, toalett samt handdukstork.

Välkommen till denna charmiga och välplanerade 40-talspärla med vacker ekparkett härligt ljusinsläpp och trevlig planlösning.
Här bor du i ett lugnt område med parkliknande omgivningar och promenadavstånd till såväl service, kommunikationer som Delsjöns naturområde. Med spårvagnen har du Göteborgs city bara några minuter bort. Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 278 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV

Andel i föreningen

1,02939%

Andel av årsavgiften

1,03057%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1948 Renoveringsår 1995

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 120:6

Övrigt

Till lägenheten ingår två förråd, ett på vind och ett i källare.

Gemensam tvättstuga

Parkering:
Föreningen har 32 parkeringsplatser, samtliga placerade längs med Wingårdsgatan 10 och hyrs ut för 200 kr/mån.
Kontakta HSB om ni önskar hyra en. Till dessa är det separat kö.

Det finns gästparkering nedanför Kärrhöksgatan 5 samt nedanför Wingårdsgatan.
På Virginsgatan är det fritt att parkera.

Förening

Namn

HSB Brf Kranskötaren i Göteborg

Om föreningen

Välkommen till Brf HSB Kranskötaren i Kålltorp!
Föreningen hyr marken av Göteborgs kommun, dvs fastigheten är upplåten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper ut år 2027.
På fastigheten finns bostadshus med adresserna Wingårdsgatan 10 A -C, Kärrhöksgatan 3 A - C, Kärrhöksgatan 5 A-C, Kärrhöksgatan 7 A - B samt Kärrhöksgatan 9 A - B.

Den totala lägenhetsytan är 5095 kvm.
Den totala lokalytan är 115 kvm.

Föreningens byggnader är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Föreningens 79 st bostäder fördelar sig enligt följande:
25 st 2'or
39 st 3'or
15 st 4'or

Väsentliga hädelser under räkenskapsåret:

Avgifterna höjdes med 3 % 2017-01-01.

Föreningen har tagit fram förslag till nya stadgar.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

79

Parkering

Föreningen har 32 parkeringsplatser, samtliga placerade längs med Wingårdsgatan 10 och hyrs ut för 200 kr/mån.
Kontakta HSB om ni önskar hyra en. Till dessa är det separat kö.

Det finns gästparkering nedanför Kärrhöksgatan 5 samt nedanför Wingårdsgatan.
På Virginsgatan är det fritt att parkera.

Renoveringar

Föreningen har en långsiktig underhållsplan som sträcker sig 60 år framåt i tiden.
2017 Ev fasadförbättringar på nord- och östfasaderna. Förhoppningsvis kan detta ske via sky-lift, för att slippa sätta upp ställningar. Ev förbättringar av träfönster vars utsidor behöver målas om. Översyn och ev byte av dränering och avloppsledningar.
2019 Ny översyn OVK och rensning av ventilationskanaler.
2020 Översyn och ev reparation/målning av socklar, balkongundersidor, täcklister, fönsterbleck, hängrännor. Byte av entrédörrar, målning av trapphus, lokaler, tvättstugor etc.
Genomförda renoveringar och underhåll:
1984-1985 Tilläggsisolering fasad och vind,
1995 Takbyte
2000 Stambyte, inklusive byte av badrumsfönster och el i lägenheter. Samma år utfördes även byte av radiatorventiler, stamventiler och termostater.
2004 Dränering
2006 Nya balkongplattor och balkongdörrar.
2011 OVK utfördes
2012 Byte av två tvättmaskiner.
2013 Radonmätning har utförts - I vissa lägenheter har kompletterande friskluftsdon monterats i vardagsrummen. Ventilerna monteras över radiatorerna, och ny håltagning genom fasaden har gjorts. Även befintliga friskluftsventiler över radiatorerna har bytts ut.
2013-2014 Renovering av tegelfasader
2014 Trappslipning, ommålning tak i trappuppgångar samt byte källardörrar
2015 Omläggning gång mellan 10an och 3an samt nytt låssystem och porttelefoner.
2016 Inspektion av nord- och ostfasaderna samt statusen på träfönstrens utsidor. Radonsanering har utförts. Tyvärr har fortfarande ca 15 lägenheter förhöjda värden. Detta kommer inte gå att lösa med det nuvarande ventilationsystemet självdrag så man ser över möjligheterna att installera mekanisk ventilation.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej, Tomrättsavtal som löper ut år 2027.

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Kålltorp

I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser.

I Kålltorp hittar du genuina miljöer och byggnader av högt kulturhistoriskt värde. Här syns bland annat de pittoreska landshövdingehusen i både 1920-talsklassicistisk och funktionalistisk stil. I samband med att Kålltorp blev en del av Göteborgs stad 1909 anlades Kålltorps lungsotssanatorium, senare Renströmska sjukhuset. Med tiden utvecklades här en modern lungklinik som flyttade ur lokalerna först 1995. Sedan 2010 har den pampiga röda tegelbyggnaden tjänat som bostadshus.

Idag är Kålltorp ett attraktivt område med mysiga kvarterskrogar som Ölstugan Tullen och Resturang Intill som skapar liv och rörelse. På Ängsvaktaregatan ligger Bagaren och Kockens fina köksbutik där du kan botanisera i timmar bland roliga designartiklar. På västra sidan om samma gata hittar du Kulturhuset Kåken i gamla Härlanda fängelse. Här arrangeras intressanta aktiviteter för alla åldrar; konserter, föreläsningar, sagostunder, barnteater, vernissage mm. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

Soliga dagar lockar Renströmska parken till picknick och vid Härlanda Tjärns badplats flockas traktens barnfamiljer. På promenad- och cykelavstånd ligger natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner och motionsslingor. Strax intill sträcker också det stora naturområdet Delsjön ut sig med sina vackra vandringsleder och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i.

Närmaste större serviceområde är Munkebäckstorget, ett 50-talstorg med apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, fiskbil, systembolag och pizzeria. Vid Munkebäcksmotet finns ICA Kvantum, perfekt när det är dags att storhandla, men du hittar även mindre livsmedelsaffärer utspridda i området.

I Kålltorp har du nära till kommunala kommunikationer. Med spårvagn 1, 3, 5 och stombuss 17 tar du dig in till Göteborgs city. Daghem och skolor finns på nära håll i området.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad