Lillkullegatan 19

Bilder

  • Såld!

Lillkullegatan 19 , Örgryte , Göteborg

Välkommen till denna unika villa på eftertraktad adress i härliga Örgryte. Klassiska 50-talsdetaljer. Lummig tomt med altan i solrikt västerläge samt stor balkong som sträcker sig längs hela gaveln. Ett boende med gott om ytor som till exempel fyra sovrum samt stor källare. I äldre standard med chansen att sätta din egen prägel. Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön och är ett av Göteborgs mest centrala och populära villaområden. Här råder ett rofyllt lugn över grönskande trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

134 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
134 kvm
Biarea:
67 kvm
Tomtarea:
355,2 kvm
Byggår:
1934
Driftskostnad:
2 890 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

134 kvm

Biarea

67 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Lillkullegatan 19!

Hall

En välkomnande hall tar er in i detta charmiga 40-tals hus, rakt fram finns avhängning. Under trappen finns även mer förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob. Till vänster kommer man in till köket och vidare in till höger når man matsalen/ vardagsrummet. på golvet ligger en ekparkett och väggarna är vita,

Kök

Mindre kök i original med direkt anslutning till serveringsgång.

WC

I samband med serveringsgången finns gästtoaletten.

Pigkammare

Härligt rum med inbyggt linneskåp. Vackra blyinfattade fönster. Vita väggar och rödbrunt golv

Vardagsrum

Vidare från pigkammaren nås vardagsrummet. Ett stort och ljust vardagsrum med plats till större soffgrupp, bokhyllor och förvaringsmöbler. En öppen spis finns här som bidrar till en hög mysfaktor. Dubbla verandadörrar i glas tar er ut på baksidan. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är vita, I anslutning till vardagsrummet finns matsalen.

Matsal

Här finns platsen till större matsalsbord, buffée, förvaringsmöbel och minst sex matglada gäster.

Hall/Allrum övre plan

En mycket elegant, arkitektritad trappa tar oss upp till andra våningen. Här finns ett allrum med anslutning till alla de fyra sovrummen samt bad och wc. Direkt till vänster nås det stora sovrummet. På golvet ligger ekparkett och på väggarna sitter en ljus, mönstrad tapet.

Sovrum

Husets master bedroom är stort och ljust i och med det stora fönsterpartiet. På golvet ligger en ekparkett och på väggarna sitter en ljusgul tapet. Från sovrummet når man husets balkong. Balkongen är stor och går längs med hela gaveln. Här kan du njuta av ett soligt västerläge.

Badrum övre plan

Rakt fram från master bedroom finns ett äldre badrum med badkar och bredvid detta finns wc.

Sovrum 2

Vidare till nästa rum som är luftigt. Även detta rum är ljust i och med det stora fönsterpartiet. På golvet ligger ett härligt brädgolv och på väggarna sitter en ljusgul tapet. Här finns god möjlighet till förvaring.

Sovrum 3

Nästa sovrum finns vidare till höger. Ett rum perfekt för gäster eller att ha som arbetsrum. Här ligger trägolv och färgen på väggarna går i en ljus ton.

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet är rymligt. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och på golvet ligger en plastmatta och väggarna är tapetserade.

Källare

Källaren nås via köket och här nere finns flera förråd samt ett praktiskt tvättrum.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1934

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 april 2018
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Bö 11:13

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 685 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 933 kr
El: 5 000 kr
VA: 5 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Sotning: 252 kr
Försäkring: 4 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 446 000 kr, varav byggnadsvärde 1 462 000 kr

Summa pantbrev

400 000 kr

Tomt

Areal: 355,2 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Örgryte

Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön. Här råder ett rofyllt lugn över lummiga trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och herrgårdar som låg här förr i världen. Här syns framförallt villor, några från andra hälften av 1800-talet, men även radhus i både 1920-klassicistisk stil och funkisstil från 1930-talet.

Vid Sankt Sigfrids plan syns pittoreska Örgryte gamla kyrka som började byggas redan under 1200-talet och som vuxit fram under århundradenas lopp. Idag är den en populär bröllopskyrka, med sin vackra altaruppsats ritad av CW Carlberg som också är Domkyrkans arkitekt. På höjden, ett stenkast från kyrkan tronar eleganta Villa Odinslund med trevlig lunchservering i sekelskiftesmiljö.

Du som bor i Örgryte har aldrig långt till naturupplevelser. I öster gränsar Örgryte till Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs mest populära friluftsområden. Här väntar vackra vandringsleder, bad- och fiskesjöar, golfanläggning, klättermiljöer och mycket mer. Strax nordost ligger också Skatås, en stor sportanläggning med motionsslingor, gym, fotbolls- och beachvolleybollplaner och frisbeegolfbana. Aktiviteter för de minsta barnen finns hos Örgryte församling, här anordnas även kör- och hobbyverksamhet för de lite större barnen.

Storhandla gör du bäst på ICA Focus, snett mitt emot Lisebergs huvudentré, i grannstadsdelen Gårda. Här i Focushuset hittar du även apotek, systembolag, skomakeri, frisör, restauranger mm. Annars finns flera små kvartersbutiker runtom i Örgryte med bra utbud.

Det är nära in till city, men om du inte cyklar eller promenerar tar du dig enkelt med spårvagn 5 samt buss 50 och 62. På bara några minuter är du nere vid evenemangsstråket vid Korsvägen där bland annat Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligger.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott eller Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad