Brunkebergsgatan 9A

Bilder

  • Såld!

Brunkebergsgatan 9A , Lunden , Göteborg

Nu finns äntligen chansen att förvärva denna fina & välplanerade genomgångstrea! Här bor du i ett fantastiskt läge på en av Lundens höjder med vidsträckt utsikt över hela Göteborg! Låg avgift & stabil förening med god ekonomi. Gångavstånd in till stan, nära kommunikationer & service. Välkommen på visning!

69 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 712 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
5
Byggår:
1940
Driftskostnad:
150 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fina och charmiga genomgångstrea på Brunkebergsgatan 9A! Njut av ett fräscht, välplanerat boende med ett högt och fritt läge. Utsikt över kranarna och Göteborg stad!

Hall

En välkomnande hall tar dig in i lägenheten. Hallen är lägenhetens nav, varifrån alla rum kan nås. Här finns gott om möjligheter till förvaring och i vardera ände finns en klädkammare. På golvet ligger en nylagd, vacker ekparkett, vilket är genomgående i lägenheten. Väggarna är målade i en skön ljus, ljusgrå ton.

Kök

Direkt till höger nås köket. Här finns bra med arbetsyta samt förvaring. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Här finns plats till fyra matglada gäster. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i en ljus fin ton.

Sovrum 1

På väg in till det första sovrummet fortsätter hallen en bit och härs erbjuds även mer förvaring i form av tre inbyggda garderober. I detta sovrum finns plats till förvaringsmöbler samt en större säng. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i en ljusgrå härlig ton. Utsikten över Göteborg får ej missas. Njut av det höga, fria läget.

Badrum

Mellan hall och sovrum finns badrummet. Badrummet är utrustat med badkar, kommod med spegelskåp. handdukstork och det finns även förvaring i det vägghängda skåpet.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt, här finns plats till större soffgrupp samt tv-möbler. Även från detta rum går det att se otroliga utsikten. Väggarna är målade i en ljus, linfärgad ton och på golvet ligger ekparkett.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är beläget mot den lugna innergården. Här finns plats till större dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Väggarna är målade i en ljus, vacker ton och på golvet ligger ekparkett.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 712 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

1 811 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 489 kr
Försäkring: 322 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

6,05%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1940

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 januari 2013
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 14:10

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd på c:a 6 kvadratmeter.
Föreningen har 7 st p-platser med intern kö, 350 kr/mån. Göteborgs stad boendeparkering finns på gatorna runtom.

Förening

Namn

Brf Jennylindsgatan 8

Om föreningen

Föreningen Brf Jennylindsgatan 8 bildades 2009 och består av 22 lägenheter samt 1 lokal. Fastigheten Lunden 14:10 förvärvades av föreningen 2010. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 14 st 1:or, 2 st 2:or och 6 st 3:or. Fastigheten består av 1 st flerbostadshus i tre våningar med källare och vind. Byggnadens totalyta är 1070 kvm.

Genomförda renoveringar:
1991-92 ROT-renovering, byte av tak, stammar och el.
2005 Målning av fönster och fasader mot Jenny Lindsgatan och Brunkebergsgatan.
2010 OVK
2010 Målning av fönster och fasad mot gård samt nedre delen av fasaden.
2010 Målning av plåtbeslagning på taket från nock mot innergården
2010 Nytt passersystem
2011 Nyinköp av en ny tvättmaskin och torktumlare till tvättstuga
2011 Ny vattenanslutning samt omdragning/flytt av rör till ny vattenmätare i källaren
2012 Byttes stödmurarna på innergården ut.
2013: Fönsterrenovering samtliga fönster.
2014: Omasfaltering av parkeringsplatser, bytt termostater på föreningens samtliga element.
2014: Byte av frånluftsfläktar för ventilation på tak, renovering och försäljning av hyresrätt.
2015: Målning av träfasad ut mot gatorna samt byte av entrédörrar.
2016: Nytt bokningssytem för tvättstugan via appliaktion.
2017: OVK samt rensning av ventilationsrören
2017: Delar av värmesystemet har renoverats
2017: Golvet vid hissen i entrén har renoverats.
2018: Genomfört en stamspolning och stickprov med kamera i fastighetens VA rör.
Inga problem eller brister kunde upptäckas.

Gemensamma utrymmen:
I källaren finns en tvättstuga. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och ett torkrum. Tvättiderna är 8-21, lätt att boka via ett digitalt bokningssystem. Det finns ett cykelförråd i källaren i en separat del av soprummet. Där finns även fixarlokal med möjlighet att snickra m.m. Det finns även en gemensam innergård som sommartid inbjuder till härliga grillkvällar!

Avgiftshöjning:
Inga avgiftförändringar den närmaste tiden.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetspartner. Fastighetsskötseln står Nordic Life förvaltning för.

För mer information se föreningens informativa hemsida:
www.brfjennylindsgatan8.se/ samt bifogad årsredovisning och stadgar.

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad