Jättegrytsgatan 4

Bilder

  • Såld!

Jättegrytsgatan 4 , Örgryte/Jakobsdal , Göteborg

Charmig och välplanerad etta med fina ytskikt i Örgryte, endast ett stenkast från Korsvägen och Liseberg. Bostaden erbjuder tidstypiska detaljer som högt i tak och fönsterbänkar i marmor tillsammans med ett nyrenoverat kök samt helkaklat badrum. Bra förvaringsutrymmen och med en månadsavgift som inkluderar både el och bredband. Ta chansen att förvärva ert nästa hem i ett vackert 30-talshus med närhet till såväl Göteborgs stadsliv som Skatås motionscenter, grönska och vackra promenadstråk vid Delsjö naturreservat.

36 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 767 kr inkl. värme, VA, hushållsel, bredband och kabelTV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
14
Byggår:
1930
Driftskostnad:
166 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Jättegrytsgatan 4! Vi välkomnas in av rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder. I anslutning till hallen finns en stor inbyggd garderob. Ytskikt i form av ett vackert originalgolv och väggar målade i en ljus och rogivande kulör. Hallen erbjuder plats för hallmöbler i form av sittmöbel, avlastningsbord eller kanske fler garderober?

Till vänster om hallen når vi bostadens badrum, helkaklat med vitt kakel och ljust klinkers. Här finns WC, duschhörna, handfat, spegelskåp samt en toppmatad tvättmaskin.

I lägenhetens rum finner vi samma originalgolv och kulör på väggarna som i hallen, vilket skapar en enhetlig känsla. Här ryms en större säng, soffa med tillhörande tv-möbler, och kanske ett skrivbord om så önskas? Charmiga detaljer som takrosett, djupa fönster och fönsterbänk i natursten.

Nyrenoverat kök från 2017/18. Maskinpark som består av kyl/frys, ugn, spishäll samt en integrerad diskmaskin. Ljust gråa skåpsluckor och en mörkare bänkskiva som bryter av snyggt mot ett stänkskydd i vitt kakel. Här samsas det nya köket med skåp i original som man valt att bevara, och tillsammans erbjuder de gott om förvaringsutrymmen. I köket är väggarna vitmålade och här har brädgolvet i original plockats fram och ytbehandlats. Plats för ett matbord för 2-4 sittande gäster finns. Även här finns 30-talsnischer så som djup fönsterbänk i marmor.

Önskar ni bo i ett hem med en generös takhöjd och bevarade detaljer, men med uppdaterat kök, badrum och ytskikt? Kontakta mäklaren redan idag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

2 767 kr inkl. värme, VA, hushållsel, bredband och kabelTV

Driftskostnad

2 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

3,31146%

Andel av årsavgiften

3,53998%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1930

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 september 2008
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg Bö 33:7

Övrigt

Observera att månadsaviften är 2 402 kr med obligatoriska tillägg om 465 kr gällande hushållsel och bredband.

Förening

Namn

BRF Skålsnäckan 7

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen registrerades 2006-03-28 då man förvärvade fastigheten Göteborg Bö 33:7. Fastigheten bebyggdes 1930 och består av ett flerbostadshus med 21 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och en lokal med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok - 9 st
2 rok - 3 st
3 rok - 10 st

Gemensamhetsutrymmen är tvättstuga samt en altan med grillplats på gården.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2022. Underhållsplanen uppdaterades 2017.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska sköts i egen regi.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

21

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal med Comhem som är tecknat för bredband, digitalTV och telefoni.

Parkering

Separat kö. Kostar 350kr/månad.

Renoveringar

Utfört:
2017 - Renovering balkonger
2017 - OVK
2017 - Dränering bakgård
2017 - Besiktning VA-stammar
2016/2017 - Nya dagvattenrör och byte av brunnar
2015 - Byte avloppsrör källaren
2012 - Byte av fönster och balkongdörrar
2010 - Omställning från stadsgas till framdragen 3fas
2010 - Byte till säkerhetsdörrar
2008 - Relining avloppsstammar samt badrumsrenovering
2007/2008 - Byte av elstigar och installation av ComHem

Planerat:
2018 - Renovering entréport
2019 - Renovering fasad
2020 - Omläggning skiffertak mot gatan
2022 - Byte/renovering av hiss
2022 - Renovering trapphus

Ekonomi

Ingen höjning av avgiften kommer behöva göras i dagsläget men p.g.a. balkongrenovering och dränering kan det behöva ses över längre fram. Ett lån på 1 500 000 behöver göras.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Örgryte/Jakobsdal

Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön. Här råder ett rofyllt lugn över lummiga trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och herrgårdar som låg här förr i världen. Här syns framförallt villor, några från andra hälften av 1800-talet, men även radhus i både 1920-klassicistisk stil och funkisstil från 1930-talet.
Vid Sankt Sigfrids plan syns pittoreska Örgryte gamla kyrka som började byggas redan under 1200-talet och som vuxit fram under århundradenas lopp. Idag är den en populär bröllopskyrka, med sin vackra altaruppsats ritad av CW Carlberg som också är Domkyrkans arkitekt. På höjden, ett stenkast från kyrkan tronar eleganta Villa Odinslund med trevlig lunchservering i sekelskiftesmiljö.

Du som bor i Örgryte har aldrig långt till naturupplevelser. I öster gränsar Örgryte till Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs mest populära friluftsområden. Här väntar vackra vandringsleder, bad- och fiskesjöar, golfanläggning, klättermiljöer och mycket mer. Strax nordost ligger också Skatås, en stor sportanläggning med motionsslingor, gym, fotbolls- och beachvolleybollplaner och frisbeegolfbana. Aktiviteter för de minsta barnen finns hos Örgryte församling, här anordnas även kör- och hobbyverksamhet för de lite större barnen.

Storhandla gör du bäst på ICA Focus, snett mitt emot Lisebergs huvudentré, i grannstadsdelen Gårda. Här i Focushuset hittar du även apotek, systembolag, skomakeri, frisör, restauranger mm. Annars finns flera små kvartersbutiker runtom i Örgryte med bra utbud.

Det är nära in till city, men om du inte cyklar eller promenerar tar du dig enkelt med spårvagn 5 samt buss 50 och 62. På bara några minuter är du nere vid evenemangsstråket vid Korsvägen där bland annat Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligger.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Nora Carlsson

Nora Carlsson

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom

Ansvarig mäklare

0739-88 30 62

nora.carlsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad