Sörgårdsvägen 12

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till sörgårdsvägen
  • Hänförlig utsikt från balkongen
  • Stort vardagsrum med alla möjligheter

Sörgårdsvägen 12 , Utby , Göteborg

Välkommen till denna topprenoverade villa på friköpt tomt i populära och natursköna Utby! Detta boende är i toppskick med gott om utrymmen så som ett stort vardagsrum och stort kök. På källarplanet är det förberett för att kunna nyttja som ett eget boende för tonåringen eller varför inte hyra ut. Källarplanet är utrustat med ett litet kök, stort badrum, sovrum och ett riktigt snyggt vardagsrum.
Huset är påkostat med snygga innerdörrar o extra badrum vilket innebär hela tre stycken. Huset har även en stor balkong med hänförlig utsikt över Sävedalen, stor altan på den mysiga trädgården och garage i bra storlek. Ett boende du bara kan flytta in i och njuta. Sex kilometer öster om centrala Göteborg ligger Utby, mest känt för sin sällsamma natur. Med fantastiska klippformationer och små grottor lockar miljön vid Fjällboberget klättrare från hela Norden. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. Nedanför berget ligger Fjällbo ängar inbäddade av ekskog. Här finns fina naturstigar och en fem kilometer lång led som binder samman Fjällbo med naturen i Bergsjön. Välkommen på visning!

109 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
109 kvm
Biarea:
42 kvm
Tomtarea:
395,2 kvm
Byggår:
1937
Driftskostnad:
3 627 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

109 kvm

Biarea

42 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÈPLAN
Hall

Välkomnande hall med slitstarkt snyggt klinker. Goda avhängningsmöjligheter. Härifrån nås övre plan uppför den fina trappan med infällda lampor. Vidare in i hallen byts klinker golvet ut mot snygg mörk parkett som är genomgående på hela entréplan.

Badrum

Helkaklat badrum i stilrent utförande med vitt kakel, brun klinker med skön golvvärme och infällda lampor. Utrustningen består av wc, tvättställ med kommod, duschhörna i glas och ett väggskåp med god förvaring.

Vardagsrum

Mycket stort vardagsrum med vita väggar och en fondvägg med tapet. Gott om ljusflöde genom de två stora fönster.

Kök

Kök med mycket arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket går i en vit ton med snygg laminatskiva och snyggt kakel som stänkskydd. Från köket når du den stora altanen och fina trädgården. Den maskinellla utrustningen består av kyl/frys, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, induktionshäll, köksfläkt och diskmaskin. Väggarna är klädda i snygg tapet.

ÖVRE PLAN
Allrum

Direkt uppför trappen nås allrummet med bra planering för att kunna nyttja på många olika sätt. Ljusa fina ytskikt och ekparkett på golvet.

Sovrum

Stort sovrum med härlig balkong med hänförlig utsikt över Sävedalen. Bra förvaring i form av en smart inbyggd garderob. Vita väggar och en fondvägg med tapet samt ekparkett på golvet.

Sovrum 2

Mysigt sovrum i bra storlek och förvaring i form av två garderober. Tapet klär väggarna och den enhetliga ekparketten ligger på golvet.

Wc

Modern wc i helkaklat utförande med vitt kakel och mörk klinker med härlig golvvärme. Inbyggda spotlights skapar extra rymd. Utrustningen består av wc och tvättställ med kommod.

KÄLLARPLAN

Källarplanet nås genom en otroligt härlig nedgång för trappan infällda lampor och snyggt i grått och vitt. Hela källarplanet har vattenburen golvvärme och är förberett för att kunna nyttjas som en egen lägenhet med mindre kök, badrum och sovrum.

Allrum

Snyggt allrum med i ljust vitt utförande, snyggt klinker och infällda lampor. Härifrån får du även en egen ingång om den ska nyttjas som enskilt boende.

Badrum

Stort badrum med snygg kakel och polerad klinker. Stort duschutrymme med glasväggar. Här är även en smart placering för tvättdelen. Utrustningen består av wc, duschhörna i glas, tvättställ med kommod, tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

Snyggt sovrum i bra storlek och det fina klinkergolvet fortsätter in här. Även här är det infällda lampor och väggarna är vita samt med en fondvägg med tapet.

Minikök

Smart köksdel med ett trinettekök. Bra förvaring under trappan.

Stor härlig balkong i söderläge med utsikt över Sävedalen

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1937

Uppvärmning

Elpanna, vattenburet system

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 mars 2018
Energiklass: G
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Gjorda renoveringar:
2012 renoverades våtrum på entréplan.
2012 renoverades köket.
2013 dränerades marken kring byggnaden om.
2014 gjordes plattan i källarplan om med cellplast, ny betong och golvvärme.
2014 drogs avloppsstammar om fram till fastighetsservicen.
2014 lades taket om
2014 bytte de flesta fönster ut.
2014 byttes fasaden ut.
2015 sågs elen över i delar av huset.
2016 renoverades våtrummet på källarplan.
2017 renoverades våtrummet på övre plan.

Fastighetsbeteckning

Utby 20:1

Övriga byggnader

Garage

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 532 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 28 320 kr
Renhållning: 9 712 kr
Försäkring: 5 500 kr
Beräknat antal personer: 6

Kommentar

Säljarna har angett att de har varmare än normalt, alltid ca 24 grader.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 878 000 kr, varav byggnadsvärde 777 000 kr

Summa pantbrev

2 629 000 kr

Tomt

Areal: 395,2 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Villa mm, 14-IM1-37/2564
Förmån, Avtalsservitut: Elledning, 14-IM1-37/2568

Tillträde

Enl. överenskommelse

Övrigt

Fiber finns indraget

Om området

Utby

En lugn stadsdel med vänlig atmosfär och trolskt landskap.

Sex kilometer öster om centrala Göteborg ligger Utby, mest känt för sin sällsamma natur. Med fantastiska klippformationer och små grottor lockar miljön vid Fjällboberget klättrare från hela Norden. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. Nedanför berget ligger Fjällbo ängar inbäddade av ekskog. Här finns fina naturstigar och en fem kilometer lång led som binder samman Fjällbo med naturen i Bergsjön.

Utbynäs Villastad grundades 1905 av direktör Anders Mattson och hans brorson, arkitekten Arvid Bjerke. Bjerke var en av den tidens ledande arkitekter i Göteborg och kom senare att utforma Liseberg och Götaplatsen 1923. I tidstypisk stil utformade han Utbynäs Villastad med stora nationalromantiska trävillor, Utbynässkolan och Utby kyrka. Utbynäs Villastad hade egen vattenförsörjning, egen telefonstation, egen kyrka, egna gator, tennisbana och varutransporter med häst och vagn. Idag syns i Utby en blandning av radhus, friliggande villor och flerbostadshus.

I området finns förutom fem kommunala förskolor och tre föräldrakooperativ, Utbynässkolan och Fjällboskolan som har undervisning för barn från förskolan till femte klass.
I Utby hittar du ICA Nära på Hagbergsgatan, närlivsbutiken Sockersmulan på Slåttängsgatan, gatukök, bensinmack och tre frisersalonger. Vägg i vägg med den populära pizzerian I love Pizza på Österlyckan huserar retro- och evenemangscafét Overlock med charmig 50-60-talsinredning. Här arrangeras kurser i sång, dans och teater för barn och för den som gillar att sjunga finns inspelningsstudio att hyra för att spela in sin egen demo. För sportigare aktiviteter finns minigolfbana och Utbynäs SK som har fotbolls- och innebandylag för barn från 6 år och uppåt. I närområdet ligger också Prioritet Finans Serneke arena, en enorm idrottsanläggning med beachvolleyhall, skidtunnel, 11-manna fotbollsplan inomhus, gym och flera handbollsplaner.

För att ta dig in till centrala Göteborg tar du buss 58 eller 519. Från hållplats Orrebacksgatan går resan på cirka 15 minuter.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte