Östra Midvintersgatan 18

Bilder

  • Såld!

Östra Midvintersgatan 18 , Kortedala , Göteborg

Välkommen till denna välplanerade och smakfullt renoverad trea placerad i natursköna men ändå citynära Kortedala. Med denna kvadratsmarta lösningen finner du tre rum i bra storlekar, kök med gott om förvaring samt bra plats för matbord. Här får du även en nyrenoverad inglasad balkong i stort utförande. Kortedala är en stadsdel högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg. Lummiga Kortedala är inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar men trots detta tar spårvagnen dig till stadens puls på endast ca 15 min. Välkommen på visning!

61 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 803 kr inkl värme, VA, kabel-tv, bredband, balkongtillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1954
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

61 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med snyggt slitstark klinker på golvet. Bra förvaring i form av två stycken inbyggda garderober. Härifrån når du även den stora klädkammaren. Vita ytskikt.

Badrum

Snyggt helkaklat badrum med bra ljusinsläpp i vädringsfönstret. Extra bekvämlighet i golvvärmen under kyliga vinterdagar. Bra förvaring i ett högskåp. Utrustat med dusch med glasvägg, tvättställ och wc.

Kök

Rymligt kök i stilrent utförande. Köket är vitt med mörk bänksskiva och snyggt grått kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av inbyggd kyl/frys, inbyggnads ugn och mikro, diskmaskin, spishäll och modern köksfläkt. Ytskikten består av snygg klinker som fortsätter från hallen samt vita väggar.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp. Härifrån nås den stora inglasade balkongen som blev klar 2018. Väggarna är snyggt gråa och golvet i mörkt utförande.

Sovrum 1

Mindre sovrum, perfekt som barnrum eller kontor. Bra förvaring i två inbyggda garderober. Snyggt mörkt golv och väggar i en varm petrol nyans.

Sovrum 2

Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. Rummet går i en härlig blå ton och det snygga golvet från vardagsrummet följer vidare in hit.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 9, hiss finns

Avgift

3 803 kr inkl värme, VA, kabel-tv, bredband, balkongtillägg

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,29846%

Andel av årsavgiften

0,29846%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Mitten av dec

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 september 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 159 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kortedala 68:1

Förening

Namn

HSB Brf Kortedala i Göteborg

Om föreningen

BRF Kortedala 349 lägenheter vilka är fördelade på 10 stycken husblock med adresserna Fastlagsgatan 1-9, Söndagsgatan 1-45, Östra Midvintersgatan 12-18 och Västra Midvintersgatan 6-10.

Bland föreningens gemensamma utrymmen hittar du bl.a. lekpark med grillplats, hobbylokal, bastu och ett välutrustat motionsrum. Övernattningslägenhet finns också att hyra för den som har gäster.

Föreningens expedition och fastighetsskötarexpeditionen hittar du på Söndagsgatan 45. Expeditionen har öppet helgfria måndagar kl. 18:00 - 20:00 och fastighetsskötarexpeditionen har öppet vardagar kl. 07:30 - 16:30.

För mer info, se föreningens egen hemsida på http://www.kortedala.com/.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

349

TV och Bredband

Föreningen har gruppavtal för digital-tv från ComHem som ingår i månadsavgiften. Bredband via fiber med 100 mbit hastighet ingår också i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 175 st parkeringsplatser och 78 st garageplatser. Separat kö till samtliga.

Renoveringar

2015-2018: Renovering av balkonger
2012-13: Utbyte av låssystem till ytterdörrar och allmänna utrymmen
2006: Renovering av tvättstugor
2004: Renovering av trapphus
1998-00: Stambyte och badrumsrenovering
1997: Fönsterbyte till 3-glas

Ekonomi

Efter Föreningens budgetmöte höjdes avgiften med 4 %. Höjningen utfördes 1/7 2017. Inga beslut om avgiftshöjningar för 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Om området

Kortedala

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad