Storkgatan 6L

Bilder

  • Såld!

Storkgatan 6L , Bagaregården , Göteborg

Nu finns chansen att förvärva denna charmiga & fina genomgångsetta, belägen i landshövdingehus i tidstypiskt 20-talsstil med en av Göteborgs vackraste innergårdar. Stabil förening med låg månadsavgift! Bra läge i Bagaregården med nära kommunikationer & service samt gång- & cykelavstånd till centrum. Välkomna på visning!

40 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 171 kr Inklusive värme, VA, källarförråd, Kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
40 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
82
Byggår:
1927
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna charmiga genomgångsetta i populära Bagaregården! Här bor du på våning tre i ett ljust och mysigt boende med en härlig utsikt från den franska balkongen. Njut också av en av Göteborgs vackraste innergårdar!

Hall

En välkomnande hall som också är lägenhetens nav, varifrån lägenhetens alla rum nås. Här finns gott om förvaring i form av tre garderober med möjligheter till avhängning direkt till höger. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vackert brädgolv, vilket är genomgående i hela lägenheten. Rakt fram från hallen finns vardagsrummet.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och luftigt tack vare en generös takhöjd som tillsammans med den härliga franska balkongen skapar ljus och en hemtrevlig känsla! Genom den franska balkongen kommer morgon och- förmiddagssolen in och du får här en fin utsikt över Ånäsfältet och Bagaregården samt Strömmensbergs ståtliga höghus. Här får man enkelt plats med stor dubbelsäng och soffgrupp. Det finns gott om förvaring i form av tre garderober. Väggarna är vita och på golvet ligger ett brädgolv.

Badrum

Ett äldre, fräscht och rymligt badrum kaklat i vitt och blått tillsammans med en blå plastmatta. Badrummet är utrustat med spegelskåp samt handfat med kommod, wc, handdukshängare och dusch med plats till en tvättmaskin om så önskas.

Kök

Köket, från 2010, är stort och erbjuder gott om arbetsyta och förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, spis & fläkt, kyl & frys. Här finns också ett skafferi i original. Väggarna är vita och på golvet ligger ett brädgolv.

Till lägenheten hör även ett källarförråd. Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 171 kr Inklusive värme, VA, källarförråd, Kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 600 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

0,87156%

Andel av årsavgiften

0,87156%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

3-vånings landshövdingehus

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 juni 2009
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 18:3

Övrigt

Tvättstuga
I lägenheten finns utrymme för att installera en tvättmaskin. Föreningen har en tvättstuga i uppgång 6 I. Tvättstugan är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, mangel och två torkrum.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till en övernattningslägenhet som är utrustad med pentry, WC, dusch samt fyra sovplatser. Kostar ca 200 kr / natt. Dessutom finns ett övernattningsrum med bäddsoffa med WC i anslutning som kostar ca 150 kr / natt. I föreningen finns dessutom en samlingslokal.

Föreningen har också en trevlig innergård med flera uteplatser och sittgrupper.

Parkering
Boendeparkering tillämpas i området. För mer information om områdets sträckning och priser finns på www.goteborg.se/wps/portal/boendeparkeringsansokan eller prata med din mäklare. I området finns dessutom flera gratisplatser.

Förening

Namn

Hsb Brf Omberg III i Göteborg

Om föreningen

Föreningen HSB Brf Omberg III ligger i Bagaregårdens charmiga landshövdingekvarter. Föreningen äger fastigheten Bagaregården 18:3. På fastigheten uppfördes 1927 ett trevåningshus i landshövdingestil. Adressen till fastigheten är Storkgatan 6.

Föreningen upplåter 86 st lägenheter med bostadsrätt och 8 st lokaler. Det finns 49 st 1:or, 25 st 2:or, 11 st 3:or samt 1 st 4:a i föreningen.

Den totala lägenhetsytan är 4330 kvm och lokalytan är 215 kvm.

I föreningen finns en gemensam, välskött innergård, en övernattningslägenhet samt festlokal som kan hyras av föreningens medlemmar.

Internet- och bredbandsleverantör är Telia triple play. Månadskostnaden faktureras respektive bostadsrättsinnehavare tillsammans med månadsavgiften.
Nytt avtal gällande bredbandsfiber är klart. Avtalet med Telia omfattar bredband 250/100, TV-paket Lagom och bredbandstelefoni. Se informationsblad från Telia för fler detaljer (det finns att hämta här på hemsidan under fliken Föreningen/TV, bredband, telefoni).
Den nya månadsavgiften per hushåll blir 219 kronor som läggs på hyresavin från HSB som vanligt.
Föreningens information 2018-02-23.

HSB förvaltar föreningen.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

86

Antal lokaler i föreningen

8

Renoveringar

Urval av genomförda renoveringar/underhållsarbeten

Mellan 1978-91 gjordes stamrenoveringar i omgångar. Under 2015 så spolades stammarna. Fönster från 1982 har successivt bytts ut under åren.
2014 renoverades föreningens tvättstuga med nytt avlopp och klinker på golv. Nya ventiler på fasad.
2015 Renoveras trappuppgångar samt barnvagnsförråd. Det startas även upp ett arbetet med energibesparingsåtgärder, detta arbete fortsätter under 2016
Föreningen planerar också att byta portarna framöver.
Under 2017 gjordes en stor renovering av husets exteriör, vilket innebar nytt tak och målning av fasaden. Projektet pågick nästan hela året och slutbesiktning är gjord. Det enda som återstår är att måla husets grund, vilket görs under våren 2018.
2018- Ingen större renovering planerad

Föreningens information 2018-03-01

Ekonomi

HSB Brf Omberg 3 har en god och stabil ekonomi. Föreningen har beslutat att höja avgiften årligen med 2 % från och med 2016-01-01 för att följa index. För mer information se Årsredovisningen.

En storrenovering av hela fastighetens tak och fasad under 2017 medförde stora kostnader och därför beslutade styrelsen att den 1 jan i år höja avgifterna med 5 procent (istället för 2).
Föreningens info 2018-03-01

Då föreningen äger marken påverkas inte föreningen av höjda tomträttsavgälder.

Föreningen har en mycket låg belåningsgrad. Även månadsavgiften ligger på en lägre nivå än genomsnittet.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Kontaktperson

Fredrik Söderqvist

Övrigt

Tvättstuga är belägen på källarplanet med bokningssystem samt en obokningsbar del för spontan tvättning.

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad