Gamlestadstorget 22

Bilder

  • Såld!

Gamlestadstorget 22 , Gamlestaden , Göteborg

Välkommen till en stor charmig genomgångstvåa i populärt landshövdingehus. Härliga detaljer som det fina spröjsade fönster och härligt burspråk i vardagsrummet. Här finner du även en helt nyrenoverat badrum i tidlöst utförande. Genomgående ljust boende i en av Gamlestadens mest populära föreningar. På Gamlestadstorget bor du med en stor prisbelönad innergård med charmiga gårdshus . Stadens puls når du på endast ca 7 minuter samtidigt som du har närhet till grönskande natur och även det populära multisportcentret Serneke Arena. Välkommen på visning!

64 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 383 kr inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
122
Byggår:
1917-1918
Driftskostnad:
376 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall i ljust utförande och goda avhängningsmöjligheter. Golv och vägar är genomgående vita.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med mycket charm som kommer med stilen från landshövdingehuset. Gott om ljusinsläpp från burspråket som skapar det lilla extra till detta boende. På golvet ligger en vacker ekparkett i original. Väggarna är vita.

Sovrum

Sovrum i rymligt utförande med god förvaring i form av tre garderober som lämnas kvar samt en inbyggd garderob. På golvet ligger en fin ljus parkett och i övrigt ljusa ytskikt.

Badrum

Nyrenoverat badrum från 2017 i helkaklat om tidlöst utförande. Utrustningen består av wc, tvättställ med kommod, samt en duschhörna med glasväggar. I taket sitter infällda spotlights för att skapa extra rymd. Klinkern går i ett ljust utförande med härlig golvvärme och kaklet är vitt.

Kök

Bra planerat kök med gott om förvaring och arbetsytor. Här finns också gott om plats för ett matbord. Köket går i ett vitt utförande och den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggnadsugn och kyl/frys. Ytskikten består av en vit plastmatta och ljusa väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 383 kr inkl. värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband

Driftskostnad

4 519 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 880 kr
Försäkring: 1 639 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,59069%

Andel av årsavgiften

0,56648%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

1 april el enl överensk

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1917-1918

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Gamlestaden 10:18

Övriga byggnader

Till lägenheten hör ett förrådsutrymme om ca 6 kvm.

Förening

Namn

Brf Gamlestadstorget

Om föreningen

Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Föreningen har precis bytt TV-leverantör till boxer. Bredband ingår numera i avgiften.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st
2 rok 84 st
3 rok 35 st
4 rok 14 st
5 rok 2 st

Fyra tvättstugor samt ett mangelrum finns i byggnaden på gården. På gården finns även bastu. Föreningen har även cykel- MC- samt barnsvagnsförråd.

En renovering av taken skedde under 2016 och 2017. Sen ombildning till bostadsrättsförening har flera renoveringar på fastigheten gjorts som t.ex. grundförstärkning, dränering och nästan hela fasaden renoverad.
Under 2019 planeras upprustning av bastun, renovera föreningshuset så att det blir ett hus som medlemmar kan hyra för övernattningar, kalas etc.
Renovera stora gräsmattan, byte av balkongräckena på de 16 balkongerna, inköp av brandsläckare till samtliga trappuppgångar, samt en hjärtstartare.

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget gällande bredband via fiber samt tv. Nätverksuttag finns i varje lägenhet vid ytterdörren.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

165

Antal lokaler i föreningen

3

Parkering

I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar har planerats för 2019.
För fastigheten finns en 20-årig underhållsplan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad