Olskroksgatan 25

Bilder

  • Såld!

Olskroksgatan 25 , Olskroken , Göteborg

Äntligen en spatiös genomgångstvåa, med möjlighet att göras om till trea, högst upp i huset! Här finns enorm charm med framtagna brädgolv, vackra listverk och högt i tak. Beläget i Olskroken, med närhet till city. Hiss finns. Utöver dessa attribut är föreningens ekonomi god och stabil. Välkommen på visning!

79 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
5 064 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1
Byggår:
1928
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning

Äntligen! Nu kommer denna mycket luftiga genomgångstvåa om 79 kvm,ut till salu. Högst upp i den vackra och charmfulla 20-talsfastigheten i populära Olskroken! I stil med byggnaden har lägenheten mycket karaktär i de framtagna brädgolven, vackra listverken och gjutjärnselementen samt högt i tak. Här finns även möjlighet att göra om bostaden till en trea. Lägenhetens 79 kvm disponeras enligt följande:

Hall

En välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster. Här ligger det mycket charmfulla brädgolvet, vilket är genomgående i hela lägenheten. På väggarna sitter en vit bröstpanel tillsammans med en ljus tapet.

Badrum

Vidare från hallen, till höger, finns det stora, fräscha och helkaklade badrummet med kakel och klinker i en ljus ton. Badrummet är utrustat med tvättmaskin från 2017, kommod med spegelskåp, dusch med två glasdörrar, wc samt handdukstork.

Vardagsrum

Vidare från hallen möts man av lägenhetens vackra vardagsrum. Här finns gott om utrymme både till en större soffgrupp och matsalsbord för flera gäster. Rummet smyckas av vackra listverk och spegeldörrar. Stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp skapar tillsammans med de djupa fönsternischerna en mycket behaglig känsla. På golvet finns brädgolvet och på väggarna sitter en tapet i ljus, sober beige.

Kök

Det rymliga köket nås från vardagsrummet. Mellan vardagsrum och kök finns en serveringsgång, där det finns ett vackert, platsbyggt serveringsskåp i original. Köket erbjuder gott om arbetsyta och plats för minst fyra matglada gäster. Här finns kyl och frys från Electrolux, inköpt 2017, diskmaskin från bosch, spis och ugn samt köksfläkt. Även här ligger det charmiga brädgolvet, väggarna är målade vita och på fondväggen sitter en härlig blommig tapet tillsammans med vit panel.

Sovrum

Med vackra dubbeldörrar och spegelpanel tar man sig vidare från vardagsrummet, alternativt köket, till det stora sovrummet. Detta rum förses dessutom med tvåa av bostadens stora och vackra fönster och skapar ett ljust, ljuvligt rum. Väggarna är målade i en skön grå ton och i anslutning till taket är en vit bård.

Alla omfattande förändringar av planlösning får ske först efter styrelsens godkännande. En innergård, i ett trevligt och perfekt läge för grillning, kan avnjutas på husets baksida! Här bor du i ett vackert hem, beläget i centralt läge, i händelserika Olskroken. Restauranger, butiker och caféer utanför dörren med närhet till Skatås och Delsjöns härliga friluftsområden! Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns

Avgift

5 064 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 000 kr
Försäkring: 2 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

5,95927%

Andel av årsavgiften

6,23521%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 april 2009
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Olskroken 11:17

Övrigt

TV-/Internet-anslutning
TV: Kabeltv via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Bredband via ComHem. Finns fiber indragit via Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett mycket trevligt relaxrum för föreningens medlemmar, kostar 100 kr / tillfälle. Gästrum går att hyra också, 100 kr / natt. Här finns bastu och badtunna. Cykelrum finns i brf.

Parkering
Föreningen har 1 st parkeringsplats som kostar 250 kr/mån. Varje år lottas p-platsen ut till intresserade medlemmar. Göteborgs stad har också flera platser utanför huset som kostar 500 kr / mån. Finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området. Läs mer på www.goteborg.se

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Namn

HSB Brf Killingen nr 17

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olskroken 11:17 med adresserna Olskroksgatan 25 och Övre Olskroksgatan 4. I föreningen finns 20 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 1246 kvm. I föreningen finns också 2 st lokaler som uppgår till ca 110 kvm.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

20

Antal lokaler i föreningen

2

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger sin mark vilket innebär att man inte behöver betala någon tomträttsavgäld till kommunen.

Om området

Olskroken

I trivsamma stadsdelen Olskroken bor du med bekväm närhet till innerstan.

Här vilar en skönt avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Vid Olskrokstorget med sin livliga torghandel och charmiga fiskbodar är det marknad en gång i månaden. Här hittar du systembolag, apotek, ICA Supermarket, bageri, vårdcentral, tandvård mm. I området finns också flera kvarterskrogar och kaféer och i en elegant cirkelformad byggnad från 1879 huserar anrika Tidbloms Pub & Restaurang som kombinerar klassiska pubrätter med modern matlagning.

Fram till 1880-talet bestod Olskroken mestadels av ängsmarker med betande kreatur. 1885 började stadsdelen bebyggas med främst landshövdingehus. Även verksamheter av olika slag etablerades, bland annat fransmannen Auguste Pellerins margarinfabrik. I Olskroken bodde framförallt arbetare från fabrikerna i Gårda och Gamlestaden. Från och med 1960-talet har Olskroken genomgått stora förändringar. De flesta gamla husen har ersatts av nya. Kvar står stenhusen kring Övre Olskroksgatan i stadsdelens nordöstra del och även några av de vackra gamla landshövdingehusen på Ånäsvägen.
Soliga dagar lockar härliga Gubberoparken, inbäddad i lä mellan husen, till lek och picknick.

För dig som längtar ut i skogen finns Göteborgs mest aktiva friluftsområde, Delsjöområdet, inte långt bort. Här hittar du fina vandringsleder, motionsspår, gym, golfanläggning, skiduthyrning och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vill du träna i närområdet finns Nordic Wellness med modernt gym, personlig tränare och gruppträning med öppet från klockan 04 alla veckans dagar.

I Olskroken är möjligheterna att åka kollektivtrafik de bästa. Här går täta turer med både spårvagnar och bussar och på bara några minuter är du vid Göteborgs Centralstation.

Närmsta grundskolor är Bagaregårdsskolan F-6, Ånässkolan F-6 och Lundenskolan F-9.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad