Jenny Lindsgatan 8

Bilder

  • Såld!

Jenny Lindsgatan 8 , Lunden , Göteborg

Välkommen till denna härliga och välplanerade trea högt uppe i huset, med hiss! Här bor du i ett fantastiskt läge i Lunden med vidsträckt utsikt över hela Göteborg! Låg avgift och stabil förening med god ekonomi. Gångavstånd in till stan, nära till kommunikationer och service. Välkommen att kontakta mäklare för mer information!

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 665 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
12
Byggår:
1939
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna mycket hemtrevliga, väldisponerade och praktiska trea! Här bor du högt uppe i huset med en fantastisk utsikt från vardagsrumsfönstren! Dessutom är boendet ett av få i Lunden som förses med praktisk hiss!

Hall

Hallen är välkomnande och stor. Detta är lägenhetens nav, då man härifrån når alla rum. Här finns avhängning till vänster samt gott om möjligheter till förvaring. På golvet ligger det vackra brädgolvet som är genomgående i nästan hela lägenheten och väggarna är vita. I anslutning till hallen finns även en praktisk klädkammare.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen ligger det rymliga och luftiga vardagsrummet. Här finns plats för större soffgrupp och matsalsbord utan problem. De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp och en otrolig utsikt över Göteborgs stad, kranarna, läppstiftet och Älvsborgsbron. Väggarna är målade i en ljus skön ton med en bård i anslutning till taket. Även här ligger det charmiga brädgolvet.

Kök

Till vänster från hallen nås köket. Ett fräscht kök med vita väggar och turkost kakel. Köket är utrustat med ugn, fläkt, diskmaskin från Bosch, kyl och frys samt mycket förvaring. Det finns gott om arbetsyta och matplats för minst fyra matglada gäster. Ifrån köksfönstret har man utsikt över föreningens trevliga innergård.

Badrum

Vidare från hallen, till höger finns en korridor som erbjuder mer förvaring i form av tre inbyggda garderober. I anslutning till korridoren ligger badrummet. På väggarna sitter vitt kakel och på golvet ligger en våtrumsmatta i blått. Badrummet är utrustat med badkar, toalettstol samt kommod med spegelskåp.

Sovrum 1

Vidare genom korridoren ligger det rymliga sovrummet. Även här ligger brädgolvet och väggarna är målade i en skön grå ton tillsammans med den vita bården mot taket. Här finns plats för en stor dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Även detta rum förses med stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp.

Sovrum 2

Mitt emot första sovrummet ligger det andra sovrummet. Här är väggarna vita och på golvet ligger brädgolvet. Fönstret ger utsikt över innergården.

Här bor du i ett lugnt och fritt läge med underbar utsikt, på en av Lundens härliga höjder! Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Avgift

3 665 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

6,08%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 januari 2013
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 14:10

Övrigt

Bredband och kabel-TV via Comhem

Vindsförråd finns.

Det finns 7 st parkeringsplatser i anslutning till fastigheten på Brunkebergsgatan 9 som går att hyra för 350 kr/mån. Om man är intresserad av att parkeringsplats kontaktar man styrelsen.

Förening

Namn

Brf Jennylindsgatan 8

Om föreningen

Föreningen Brf Jennylindsgatan 8 bildades 2009 och består av 22 lägenheter samt 1 lokal. Fastigheten Lunden 14:10 förvärvades av föreningen 2010. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 14 st 1:or, 2 st 2:or och 6 st 3:or. Fastigheten består av 1 st flerbostadshus i tre våningar med källare och vind. Byggnadens totalyta är 1070 kvm.

Genomförda renoveringar:
1991-92 ROT-renovering, byte av tak, stammar och el.
2005 Målning av fönster och fasader mot Jenny Lindsgatan och Brunkebergsgatan.
2010 OVK
2010 Målning av fönster och fasad mot gård samt nedre delen av fasaden.
2010 Målning av plåtbeslagning på taket från nock mot innergården
2010 Nytt passersystem
2011 Nyinköp av en ny tvättmaskin och torktumlare till tvättstuga
2011 Ny vattenanslutning samt omdragning/flytt av rör till ny vattenmätare i källaren
2012 Byttes stödmurarna på innergården ut.
2013: Fönsterrenovering samtliga fönster.
2014: Omasfaltering av parkeringsplatser, bytt termostater på föreningens samtliga element.
2014: Byte av frånluftsfläktar för ventilation på tak, renovering och försäljning av hyresrätt.
2015: Målning av träfasad ut mot gatorna samt byte av entrédörrar.
2016: Nytt bokningssytem för tvättstugan via appliaktion.
2017: OVK samt rensning av ventilationsrören
2017: Delar av värmesystemet har renoverats
2017: Golvet vid hissen i entrén har renoverats.
2018: Genomfört en stamspolning och stickprov med kamera i fastighetens VA rör.
Inga problem eller brister kunde upptäckas.

Gemensamma utrymmen:
I källaren finns en tvättstuga. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och ett torkrum. Tvättiderna är 8-21, lätt att boka via ett digitalt bokningssystem. Det finns ett cykelförråd i källaren i en separat del av soprummet. Där finns även fixarlokal med möjlighet att snickra m.m. Det finns även en gemensam innergård som sommartid inbjuder till härliga grillkvällar!

Avgiftshöjning:
Inga avgiftförändringar den närmaste tiden.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetspartner. Fastighetsskötseln står Nordic Life förvaltning för.

För mer information se föreningens informativa hemsida:
www.brfjennylindsgatan8.se/ samt bifogad årsredovisning och stadgar.

Viktiga dokument

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad