Batterigatan 10B

Bilder

  • Såld!

Batterigatan 10B , Gamlestaden , Göteborg

Nu har du chansen att förvärva en stor genomgångsetta med ett utmärkande stort kök och snyggt helkaklat badrum. Ett boende med låg avgift och placerad på populära Batterigatan i expansiva Gamlestaden. Gamlestaden, med sin långa och rika historia, en stadsdel under förvandling.
Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Varmt välkommen på visning!

37 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 178 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
37 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
17
Byggår:
1948
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

37 kvm

Rumsbeskrivning
Allrum

Snyggt rymligt allrum i stilrent utförande. Förvaring i form av en garderob med spegeldörrar som kommer att lämnas kvar. Luftig takhöjd. Väggarna är ljusa och hörnet vid matplatsen är klädd med en snygg tapet. Golvet pryds av en ekparkett.

Kök

Stort kök med gott om förvaring och arbetsytor. Gott om plats för ett matbord för fyra. Köket är i modernt vitt utförande med en mörk bänkskiva och snyggt kakel. Snygg detalj i ett vitrinskåp med svart glaslucka. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, spisfläkt, diskmaskin samt även en smart lösning med tvättmaskin i ett köksskåp. På golvet ligger ett fint laminatgolv och på väggarna sitter en vit strukturväv.

Badrum

Smart planerad badrum med rymlig duschdel och fina detaljer. Helkaklat i modernt utförande.

Hall

Välkomnande hall med där du möts av snygg ekparkett och ljusa ytskikt. Bra förvaring i form av en inbyggd garderob samt en extra fristående garderob.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 178 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr

Andel i föreningen

2,39%

Andel av årsavgiften

2,39%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 mars 2010
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Brf Lyrtorsken

Om föreningen

Brf Lyrtorsken innehar fastigheten Gamlestaden 52:1 med adressen Batterigatan 10 A-E. Föreningen består av 28 lägenheter..

2006 utfördes en relining av stammarna. Taket renoverades för cirka tre år sedan, då gjordes även en dränering av fastigheten. För ett år sedan byggdes en uteplats och källaren har målats.

Under 2016 byttes samtliga fönster ut.

Föreningen har ett antal parkeringsplatser på baksidan, mot Skaragatan. Till dessa tillämpas separat kö .

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning och stadgar.

Antal lägenheter

28

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad