Kallebäcksvägen 13A

Bilder

  • Såld!

Kallebäcksvägen 13A , Kallebäck , Göteborg

En trevligt planerad och trivsam 2a på 63 kvm i Kallebäck är nu äntligen ute till försäljning.
Denna lägenhet har bland annat fräscha och ljusa ytskikt, vacker fiskbensparkett i ek samt generöst med ljusinsläpp.
För mer information samt bokning av visning är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare!

63,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 258 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
83
Byggår:
1961
Driftskostnad:
254 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i denna välplanerade tvåa på tredje våningen med gemytlig och grönskade utsikt över Kallebäck. Goda förvaringsmöjligheter, fiskbensparkett och hemtrevligt kök är några attribut som beskriver denna lägenhet. Från Kallebäck tar du dig enkelt till Göteborgs stadskärna på cykel eller kollektivt med buss 50. Lägenhetens 63,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i en rymlig hall med mycket goda förvaringsmöjligheter så som hatthylla, övrig hallmöblering samt den rymliga klädkammaren som ligger i direkt anslutning. Hallen tillåter även möblering med exempelvis en bänk eller förvaringsmöbel om så önskas. Från hallen nås vardagsrum, kök, badrum och lägenhetens sovrum.

Sovrum
Detta sovrum nås från hallen och är idag möblerat med en enkel säng, men en dubbelsäng med tillhörande sängbord går utan svårighet att inreda med. Här finns goda förvaringsmöjligheter i tex de garderober som är placerade längs ena kortändan av rummet. Det är även från detta rum som lägenhetens mysiga balkong nås, en perfekt plats att tillexempel avnjuta eftermiddag och sena kvällar.

Kök
Lägenhetens kök känns trivsamt och praktiskt. Ett snyggt materialval är dessutom att överskåpen är ljusa vilket gör att köket känns luftigt. Köket är utrustat med kyl/frys,spis, ugn samt diskho och diskmaskin. Mot fönstret finns plats för matbord för fyra sittande. Väggen mellan kök och vardagsrum har öppnats upp och ger en modern och rymlig känsla till planlösningen.

Vardagsrum
Stort och inbjudande vardagsrum med vacker fiskbensparkett på golvet. Längs med ena kortsidan av rummet är det fönster på hela väggen som släpper in rikligt med ljus. Att utsikten dessutom erbjuder en gemytlig utsikt över grönska och lekplats är ytterligare ett trevligt inslag som uppskattas när man bor här. Man kan enkelt möblera med en stor soffgrupp som rymmer hela familjen till fredagsmyset. Tack vare den öppna planlösningen mot matplats och kök upplevt rummet som än mer större och trivsamt.

Badrum
Hela badrummet är smakfullt renoverat år 2009 och är även idag i toppskick! Väggarna är beklädda med kakel och på golvet ligger klinker med behaglig golvvärme. Här finns dusch med glasdörrar, handfat med snygg kommod i ek samt tillhörande spegelskåp med belysning och handdukstork.
Vill man installera tvättmaskin är detta förberett.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 12, hiss finns

Avgift

4 258 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 050 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 250 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,19581%

Andel av årsavgiften

0,19581%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

flerbostadshus

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 september 2010

Fastighetsbeteckning

Kallebäck 9:3

Övrigt

"Gårdsplats/innergård: Föreningen har en grönskande och mysig gemensam lekplats för barnen, bouleplan för vuxna och grillplatser för medlemmarna. Grillplatsen används flitigt under varma dagar och sena kvällar.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelrum, barnvagnsrum, föreningslokal, gästlägenhet, hobbyrum och tvättstuga. Det finns tre tvättavdelningar i källaren där man kan tvätta mellan 07:00-22:00. Tvättstugan nås med hiss från lägenheten."

Parkering:
I föreningen finns parkeringsplatser placerade i området, parkeringsplats kan hyras till en kostnad av ca 100 kr/mån samt 355kr/månad i varmgarage och 259kr/mån i kallgarage.
Finns även MC-platser i garage och MC-platser i bur. Pris/mån från 160kr - 250kr.
Till samtliga parkeringar är det separat kö.

Tvättstuga:
Totalrenoverad tvättstuga (2016) med nya tvättmaskiner och torktumlare.
Nere på källarplan i varje fastighet finns tvättstugor som medlemmarna kan nyttja.
Tre personer kan tvätta samtidigt och per bokning/person har man 2st tvättmaskiner samt 1st torktumlare och torkrum att tillgå.
Tvättstugorna bokas med hjälp av bokningstavlor och det finns tvättmöjligheter så att alla medlemmar ska kunna tvätta 3 timmar varannan vecka.

Förening

Namn

HSB Brf Kallkällan i Göteborg

Om föreningen

Om föreningen
Föreningen HSB Brf Kallkällan i Göteborg bildades 1958. I föreningen finns 447 st bostadsrättslägenheter, 2 st hyresrätter, varav den ena används som gästlägenhet för medlemmarna samt 7 st lokaler.

Inga planerade avgiftsändringar (uppgift från styrelsen 2018-01-24)

Föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59.

Genomförda arbeten
2018 (digitalt bokningssystem tvättstuga)
2017, byte ut porttelefoner och passersystem
2016, OVK ( obligatorisk ventilations kontroll) har genomförts.
2016, Relining av de horisontella avloppstammarna i bottenplan på Ostgatatan 10-16.
2016, Renovering av tvättstugorna.
2016, Lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13 har renoverats
2015, Taket har renoverats på Ostgatan 18-22 samt på Gräddgatan 6-10
2015, Internet via fiber installerades
2014, Taket har renoverats på Ostgatan 2-8 och 12-16
2010, Maskinbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna
2007-2009, Stamrenovering och badrumsrenoveringar, renovering av ventilation, balkongrenoveringar, byte av fönster mm.

Kommande arbeten
Föreningen projekterar även för målningar i entréer och trapphus men det är inte spikat datum för start än (startar efter att hissarna bytts).
Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar en större underhållsåtgärd av hissarna i samtliga fastigheter. Hissarna är från 1990-talet och normalt är ett underhållsintervall ca vart 25e år.
Eventuellt planeras även längre fram att installera trefas i de mindre lägenheterna i huset. På 60-talet installerades enbart trefas i de större lägenheterna och enfas i de mindre.

Ekonomi
Brf Kallkällan har god ekonomi och gott om likvida medel. Ingen höjning av årsavgifterna är planerade.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Föreningen har även en god strategi för placering av de lån som tagits för finansiering av det avslutade upprustningsprojektet.
Styrelsen vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.
För mer information om föreningen, se bifogad årsredovisning samt föreningens informativa hemsida www.brfkallkallan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

449

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Bredband 250/100, Telenor fiber
TV (grundutbud)

Avtalet med Telenor förlängdes ytterligare ett år t.o.m 2021 samtidigt som bredbandshastigheten ökades till 250 Mbit/sek.

Parkering

Parkering
Föreningens parkeringsbestånd består av 267 p-platser, 162 garageplatser samt 16 MC-platser.
P-plats: 150 kr/mån
Kallgarage: 330 kr/mån
Varmgarage: 430 kr/mån
Separat garage: 500 kr/mån
MC-plats: 300 kr/mån

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga (finns i varje hus)
På innergårdarna finns grillar uppsatta för medlemmarnas nytta och nöje.
Matkällare (10 kr/månaden)
Gästlägenhet
Hobbyrum
Fritidslokal
Cykelrum
Barnvagsrum

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad