Svangatan 17B

Bilder

  • Såld!

Svangatan 17B , Bagaregården , Göteborg

I Bagaregårdens charmiga landshövdingekvarter hittar ni denna stora tvåa om 74 kvm. Det är genomgående ekparkett i lägenheten och renoverat kök. Det finns både i hallen och köket möjligheter till att bygga ett extra rum. Ni bor här i en mysig förening med låga lån och närhet till bra förbindelser via Redbergsplatsen.

74 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 373 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
7
Byggår:
1936
Driftskostnad:
278 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

74 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ni välkomnas in i lägenheten av en stor hall med avhängningsmöjligheter. Detta rum bjuder på många möjligheter. Ni kan bland annat göra ett extrarum eller utöka lägenhetens förvaring. På golvet ligger ekparkett, vilket upprepar sig i lägenhetens alla rum. På en av väggarna sitter en snygg William Morris tapet.

Vardagsrum

Ett rymligt, lättmöblerat och ljust rum. Här finns det utan problem plats för soffgrupp, tv-möbler samt annat möblemang. Det är stora fönster med stenfönsterbrädor.

Sovrum

Ett ljust sovrum med gott om plats för dubbelsäng och möbler. Väggarna är ljusgråa och på golvet ligger ekparkett. I anslutning till detta rum ligger lägenhetens stora klädkammare.

Kök

Köket är stilrent med vita köksluckor, snyggt vitt kakel och en massiv ekbänkskiva. Det finns gott om förvaring och arbetsyta genom skåp och bänkskiva längs båda sidorna av köket. Köksparken består av Induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och ugn, diskmaskin, diskho, fläkt samt hel kyl och frys. Detta är ett väldigt ljust och fint rum tack vare två stora fönster. Längs dessa fönster finns plats för matbord med 6 stolar. I köket finns det också möjlighet att sätta upp en vägg och på så sätt göra ett till mindre rum i lägenheten.

Badrum

Liksom resten av rummen i lägenheten är badrummet också stort. På väggarna är det vitt kakel och golvet är i blå laminat. Badrummet är utrustat med badkar, tvättmaskin, WC, handdukstork och handfat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 373 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

3 344 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 417 kr
Försäkring: 927 kr

Andel i föreningen

7,74%

Andel av årsavgiften

7,74295%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 februari 2009
Energiklass: B
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 5:1

Förening

Namn

Brf Svangatan 17

Om föreningen

BRF Svangatan 17 ligger i populära och trevliga stadsdelen Bagaregården. Föreningen bildades 2002 och förvärvade samma år fastigheten på Svangatan 17, ett landshövdingehus byggt 1935-36. Den totala ytan är 1074 kvm varav 930 kvm är lägenhetsyta och 144 kvm lokalyta.

För mer information, se gärna föreningens hemsida http://www.svangatan17.se/

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

13

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med Comhem för leverens av kabel-tv och bredband. I månadsavgiften ingår basutbudet för tv, men bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren. För mer information angående priser etc ring 020 - 55 00 00 eller surfa in på www.comhem.se.

Det går också utmärkt att ansluta sig till andra fristående operatörer (ISP) på området, Telefoni, Bredband och Internet.

Parkering

Föreningen har tre parkeringsplatser á 305 kr/mån och till två av dessa kan medlemmar ställa sig på kö. Byte sker halvårsvis.

I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i området.

Renoveringar

2016: Inspektion och rengöring av avloppsstammar
2015: Översyn elanläggning
2013: Ny belysning trapphus + målning av trappuppgång, tvättstuga och källare
2011-12: Utebelysning
2011: Markarbeten samt stödmur
2010: Införskaffat torkskåp
2010: Fasadtvätt
2010: Lagning och översyn av tak
2009: Ny tvättmaskin i tvättstugan
2003: Installation av kodlås till entréer
2002: Badrumsrenoveringar
2001: Omputsning av fasad
1982: Rörstambyte och elstambyte

Planerat underhåll:
2017: Översyn av ventilation
2018: Målning av puts/fasad husgrund
2018: Byte av tvättutrusning i tvättstugan
2019: Husgrund, provgrop för kontroll av träpålar
2020: Byte av fönster

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har inga stora renoveringar inplanerade utöver vad som finns i underhållsplanen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

I föreningen finns en tvättstuga med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns tre tvättpass tillgängliga under veckans alla dagar. Bokning sker med låscylinder i nyckeltavla nere i tvättstugan. I tvättstugan förvaras även utrustningen för trappstädning. Städning av trappuppgångar och tvättstuga/källare utförs av de boende enligt ett rullande tvåveckorsschema.

Föreningen har gemensamma städdagar två gånger per år, då föreningens medlemmar träffas och sköter om fastigheten, sopar, klipper buskar, städar källare, gör i ordning uteplatsen eller plockar in utemöbler. I och med detta håller man nere på sina egna utgifter, och efteråt bjuds medlemmarna på grillning och fika.

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Karta

Hör av dig till eller Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad