De Geersgatan 18

Bilder

  • Såld!

De Geersgatan 18 , Lunden , Göteborg

Äntligen finns nu chansen att förvärva denna ljusa och trevliga gavelfyra! Balkong belägen i ett högt, fritt & soligt söderläge utan insyn, som på sommaren erbjuder en lummig utsikt. En välplanerad lägenhet i en mycket bra förening! Perfekt läge i Lunden med närhet till kommunikationer och service. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

73,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 722 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
64
Byggår:
1954
Driftskostnad:
441 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

73,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fina och charmiga gavellägenhet med balkong i soligt söderläge! Här bor du i ett högt och fritt läge med härlig utsikt åt flera håll och utan insyn! Belägen i en välskött Riksbyggen-brf i populära Lunden. Tack vare 60-bussen har du härifrån mycket bra kommunikation. Lägenhetens välplanerade 73,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Hallen som också är lägenhetens nav, varifrån alla rum kan nås, är mycket praktisk. Till höger finns möjligheter till avhängning och längst in i hallen finns även ett inbyggt skåp. På golvet ligger en snygg parkett i valnötston och på väggarna sitter en ljus tapet. Direkt till vänster finns badrummet och till höger finns vardagsrummet.

Badrum

Ett fräscht & stilrent, helkaklat badrum som stamrenoverades år 2015 i föreningens regi. Kaklet går i grått och vitt. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med spegelskåp, ett praktiskt högskåp med rätta måtten, dusch med svängdörrar i glas samt en handdukstork.

Vardagsrum

Till vänster från hallen ligger det rymliga vardagsrummet. Här får större soffgrupp plats utan problem. Stora fönsterpartier skänker ljus och en hemtrevlig känsla. På golvet ligger en mycket charmig fiskbensparkett i original och på väggarna sitter tapet i en skön grå ton. Härifrån nås balkongen och matsalen.

Balkong

Balkongen ligger i ett härligt och soligt söderläge, högt upp i huset. Här erbjuds man en milsvid utsikt och ingen insyn! Det finns gott om plats för balkongmöbler och växter.

Matsal/ Sovrum

I anslutning till vardagsrummet finns matsalen som också går utmärkt att använda till ett ytterligare, rymligt sovrum eller gäst- och arbetsrum. På väggarna sitter en vacker tapet i ljus ton och på golvet ligger en fin ekparkett.

Kök

Vidare in i hallen nås köket. Ett stort kök med gott om arbetsyta och förvaring. Minst fyra matglada gäster får plats vid matbordet. Köket är utrustat med spis från 2013, kyl och frys från 2015, spis och fläkt från 2016. Köksluckorna är vita och kaklet ljust och på väggen sitter en tapet. Ekparketten är från 2015.

Sovrum 1

Bredvid köket finns ett större sovrum. Här finns flera inbyggda garderober och utsikt från fönstret som är i gavelläge. På väggarna sitter en fin tapet i beige. Här får enkelt plats med stor dubbelsäng samt förvaringsmöbel.

Sovrum 2

Sovrum som i dagsläget används som kontor. På väggarna sitter en ljusbeige tapet. Från fönstret har man utsikt över De Geersgatan.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 722 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

5 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

0,85601%

Andel av årsavgiften

0,85612%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 171 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 33:1

Övrigt

Till lägenheten hör både ett vinds- och källarförråd. Vindsförrådet om c:a 8 kvadratmeter och källarförrådet c:a 4 kvadratmeter.

Förening

Namn

Brf de Geersgatan

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Lunden 25:15, 33:1, 33:2 och 34:1, som uppfördes med flerbostadshus 1954-55. Adresserna är De Geersgatan 2-22 samt 7-9.

Den totala bostadsarean för föreningens lägenheter är 8393 kvm medan lokalerna utgör 37 kvm.
De 142 bostadsrätterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 22 st
2 rok 59 st
3 rok 30 st
4 rok 31 st

Gemensamma utrymmen är:
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen. I övrigt finns cykelförråd och barnvagnsrum. Tvättstugor finns i flera trappuppgångar i föreningen. Utrustade med flera tvättmaskiner och torktumlare.

För mer information, se föreningens årsredovisning och stadgar, samt föreningens informativa hemsida www.degeersgatan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

ComHems basutbud gällande kabel-TV ingår. Dessutom ingår bredband med hastigheten 50/10 i månadsavgiften. Vill man uppgradera till 100/100 görs det separat och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 61 enskilda garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning, till dessa tillämpas separat kö. Det finns även en spolplatta för biltvätt vid garagen. P-plats kostar 150 kr, garage 299 kr.

Det finns även 11 besöksparkeringar. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Kötiden varierar ofta mellan c:a 1-6 månader.

Renoveringar

1997: Fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Renovering av balkonger
2003: Renovering av trappuppgångar. Bland annat nya portar och porttelefon installerades.
2010: Renovering av yttertaken
2015-16: Stambyte genomfört samt badrum renoverade.
2016: Underhåll tvättstugor.
2017: Byggnation av miljöhus
2018 installerades bergvärme, nya rör och kulvertsystem mellan husen installerades, ventilationssystemet uppdaterades och ett nytt miljöhus byggdes. Även nytt tak lades på garagelänga och ny asfalt utanför hus 8-16.
2019 byggdes en ny tvättstuga i uppgång 6.

Under 2019 /2020 kommer portsystemet att bytas. Styrelsen följer en 50-årig underhållsplan som upprättades 2018.

Övrigt planerat underhåll:

Underhåll av befintliga garage och nya p-platser
Se över plåtfasad vid balkonger
Arbetet med att iordningställa en övernattningslägenhet i föreningen som kommer kunna hyras av medlemmarna som får besök av lång resta gäster.
Beräknas vara klart våren 2020.

Renoveringen av garage, renoveringen startas med garagen i källarhusen och i backen (13 st)
Från den 1/1 - 2020 så kommer avgiften för garage & p-plats höjas.
Garage höjs med 50 kr / månaden
P-Plats höjs med 25 kr / månaden

Ekonomi

Föreningen har en god översyn över dess ekonomi och amorterar enligt plan. I dagsläget finns inga beslut om förändringar av avgiften. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Styrelsen har beslutat att inte höja avgiften kommande år, men att förenkla avierna genom att ta bort värmetillägget och baka in det i avgiften. Då avgiften är kvadratmeter baserad har det dock skett en mindre förändring. Några har fått en liten sänkning och andra en höjning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad