Smörgatan 102

Bilder

  • Såld!

Smörgatan 102 , Kallebäck , Göteborg

Letar ni efter ett modernt boende i ett expansivt område med inglasad uteplats?
Välkomna att kika på denna pärla i Kallebäck. Detta är en perfekt tvårummare på 52kvm med välbevarade ytskikt och utrustning i en stabil och trevlig förening. Välkommen att boka in er på visning!

52,2 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 082 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52,2 kvm
Våning:
0, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3002
Byggår:
2008

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52,2 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen är ljus och inbjudande med öppen anslutning till både kök och vardagsrum. Här finns bra avhängningsmöjligheter för både jackor och skor samt tåligt och snyggt klinkergolv som leder dig ut till vardagsrummet och köket där ett skifte till ek-parkett övergår.

Kök

Köket är ett kvalitativt och smakfullt kök från Marbodahl. Stommen består av vita skåpsluckor med diskreta rostfria handtag. Som arbetsbänk ligger tålig och fin ek-skiva. Köket är fullutrustat med rostfria vitvaror från Bosch. Utrustningen som kyl/frys, diskmaskin, spis och ugn samt fläkt är från fastighetens uppförande år 2008 och är i utmärkt skick.

Vardagsrum

Lägenhetens öppna planlösningen binder samman de sociala ytorna som kök och vardagsrum. Med vita väggar och tak samt generösa fönsterpartier upplevs denna yta som luftig och fräsch. Här är ena änden av rummet en given plats för mysig tv hörna där soffa, soffbord och fåtölj får plats. I andra änden av rummet i anslutning till köket kan ett större matmöblemang få plats.

Inglasad uteplats

I anslutning från vardagsrummet når man utgången till denna mysiga och inglasade uteplats. Här infinner sig trädgårdskänslan då ugång från uterummet tar dig till ett mysigt och avskilt grönområde. Utanför är detta ingen naturlig passage för boende eller besökare, därav den privata känslan. Detta utrum kan nyttjas många veckor av året och blir som ett mysigt och praktiskt extrarum.

Klädkammare / kontor

I detta utrymme har nuvarande ägare valt att anpassa till kontor med platsbyggda överskåp och skrivbord. Andra möjligheter finns såsom klädgarderob eller städskåp.

Badrum

Badrummet är i fint och fräscht skick. Här är väggarna beklädda med vita rektangulära kakelplattor som snyggt bryts av med det grå/svarta klinkergolvet. Som en extra lyx är även golvvärme installerat för ett behagligt golv och temperatur i rummet. Duschen är monterad i ena hörnet med vikbara glasväggar för att optimera ytan. Då fastigheten inte har någon gemensam tvättstuga är vardera lägenhet utrustad med både tvättmaskin och torktumlare från märket Bosch. I anslutning till dessa är även praktisk arbetsyta och överskåp platsbyggt. I övrigt är badrummet utrustat med wc, handdukstork, handfat samt spegelskåp.

Sovrum

Sovrummet är ljus och rofyllt. Här är ena väggen beklädd med 4st stora garderober där optimal förvaring erbjuds. Väggen mot sängen är smyckad med vacker och sober fondtapet som går u jordiga och varma toner. Här får man utan problem plats att inreda med en dubbelsäng samt tillhörande sängbord. Från sängen kan man blicka ut över den lugna och gröna baksida, även här utanför är ingen naturlig passage för de boende eller besökande i området.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 12, hiss finns

Avgift

3 082 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband

Andel i föreningen

1,19%

Andel av årsavgiften

1,21038%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 maj 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Skår 59:3

Övrigt

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö (enligt styrelsen finns det 2016-12-20 finns lediga platser att tillgå)

Föreningen har även 4 st uteplatser med separat kö och i området finns det också en 4-timmars gästparkering.

Förråd:
Till lägenheten ingår ett förråd om ca 2 kvm i källaren.

Internet/tv:
Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo mellan
Bredband 100/10 Mbit/s

Motionsrum:
Föreningen har inrett ett gemensamt motionsrum på källarplan. Här finns ett mindre gym med maskiner som medlemmarna får nyttja

Förening

Namn

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 2

Om föreningen

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 2 - Smörgatan 102 i Göteborg. Föreningen är uppförd 2008 och omfattar 57 lägenheter, 49 garageplatser och 4 P-platser ute, förråd i källaren på cirka 2 kvadratmeter per lägenhet och gemensamt cykelrum.

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö och att få en parkeringsplats brukar gå ganska smidigt. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1107kr betalas av köparen, pantsättningsavgift på 443kr betalas av låntagaren

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar garage, parkeringsplatser, vattenmätare, spill-/dagvattenledningar, gemensam mark.

Föreningen har en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2022 samt en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2050.
Fastigheten är 8 år gammal och man ser inget underhållsbehov förrän om några år.
Föreningen är en s.k privatbostadsförening enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

För mer info se årsredovisningen och hemsidan: brfhorisonten2.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

57

TV och Bredband

Den 1 juli 2018 uppgraderades gruppavtalet med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo Silver
Bredband 250MB / 50MB
* Telefoni Bas

Parkering

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö.

Renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Ekonomi

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Föreningens ekonomi
Under 2015 har medlemmarna fått tre avgiftsfria månader, de efterföljande åren har de haft två sttycken avgiftsfria månader/år.
Man gjorde en extra amortering av lån med 500.000kr. i december 2015.
Föreningen hade en omförhandling av elavtalet vilket resulterade i besparing om ca 50.000kr under 2015.

Under året 2016 har föreningen fortsatt god och stabil ekonomi.

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad