Gamlestadstorget 43

Bilder

  • Såld!

Gamlestadstorget 43 , Gamlestaden , Göteborg

Äntligen finns nu möjligheten att förvärva denna stora tvåa i expansiva Gamlestaden! Här bor du i en av Gamlestadens mest populära föreningar i charmigt landshövdingehus & närhet till lummig natur samt Serneke Arena. Mycket bra kommunikationer till city. Välkommen att kontakta mäklare för mer information!

68 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 804 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
1918-1919
Driftskostnad:
388 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna stora tvåa i Gamlestadens charmigaste landshövdingehus!

Hall

En stor hall välkomnar er in i lägenheten. Härifrån nås alla rum och det finns gott om förvaring i form av hela sju stycken garderober! Väggarna är vita och på golvet ligger en plastmatta.

Kök

Rakt fram från hallen ligger köket som erbjuder mycket arbetsyta och förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, ugn och fläkt. Kaklet är svart och luckorna vita, likaså är väggarna vita och på golvet ligger en plastmatta.

Vardagsrum

Vidare till det rymliga vardagsrummet som nås till vänster från hallen. Vackra fönster med spröjs ihop med burspråket skapar en ljus och hemtrevlig känsla i rummet. Här får man enkelt plats med en större soffgrupp samt matsalsbord. Väggarna går i en ljus, skön ton och på golvet ligger en gammal ekparkett.

Sovrum

Till höger från hallen når man sovrummet. Sovrummet är stort och rymmer en skjutdörrsgarderob samt en stor dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Här finns stora fönsterpartier, väggarna är målade i en blå ton och på golvet ligger en plastmatta.

Badrum

Bredvid sovrummet ligger badrummet. Ett rymligt badrum som innehar dusch, toalettstol, handfat samt stående badrumsskåp. På golvet ligger en våtrumsmatta och på väggarna sitter ett blått kakel.

Här bor du i ett lugnt läge med en stor, fin och prisbelönad innergård samt mycket bra kommunikationer och närhet till service. Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 804 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

4 662 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 767 kr
Försäkring: 1 895 kr

Andel i föreningen

0,64734%

Andel av årsavgiften

0,60188%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1918-1919

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 april 2009
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

GAMLESTADEN 10:18

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd som finns i samma trappuppgång.

Förening

Namn

Brf Gamlestadstorget

Om föreningen

Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Föreningen har precis bytt TV-leverantör till boxer. Bredband ingår numera i avgiften.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st
2 rok 84 st
3 rok 35 st
4 rok 14 st
5 rok 2 st

Fyra tvättstugor samt ett mangelrum finns i byggnaden på gården. På gården finns även bastu. Föreningen har även cykel- MC- samt barnsvagnsförråd.

En renovering av taken skedde under 2016 och 2017. Sen ombildning till bostadsrättsförening har flera renoveringar på fastigheten gjorts som t.ex. grundförstärkning, dränering och nästan hela fasaden renoverad.
Under 2019 planeras upprustning av bastun, renovera föreningshuset så att det blir ett hus som medlemmar kan hyra för övernattningar, kalas etc.
Renovera stora gräsmattan, byte av balkongräckena på de 16 balkongerna, inköp av brandsläckare till samtliga trappuppgångar, samt en hjärtstartare.

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget gällande bredband via fiber samt tv. Nätverksuttag finns i varje lägenhet vid ytterdörren.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

165

Antal lokaler i föreningen

3

Parkering

I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar har planerats för 2019.
För fastigheten finns en 20-årig underhållsplan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg eller Emma Trillkott för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad