Vårmånadsgatan 3a

Bilder

  • Såld!

Vårmånadsgatan 3a , Kortedala , Göteborg

Mitt bland lummiga omgivningar, högt belägen i ett charmigt 50-talshus finner ni denna kvadratsmarta gaveltvåa! Närhet till natur samt service och bra kommunikationer vid närliggande Kortedala torg. Här bor du i en välskött förening med god ekonomi och låg belåning. Välkommen på visning!

53,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 913 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53,5 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
53
Byggår:
1954
Driftskostnad:
425 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i denna välplanerade och charmiga gaveltvåa med balkong i härligt söderläge. De vackra gabondörrarna, parkettgolven tillsammans med den bevarade 50-talskänslan inger ett charmigt intryck. Belägen i en mycket välskött förening i expansiva Kortedala. Här har du mycket bra kommunikationer in till stan tack vare näraliggande hållplats med vagn 11, 6 och 7. Lägenhetens välplanerade 53,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Välkommen in i hallen som är lägenhetens nav. Härifrån når du samtliga rum. Plats för ytterkläder och skor till höger om dörren samt i platsbyggda garderober. Ljus tapet på väggarna och ekparkett på golvet.

Kök

Till vänster om hallen ligger det rymliga köket. Här finns mycket förvaring och gott om arbetsyta samt plats till fyra matglada personer. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade vita kombinerat med en mönstrad tapet.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen når man vardagsrummet. Ett stort vardagsrum med plats för stor soffgrupp och matsalsbord. I och med lägenhetens gavelläge är rummet ljust och har stora fönsterpartier med bräden i vacker sten. Vidare från vardagsrummet nås balkongen som enkelt inrymmer bord, stolar och växter. På golvet ligger en fiskbensparkett i original och väggarna är tapetserade och målade i vitt.

Sovrum

Vidare från hallen tar man sig in i det rymliga sovrummet. Dubbelsäng och skrivbord eller byråmöbel får plats utan problem. Här finns även tre inbyggda garderober. På golvet ligger ett mörkt laminatgolv och väggarna är tapetserade i en mörkare grön ton.

Badrum

Till höger om hallen ligger det äldre, fräscha och halvkaklade badrummet med klinker och praktiskt vädringsfönster. Här finner du badkar, WC, handfat och spegelskåp.

Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. Vällkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 913 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

5 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,8245%

Andel av årsavgiften

1,82417%

Reparationsfond

2471 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 oktober 2008
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kortedala 64:1

Förening

Namn

BRF Råkostjärnet nr 1

Om föreningen

BRF Råkostjärnet nr 1 innehar tomträtten till Kortedala 64:1 med adresserna Vårmånadsgatan 3-9. Föreningen registrerades 1954 och de nuvarande stadgarna registrerades hos bolagsverket 1998.

Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt, där fördelningen ser ut enligt följande:
8 st 1 rum och kokvrå
4 st 1 rum och kök
15 st 2 rum och kök
18 st 3 rum och kök
9 st 4 rum och kök

Ekonomisk förvaltare är SBC, och den tekniska förvaltningen av fastigheten sköts av HSB Göteborgs Fastighetsservice.

För mer information, se bifogad årsredovisning.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

54

TV och Bredband

Bredband via fiber från Bredbandsbolaget och Kabel-tv via ComHem ingår i månadsavgiften (basutbud).

Parkering

Föreningen har 9 garageplatser som kostar 640 kr/mån samt 5st P-platser som kostar 175 kr/mån. Kötiden till dessa är flera år, men det finns möjlighet att hyra närliggande parkering via bostadsbolaget. Utöver detta har man även moped- och motorcykelgarage

Renoveringar

2014: Byte av samtliga fönster och balkongdörrar.
2014: Indragning av bredband via fiber
2009-2010: Relining av avloppsstammar

Taket är omlagt för c:a 10 år sedan och under samma tidsperiod har man även dränerat huset samt renoverat fasaden vid båda gavlarna. Under 2016 kommer man renovera garage, se över plattläggning, ytterbelysning samt föra en elinventering.

Ekonomi

Föreningen är välskött och har en stabil ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

E-post

styrelsen@rakostjarnet.se

Övrigt

I föreningen finns två st tvättstugor. En i uppgång 3A, och den andra i 5A. De är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel.

Övriga gemensamhetsutrymmen i föreningen är 2st cykelförråd, hobbyrum och en vävstuga.

Om området

Kortedala

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg eller Emma Trillkott för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad