Murmästaregatan 9

Bilder

  • Såld!

Murmästaregatan 9 , Utby , Göteborg

Välkommen till denna rustika villa med tegelfasad och en stor härlig trädgård. Ett boende där det nya möter det gamla med kök och badrum med endast några år på nacken. Den stora altanen i härligt söderläge skapar det lilla extra till huset. Stort garage i direkt anslutning till huset med eldriven garageport.

Villan är belägen i populära Utby, en lugn stadsdel med vänlig atmosfär och trolskt landskap. Utby ligger sex kilometer öster om centrala Göteborg, mest känt för sin sällsamma natur. Med fantastiska klippformationer och små grottor lockar miljön vid Fjällboberget klättrare från hela Norden. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. Här finns fina naturstigar och en fem kilometer lång led som binder samman Fjällbo med naturen i Bergsjön. Välkommen på visning!

Mäklaren informerar:
Då detta är ett dödsbo och säljarna har dåligt med information om fastigheten kommer denna att säljas med en friskrivningsklausul.

76 kvm, 5 rok

Tomträttsavgäld/år:
16 440 kr
Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
76 kvm
Biarea:
76 kvm
Tomtarea:
550,4 kvm
Byggår:
1948
Driftskostnad:
2 773 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 4 sovrum

Boarea

76 kvm

Biarea

76 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall varifrån du direkt når både källar- och övre plan via en snygg trappa i ek.

Övre plan
Inre hall

Social yta som med fin ekparkett på golvet och tapet på väggarna.

Kök

Snyggt kök i ek med gott om förvaring och snygga vitvaror. Här ligger ett fint eklaminatgolv med härlig golvvärme för lite kallare dagar. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, mikro och ugn, samtliga inbyggda och en spisfläkt med snygg kåpa. I övrigt ljusa ytskikt.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med en härlig öppen spis. Rummet ligger i direkt anslutning till den stora altanen som är placerad i soligt söderläge. En fin ekparkett pryder golvet och på väggarna sitter en äldre tapet.

Sovrum 1

Nyrenoverat sovrum med ett fint eklaminat och ljusa tapeter. Bra förvaring i form av tre garderober.

Sovrum 2

Ännu ett nyrenoverat sovrum med eklaminat och ljusa tapeter. Här finner du förvaring i form av en inbyggd garderob.

Källarplan
Kapprum

Rymlig hall med ett trägolv samt äldre tapeter som tidigare sågs som ett kapprum. Här finner du bra förvaring genom två förråd.

Badrum

Stort, ljust helkaklat badrum med fin utrustning och vädringsfönster. Utrustat med wc, tvättställ med kommod och dusch.

Arbetsrum

Stort rum som nyttjats som kontor. Charmigt inrett med ekskivor på väggarna samt en heltäckningsmatta. Gott om ljusinsläpp från två håll. Förvaring i form av en inbyggd garderob.

Övriga rum

Stort rum som idag är inredd med en bar men med fördel kan användas som sovrum. Ytskikten består av panel på väggarna och heltäckningsmatta.

Tvättrum/arbetsrum

Två rum i ett som nyttjas som tvättstuga och arbetsrum. Tvättstugan består av en tvättmaskin och tvättho. Arbetsrummet har gott om arbetsytor och förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 oktober 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 166 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare med betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Utby 156:13

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 277 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 23 853 kr
El: 2 314 kr
VA: 4 914 kr
Renhållning: 2 196 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 942 000 kr, varav byggnadsvärde 766 000 kr

Summa pantbrev

127 000 kr

Tomt

Areal: 550,4 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enl. överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Utby

En lugn stadsdel med vänlig atmosfär och trolskt landskap.

Sex kilometer öster om centrala Göteborg ligger Utby, mest känt för sin sällsamma natur. Med fantastiska klippformationer och små grottor lockar miljön vid Fjällboberget klättrare från hela Norden. Uppe på bergets topp väntar en storslagen utsikt över Göteborg och ända ut till skärgården. Nedanför berget ligger Fjällbo ängar inbäddade av ekskog. Här finns fina naturstigar och en fem kilometer lång led som binder samman Fjällbo med naturen i Bergsjön.

Utbynäs Villastad grundades 1905 av direktör Anders Mattson och hans brorson, arkitekten Arvid Bjerke. Bjerke var en av den tidens ledande arkitekter i Göteborg och kom senare att utforma Liseberg och Götaplatsen 1923. I tidstypisk stil utformade han Utbynäs Villastad med stora nationalromantiska trävillor, Utbynässkolan och Utby kyrka. Utbynäs Villastad hade egen vattenförsörjning, egen telefonstation, egen kyrka, egna gator, tennisbana och varutransporter med häst och vagn. Idag syns i Utby en blandning av radhus, friliggande villor och flerbostadshus.

I området finns förutom fem kommunala förskolor och tre föräldrakooperativ, Utbynässkolan och Fjällboskolan som har undervisning för barn från förskolan till femte klass.
I Utby hittar du ICA Nära på Hagbergsgatan, närlivsbutiken Sockersmulan på Slåttängsgatan, gatukök, bensinmack och tre frisersalonger. Vägg i vägg med den populära pizzerian I love Pizza på Österlyckan huserar retro- och evenemangscafét Overlock med charmig 50-60-talsinredning. Här arrangeras kurser i sång, dans och teater för barn och för den som gillar att sjunga finns inspelningsstudio att hyra för att spela in sin egen demo. För sportigare aktiviteter finns minigolfbana och Utbynäs SK som har fotbolls- och innebandylag för barn från 6 år och uppåt. I närområdet ligger också Prioritet Finans Serneke arena, en enorm idrottsanläggning med beachvolleyhall, skidtunnel, 11-manna fotbollsplan inomhus, gym och flera handbollsplaner.

För att ta dig in till centrala Göteborg tar du buss 58 eller 519. Från hållplats Orrebacksgatan går resan på cirka 15 minuter.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad