Ejdergatan 2B

Bilder

  • Såld!

Ejdergatan 2B , Bagaregården , Göteborg

Nu har du äntligen möjligheten att skapa ditt alldeles egna drömboende. Två rum och kök i attraktiva Bagaregården. Bra planlösning med vackra originaldetaljer så som brädgolv och takrosett. Bra förening som genomgått de största renoveringarna. Välkomna på visning!

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 090 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
211
Byggår:
1929
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Här har ni verkligen möjligheten att skapa er perfekta landshövdingstvåa. Med en bra planlösning, högt i tak, takrosett och vackra brädgolv genomgående i hela lägenheten finns alla möjligheter. En halv trappa upp från markplan slipper ni insynen från återvändsgatan. Nära affärer, mysiga caféer och butiker. Ett stenkast bort finns goda kommunikationer in till stan!

Hallen är bra utformad med plats för avhängning samt förvaring i den infällda klädkammaren. Idag ligger det en plastmatta på golvet som enkelt går att riva bort för att få fram det underliggande brädgolvet. Slipa upp det och vitlasera för att få en härlig ljus ton.

Vidare in i lägenheten når vi köket. Med spännande former och vinklar kan man verkligen skapa en härlig känsla här. Idag står städskåpet och kyl/frys infällt längs den ena väggen. Längre in i köket finns en naturlig matplats. Även här ligger det en plastmatta och under denna, samma brädgolv som i hallen.

Vardagsrummet är i lagom storlek för att rymma en soffgrupp, tv-hörna men även en matplats om så skulle önskas. På golvet ligger det ett karakteristiskt brädgolv som mynnar vidare ut i sovrummet. Det är högt i tack och de välvda stuckaturerna påminner om 30-talet och dess historia.

Sovrummet är rofyllt och något avskilt från de andra sällskapsytorna i lägenheten. Här finns det gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande möblemang samt extra förvaring om så önskas. Golvet är desamma här som i vardagsrummet och även detta rum har samma höga takhöjd.

Badrummet har en något speciell planlösning idag. Detta går att ordna till så man får toalett med handfat och kommod för sig samt en dusch för sig med var sin ingång. Säljarna har tagit fram en offert från en snickare som kan hjälpa till med detta. Badrummet funkar fint idag och är utrustat med dusch, toalett, handfat med kommod samt en spegel.

Varmt välkomna att skapa ert drömboende!
Vi ses på visningen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 090 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

2,8339%

Andel av årsavgiften

3,48%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Olskroken 15:6

Övrigt

TV-/Internet-anslutning
Internet: Bredbandsbolaget via FiberLAN

Kabel-tv kommer från ComHem

Boendeparkering finns inom område "Ö". För mer information, se www.goteborg.se.

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 6 kvm.

Förening

Namn

Brf Ejdern i Göteborg

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olskroken 15:6 vilken förvärvades 2014-11-07. Fastigheten består av ett flerbostadshus och totalytan består av 1 817 kvm och fördelas på 42 lägenheter. Dispositionen ser ut enligt följande:

1 rok - 30st
2 rok - 8st
3 rok - 4

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

42

Antal hyresrätter

9

Parkering

Boendeparkering finns inom område "Ö". För mer information, se www.goteborg.se.

Renoveringar

Grundförstärkning har gjorts under åren 2015-2016 och dräningen gjordes 2017.
Nya säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter 2016.

Idag sitter det uppe en byggställning då man renoverar fasaden samt taket och detta skall vara klart vid årsskiftet 2019/2020.

Ekonomi

Ekonomin ser bra ut i föreningen med tanke på de stora renoveringar fastigheten har genomgått. Inga avgiftsförändringar, varken ner eller upp, är bestämda 2019-09-13.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Bagaregården

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Emma Trillkott för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad