Träringen 65

Bilder

  • Såld!
  • Smart planlösning och vacker fiskbensparkett
  • Snygg förvarings eller arbetsyta

Träringen 65 , Björkekärr , Göteborg

Välkommen till denna härliga etta i populära Björkekärr. Smart planerat boende där du finner ett allrum med ett mysigt sovloft, stor klädkammare samt det lilla extra i den vackra fiskbensparketten. I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur. Välkommen på visning!

30,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 283 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
30,5 kvm
Våning:
0
Lägenhetsnummer:
232
Byggår:
1956-57
Driftskostnad:
283 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

30,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om förvaring och avhängningsmöjligheter. Förvaring i form av en mindre klädkammare samt två garderober. Ljusa ytskikt och laminatgolv.

Allrum

Stort allrum med bra planlösning och ett mysigt sovloft. Rummet erbjuder även bra förvaring i form av en klädkammare. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett i ek och övriga väggar är vita med undantag av en fondvägg.

Kök

Avskild köksdel med en maskinell utrustning bestående av spis, köksfläkt samt kyl och frys. Breda fönsterbänkar i sten är en härlig detalj som detta boende erbjuder. Vita ytskikt och ett fint laminatgolv.

Badrum

Ett stort helkaklat badrum utrustat med wc, tvättställ med kommod, dusch med skjutdörrar i glas samt även förberett för tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 283 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

3 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,10399%

Andel av årsavgiften

0,10399%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956-57

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Sävenäs 119:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör både ett källarförråd om ca 5 kvm samt ett matskåp med måtten 180x52, även denna placerad på källarplan

Förening

Namn

HSB BRF Björkekärr i Göteborg

Om föreningen

Föreningens fastigheter innehar tomträtterna till fastigheterna Sävenäs 117:1-124:1 som är fullvärdesförsäkrade hos Moderna försäkringar. På fastigheterna uppfördes 1956-57 tretton flerbostadshus, fem radhuslängor samt panncentral. Senare har det tillkommit fyra byggnader med garage samt nio sophus.

Trätorget ligger mitt i området där café, affärer och föreningens expedition finns tillgängligt. Föreningens expedition håller öppet på måndagskvällar och informationsträff hålls för nya medlemmar den första måndagen varje månad.

För mer information, se bifogad årsredovisning eller gå in på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfbjorkekarr.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

518

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

17

TV och Bredband

I lägenheterna finns uttag för kabel-TV och ComHem grundutbud ingår i månadsavgiften. Även bredbandsuttag med fiberanslutning från Bredbandsbolaget finns i varje lägenhet.

Parkering

Föreningen hyr ut parkerings- och garageplatser med och utan el och de har 240 parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö och kostnaden ligger mellan 200 och 500 kr per månad. I dagsläget finns det lediga garageplatser och en kortare kö finns till parkeringsplatserna.

Renoveringar

Ca 2007 uppgraderas el till 3-fas el.
2007-2008 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum i lägenheter samt radhus.
2008 målades samtliga trappuppgångar.
2009 energideklarerades huset och takfönster byttes.
2010-2012 målades entrédörrar, garageportar och räcken i radhus och i flerfamiljsfastigheter.
2010-2013 renoverades fasader, tak byttes och vissa fönster målades.
2013 utfördes en radonmätning och vissa radhus tätades. En lokal gjordes om till bostadsrätt.
2016 utfördes ventilationsarbete då ventilerna byttes samt rensning av frånluftskanalerna, samtliga elmätare byttes och ett nytt överordnande system för individuell mätning av el.
Lokal har gjorts om till bostadsrätt.
Föreningen planerar följande renoveringar under 2017/2018: Fortsatt renovering tvättstugor, (tvättstugan samt källare som tillhör Träringen 60 kommer att renoveras inom två år), målning källare, byte av armaturer i trappuppgångar och källare.

Ekonomi

I april 2017 genomfördes en avgiftshöjning med 2 %, detta för att ta höjd inför planerade underhållsåtgärder utan att behöva ta upp större lånebelopp.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt som löper t.o.m 2025.

Telefon

0706-95 44 78

E-post

brf.bjorkekarr@gmail.com

Övrigt

I föreningen finns även snickeriverkstad, festlokal, gästlägenheter, cykelrum och barnvagnsrum. Totalt har föreningen två gästlägenheter som båda består av 4 sängar (2 fasta sängar) och gästlägenheterna bokas genom HSB:s kundtjänst och kostar 300 kr/natt.
Flertalet tvättstugor finns i föreningen. Samtliga lägenheter har tillgång till en specifik tvättstuga (ofta placerad i källarens mittendel av huskroppen) utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum. Grovtvättstuga finns i Coophuset.

Om området

Björkekärr

I Björkekärr bor du lugnt, tryggt och grönt. Oavsett var du befinner dig i området är det bara någon minuts promenad till vacker natur.

Vid Härlanda Tjärn flockas traktens barnfamiljer sommar som vinter, för att bada eller åka skridskor. Strax i närheten hittar du också naturreservatet Delsjön med sina vidsträckta strövområden, motionsspår, golfbana och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vid delsjöområdets eget fjäll, Brudarebacken finns vintertid knappliftar, konstsnöanläggning och skidor att hyra.
Med flera små gårdar och torp som Björkekärr, Robertshöjd och Lindekulla hade området Björkekärr länge en lantlig karaktär. På 1950-talet började området bebyggas med småhus, många klädda med stående träpanel och tegeltäckta tak, efter en stadsplan av T William-Olsson.

Området är idag välbevarat med flera små genuina 50-talstorg med namn efter den sågverksindustri som tidigare legat i området. Runt Spåntorget, Stabbetorget och Trätorget hittar du det mesta du kan behöva. På Stabbetorget ligger ICA Nära, apotek och en vårdcentral. Vid Trätorget finns Coop, mysiga Jerkstrands café och en liten pizzeria.

För dig som vill träna håller Life Björkekärr på Smörslottsgatan öppet 06-22 alla veckans dagar. Här finns modern träningsanläggning för alla motionsnivåer. För de minsta barnen arrangerar Björkekärrs församling babyrytmik, öppen förskola och fritids för barn i årskurs 0-3. I området ligger flera förskolor och för de äldre barnen i årskurs F-6 finns Rosendalsskolan.
Från Stabbetorget tar du dig enkelt till Centralstationen på cirka 17 minuter med stombusslinje 17 som går med täta turer mellan Östra Sjukhuset och Tuve.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
50 m
Stabbemarket AB
250 m
Köpcentrum & Gallerior
Munkebäckstorget
1,6 km
Olskroken
3,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Rosendalsskolans Fritidshem
290 m
Natur och Lek i Ur och Skur
290 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
5,9 km
Grundskolor
Rosendalsskolans Fritidshem
290 m
Fräntorpsskolan F-2
870 m
Gymnasium
Preuss Susann
2,3 km
Aspero Idrottsgymnasium
2,8 km
Universitet & Högskolor
Anna D Utveckling AB
3,6 km
Högskolan för scen och musik
4,6 km
Banker
Handelsbanken Partille
2,5 km
Handelsbanken Örgryte
2,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
4 km
Partille Golfklubb
4,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rosendalshallen Idrottshall
800 m
Torpaskolans Fritidshem
1,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
2,9 km
Björndammens Idrottshall Simhall
3,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte