Wingårdsgatan 9E

Bilder

  • Såld!

Wingårdsgatan 9E , Örgryte/Skatås , Göteborg

Supermysig vindslägenhet som genomsyras av charmiga vinklar, synliga takbjälkar och ljusa ytskikt. Här bor du på 34 väldisponerade kvadratmeter som upplevs som större i och med att all golvyta ej räknas in i boarean. Här erbjuds du en ljus och öppen planlösning, rymlig sovalkov, bra förvaring och ett helkaklat badrum med tvättmaskin.

Endast ett stenkast från Skatås motionscentrum och Delsjöns naturområde. Service finner du i den närliggande Tempo-butiken och med spårvagnen tar du dig till centrala stan på c:a 10 minuter.

Varmt välkommen på visning!

34 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 369 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
34 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
32
Byggår:
1948

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

34 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ljus hall med plats för ytterkläder vid avhängning till höger om entrén. Rakt fram finner du en rymlig klädkammare med hyllplan och gott om plats för både kläder och skor. Ytterligare förvaringsmöjlighet hittar du bakom luckan mot kattvinden. Följer vi hallen vidare in i lägenheten så pryds väggen till höger av en dekorativ tavelvägg. Vitmålade väggar och ljust golv.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel och antracitgrått klinker. Stilrent utförande, rymligt för sin storlek och med härlig golvvärme för frusna fötter. Här finner du WC, handfat, spegel med belysning, handdukstork, dusch med vikbara glasväggar och tvättmaskin.

Vardagsrum

Vardagsrum i öppen planlösning mot köksdel och härligt ljusinsläpp från totalt tre fönster. Charmiga vinklar och vackra takbjälkar ger rummet extra charm. Här ryms såväl soffgrupp med tillhörande soffbord och matplats för flera gäster. Vitmålade väggar och ljust golv.

Kök

Praktisk köksdel med förvaring i flera skåp, arbetsyta vid den rostfria diskbänken och stilrent grått kakel. Vitvarorna består av spis och spisfläkt i rostfritt utförande och kyl/frys i vitt. Mot väggen till höger finns plats för husgeråden och extra förvaring eller avlastningsyta. Vita väggar och ljust golv.

Sovalkov

Mysig sovalkov med snedtak som inrymmer såväl dubbelsäng som klädförvaring. Möjlighet till avskildhet genom att skärma av alkoven med t.ex. bokhylla eller draperi.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 369 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Andel i föreningen

0,0193%

Andel av årsavgiften

2,05673%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1948

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 122:1

Förening

Namn

Brf Brunnsborraren

Om föreningen

Föreningen BRF Brunnsborraren innehar tomträtten till fastigheten Kålltorp 122:1. Den innefattar adresserna Wingårdsgatan 9A-E och består av 26 lägenheter med bostadsrätt, samt 2 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 1947 och föreningen förvärvade fastigheten samt registrerade bostadsrättsförening 2006.

Kabel-TV/bredband:
Fastigheten är ansluten till Comhem och grundutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering & Garage:
Föreningen har idag tio st parkeringsplatser och ett garage, där samtliga dagsläget är uthyrda. Kontakta styrelsen för att ställa dig i kö för parkeringsplats/garage.

Utförda renoveringar/underhåll:
2016: Spolning av avloppstammar
2015: OVK och rengöring av ventilationskanaler, utbyte av tvättmaskin
2014: Renovering av balkonger (av medlemmarna), div ommålning och nyinstallation av cykelrum.
2013: Ny fönster och balkongdörrar (västra sidan och norrgavel)
2011: Ny avfuktare/torkaggregat i torkrum, nytt porttelefonsystem med nyckelbrickor.
2010: Ny torktumlare
2009: Ny tvättmaskin, div målningsarbeten invändigt, källarfönster, skorstenar
2008: Fönsterbyte, omputsning av fasad (östra sidan och sydgavel)
2007-08: Rörstambyte, elstambyte (inkl. 3-fas matning till lägenhetscentraler samt jordfelsbrytare), dränering/spillvatten i mark
2007: Installation av säkerhetsdörrar, Påbörjat renoveringsarbeten/nyanläggning av dränering, spillvatten och avlopp, igensättning av sopnedkast och uppförande av nytt soprum. Byte av samtliga radiatorventiler och termostater, asbestsanering av rörledningar samt div. el-arbeten.
1999: Omläggning av tak

Kommande renoveringar/underhåll:
c:a 2020: Målning av fasad, renovering av skorstenar

Tvättstuga:
I tvättstugan finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och torkrum.

Städning:
Medlemmarna ombesörjer själva trappstädning enligt rullande schema.

Fastighetsskötsel:
Sköts av anställd hos föreningen i egen regi

För mer information, besök föreningens mycket informativa hemsida:
http://www.brunnsborraren.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

38

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

2

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Örgryte/Skatås

Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön. Här råder ett rofyllt lugn över lummiga trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och herrgårdar som låg här förr i världen. Här syns framförallt villor, några från andra hälften av 1800-talet, men även radhus i både 1920-klassicistisk stil och funkisstil från 1930-talet.

Vid Sankt Sigfrids plan syns pittoreska Örgryte gamla kyrka som började byggas redan under 1200-talet och som vuxit fram under århundradenas lopp. Idag är den en populär bröllopskyrka, med sin vackra altaruppsats ritad av CW Carlberg som också är Domkyrkans arkitekt. På höjden, ett stenkast från kyrkan tronar eleganta Villa Odinslund med trevlig lunchservering i sekelskiftesmiljö.

Du som bor i Örgryte har aldrig långt till naturupplevelser. I öster gränsar Örgryte till Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs mest populära friluftsområden. Här väntar vackra vandringsleder, bad- och fiskesjöar, golfanläggning, klättermiljöer och mycket mer. Strax nordost ligger också Skatås, en stor sportanläggning med motionsslingor, gym, fotbolls- och beachvolleybollplaner och frisbeegolfbana. Aktiviteter för de minsta barnen finns hos Örgryte församling, här anordnas även kör- och hobbyverksamhet för de lite större barnen.

Kommunikation

Det är nära in till city, men om du inte cyklar eller promenerar tar du dig enkelt med spårvagn 5 samt buss 50 och 62. På bara några minuter är du nere vid evenemangsstråket vid Korsvägen där bland annat Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligger.

Närservice

Storhandla gör du bäst på ICA Focus, snett mitt emot Lisebergs huvudentré, i grannstadsdelen Gårda. Här i Focushuset hittar du även apotek, systembolag, skomakeri, frisör, restauranger mm. Annars finns flera små kvartersbutiker runtom i Örgryte med bra utbud.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad