Ulfsparregatan 9G

Bilder

  • Såld!

Ulfsparregatan 9G , Lunden , Göteborg

Välplanerad och ljus genomgångsetta med högt i tak, vackra nyslipade brädgolv och härlig västerbalkong. Kanonläge med service och buss utanför porten.

Välskött bostadsrättsförening med trevlig innergård och flera uteplatser. Belägen i populärt område med närhet till både Danska vägens serviceutbud, centrala Göteborg samt naturområden i Delsjön och Skatås. En bostad att verkligen trivas i.

Välkommen att boka visning!

37 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 666 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
37 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
53
Byggår:
1943
Driftskostnad:
235 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

37 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade och ljusa genomgångsetta med högt i tak, vackra nyslipade brädgolv och härlig västerbalkong. Kanonläge med service och buss utanför porten. Välskött bostadsrättsförening med trevlig innergård och flera uteplatser. Belägen i populärt område av Lunden med närhet till både Danska vägens serviceutbud, centrala Göteborg samt naturområden i Delsjön och Skatås. Lägenhetens 37 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Vi stiger in i hallen som är lägenhetens nav och förbinder dess samtliga rum. Här finns plats för avhängning och ytterligare klädförvaring i två inbyggda garderober med överskåp. Väggarna är vitmålade och det framtagna brädgolvet som är genomgående för både hall, kök och vardagsrum har slipats och mattlackats under 2017.

Badrum

Helkaklat badrum i ljusa toner som stamrenoverades i föreningens regi c:a 2005-06. Här finner du badkar, WC, handfat och spegelskåp.

Vardagsrum

Rakt fram från entrén ligger det rymliga och ljusa vardagsrummet. Här finns gott om plats att möblera med både soffgrupp, tv-möbel och större säng. Stort, härligt fönsterparti med utgång till balkongen mot föreningens gemensamma gård på husets lugna baksida. På balkongen i härligt västerläge kan du njuta av solen till sena kvällen. Väggarna i rummet är vitmålade och brädgolvet är precis som i övriga lägenheten nyslipat 2017.

Kök

Äldre kök med charmig retrokänsla. Här ryms en matplats för upp till fyra personer intill fönstret, där du även finner vackra fönsterbänkar i sten som är genomgående i lägenheten. Här finns gott om arbetsyta och plats för mycket förvaring i många skåp och skafferi. Stommar och luckor går i vitt med mörkblå knoppar och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Bänkskiva i klassiskt virrvarr-mönster samt rostfri diskbänk. Vitvarorna består av kyl/frys och spis. Vitmålade väggar och nyslipade brädgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 666 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

2 825 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 425 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,44%

Andel av årsavgiften

0,47%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1943

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 juni 2011
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 41:2

Förening

Namn

Brf Sybågen I Lunden

Om föreningen

Brf Sybågen i Lunden bildades 2003 och föreningen äger fastigheten Lunden 41:2. Det är en äkta förening. På fastigheten finns 4 st flerbostadshus byggda 1943, bestående av 192 bostadsrätter, 19 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Adresserna är Ulfsparregatan 9A-H & 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H.

Under 2015 byggdes det till balkonger till husen.

Föreningen följer en underhållsplan för det löpande underhållet. Man arbetar långsiktigt med föreningens ekonomi och ser i dagsläget ingen avgiftshöjning de närmaste åren.

Föreningen byggde nya tvättstugor 2011 så att det finns en i varje hus. Tvättider bokas antingen vid tvättstugans elektroniska bokningssystem eller via internet. I varje tvättstuga finns två bokningsbara stationer med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare. Varje tvättstuga har även en grovtvättmaskin som fungerar som drop-in, två torkrum samt mangel.

Sedan ombildningen till bostadsrätter 2003 har föreningen genomfört omfattande renoveringsarbeten. Stammarna har bytts, alla lägenheter har fått nya våtutrymmen, nya fönster med isolerglas samt säkerhetsdörrar. Man har även dränerat om, putsat och tilläggsisolerat fasaderna och renoverat samtliga tak.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar och hyresgäster. För bilder se länk: http://www.brfsybagen.se/?rID=1087&page=overnattningsrum

Föreningen har nyligen avslutat byggnationen av ett miljöhus på tomten mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A. I ena änden av miljöhuset har det byggts det ett nytt cykelrum och utanför miljöhuset har man iordningställt en uteplats.

Föreningen är kollektivt ansluten till Comhem för leverans av kabel-TV och internet. Det finns även möjlighet att få bredband via fiberlan, detta kostar 149kr/mån och betalas med månadsavgiften. Ett ingått avtal har 3 månaders uppsägningstid, som räknas från det 1:a i månaden efter det att uppsägningen har kommit in. Såväl nyteckning av föreningens fiberlan som uppsägning sker till styrelsen.

Det finns ett separat styrelserum som används för mindre möten och dagligt arbete inom föreningen.
På gården finns en stor grillplats samt 3 st mindre uteplatser.

Fastighetsskötsel och städning sköts av anställd i föreningen.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår i denna.

Den ekonomiska förvaltningen av fastigheten sköts av Husjuristerna.

För mer information, se årsredovisningen och föreningens informativa hemsida: www.brfsybagen.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

191

Antal hyresrätter

20

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Kabel-Tv (ComHem), Digital-Tv (Canal Digital genom föreningens fiberlan).

Parkering

Föreningen har 50 st parkeringsplatser som kostar 350 kr/mån. Några platser har även uttag för motorvärmare mot extra kostnad. Till parkeringsplatsen är det separat kö och i dagsläget några få boende i kö. Det finns även möjlighet till MC-parkering vilket kostar c:a 250 kr /mån. Det finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området. Läs mer på www.goteborg.se

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och inga planerade avgiftsförändringar är aviserade, enl. föreningens hemsida. Styrelsen arbetar aktivt för att ha en långsiktig budget och inbringa mer intäkter till föreningen. Då föreningen har 20 hyresrätter kvar är dessa en dold tillgång och kan ombildas löpande för mer pengar till kassan. Besök gärna föreningens hemsida för att läsa mer om styrelsens arbete.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja.

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till eller Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad