Nobelgatan 23

Bilder

  • Såld!

Nobelgatan 23 , Lunden , Göteborg

Välkommen att trivas i denna nyproducerade och unika lägenhet i lugnet av Lunden!
Här är varenda millimeter omsorgsfullt och noga renoverat av skickliga och stilsäkra proffs.
Detta är en speciell lägenhet med unika karakteristika drag som speglar sig från tidigare lokalverksamhet där inslag som stora och mäktiga glasfönster och stålbalkar sätter prägel.

64 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 000 kr inkl. värme, VA, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
0
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
1954

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen att trivas i denna nyproducerade och unika lägenhet i lugnet av Lunden!
Här är varenda millimeter omsorgsfullt och noga renoverat av skickliga och stilsäkra proffs.
Detta är en speciell lägenhet med unika karakteristika drag som speglar sig från tidigare lokalverksamhet där inslag som stora och mäktiga glaspartier och stålbalkar sätter prägel.

Lägenhetens 64 kvm disponeras enligt följande:

Hall/ Vardagsrum
När du kliver in genom denna hall möts du av magiskt ljusinsläpp och öppna ytor då du i öppen planlösning infinner dig i hallen och vardagsrummet.
Här ligger rustik parkett med breda fina stavar av finaste kvalité. För ett enhetligt flöde ligger samma golv genomgående i hela lägenheten.
Vita ljusa väggar och tak fångar upp ljuset från de två häpnadsväckande stora fönstren. Dessa fönster är helt magnifika och gör hela rummet, vill man kan man även skapa en mysig och trevlig sittyta med större fönsterbräden.
Detta vardagsrum är minst sagt är ett möjligheternas rum att inreda, både för trevliga middagar och mysiga soffkvällar.
Som ett ytterliggare fint inslag i inredningen är de gamla elementen bevarade och målade.
I taket hänger en diskret spotlightskena med inkopplad dimmer som skapar fina ljuspunkter i rummet.

Kök
Vidare in genom lägenheten i anslutning till vardagsrummet finner du det kvadratsmarta köket. Här inne är det gott om arbetsyta och bra förvaring i både över- och underskåp.
Köket och dess ljusa inredning och rostfria utrustning så spis/ugn, fläkt och diskmaskin smälter stilfullt ihop. Även här inne är fina belysningsdetaljer inkopplade med inbyggda spotlights över arbetsbänken.

Sovrum 1
I det ena större sovrummet går det utan svårighet att inreda med större dubbelsäng med sängbord. Du kan även inreda med garderober eller arbetshörna om så önskas. Även här får du ljusinsläpp från två fönster av mindre storlek som vätter ut mot husets lugna innergård.

Sovrum 2 / walk-in-closet
Detta rum kan disponeras på många olika sätt. Tex. ett mindre sovrum, eller varför inte arbetsrum/ klädförvaring, låt kreativiteten flöda vet ja!

Badrum
Badrummet är helkaklat med smakfullt grå/svart klinkergolv med golvvärme, och vita rektangulärformade kakelbeklädda väggar. I taket är det inkopplat spotlights med dimfunktion för ljusreglering.
Alla nödvändiga faciliteter är installerade så som wc, handfat med över- och underskåp, dusch med vikbara glasväggar och dessutom egen tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 000 kr inkl. värme, VA, kabel-TV

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Fastighetsbeteckning

29:8 Spetsen

Övrigt

Parkering:
I dagsläget är det separat kö för tillgång till föreningens parkeringsplatser och garage.
Gatan utanför och runt området är berättigat med boendeparkering, kontakta Göteborgstad för mer information.

Avgift:
I dagsläget är månadsavgiften 2000kr.
En avgiftsjustering kan eventuellt ske längre fram och då beräknas avgiften hamna på ca 2151kr/månad.
I denna avgift ingår värme, vatten och kabel tv.

Internet:
Det finns ett nätverksuttag där man kan koppla upp sig till Bredbandsbolagets fiber, detta är en kostnad man själv får stå för.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga finns på entréplan, med 1st tvättmaskin och torkrum.
Cykelrum
Innergård med gräsmatta och uteplats.

Amorteringsförmån
Då detta är en nyproduktion är det amorteringsfritt de första fem åren.
Prata med din personliga bank för mer information och villkor.

Förening

Namn

Brf Spetsen

Om föreningen

Fastigheten byggdes år 1954 och består av 1 flerbostadshus på 3 våningar.
Föreningen förvärvade fastigheten samma år som det byggdes och fick därefter beteckningen 28:9 Spetsen i stadsdelen Lunden i Göteborg.

Föreningen Brf Spetsen registrerades den 16 juni år 1953 och föreningens nuvarande ekonomiska plan samt stadgar upprättades den 16 juni 1954.
Fastighetens totalyta är enligt den ekonomiska planen 661,5kvm varav 541kvm utgör lägenhetsyta, 64kvm utgör lokalyta och resterande 56kvm utgör garage.

Föreningen upplåter 10st lägenheter med bostadsrätt.
Föreningen har följande lägenhetsförening:
6 st= 2 rok på 59,5kvm
3 st= 2 rok på 61,5kvm
1 st= 3 rok på ca 64 kvm

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Antal lägenheter

10

TV och Bredband

Avgift:
I dagsläget är månadsavgiften 2000kr.
I denna avgift ingår värme, vatten och kabel tv.

Internet:
Det finns ett nätverksuttag där man kan koppla upp sig till indraget fiber, detta är en kostnad man själv får stå för.

Parkering

Parkering:
För tillfället är det kö för tillgång till föreningens parkeringsplatser och garage.
Gatan utanför och runt området är berättigat med boendeparkering, kontakta Göteborgstad för mer information.

Renoveringar

Föreningens underhållsplan upprättades år 2003 vilken ligger till grund det fortsatta underhållet av fastigheten.

Utfört underhåll:
-2017 Relining av stammarna är utförda av Tubus.
-2017 Uppfräshning av trapphuset är klart.
-2017 OVK
-2017 Porttelefoner med kamera har precis blivit installerad.
-2016 installerades nya 3-glas fönster i fastigheten.

Ekonomi

Föreningens ekonomin väldigt bra då belångingsgraden/ kvm genom bostadsyta är extremt låg! I dagsläget har föreningen ca 1.200.000kr i lån, men räknar med att amortera av ca 600.000kr i år.
Föreningen har även planer kring att upplåta ytterligare en lägenhet på vinden, vilket kommer ge ett kapitaltillskott och målet är att arbeta mot att bli en skuldfri förening.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Anna-Katrin Andersson Revisionsbyrå.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Föreningens ekonomin väldigt bra då belångingsgraden/ kvm genom bostadsyta är extremt låg! I dagsläget har föreningen ca 1.200.000kr i lån, men räknar med att amortera av ca 600.000kr i år.
Föreningen har även planer kring att upplåta ytterligare en lägenhet på vinden, vilket kommer ge ett kapitaltillskott och målet är att arbeta mot att bli en skuldfri förening inom snar framtid!

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad