Gamlestadstorget 11

Bilder

  • Såld!

Gamlestadstorget 11 , Gamlestaden , Göteborg

Nu är tillfället här att kunna förvärva en stor fyra i etage. Denna unika fyra är placerad högst upp i ett landshövdingehus i populära brf Gamlestadstorget. Genomgående bra standard och särpräglade detaljer i rummens utformning. Stort vardagsrum i charmiga vinklar, stort kök och flera rum som varje är i sitt egna unika utförande. En lägenhet som måste upplevas på plats. Placerad i Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.
Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Varmt välkommen på visning!

130 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
7 416 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
130 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
8
Byggår:
1918-1919
Driftskostnad:
616 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning
Hall/innerhall

Direkt i entrén känner du av det unika i detta boende. Från hallen når du direkt trappan till övervåningen och på andra sidan ligger den inre hallen för mer avhängningsutrymme. Den inre hallen går i en charmig vinkel in mot det stora vardagsrummet. Här finner du även förvaring i form av tre garderober. Från innerhallen når du även köket och badrummet. Vid entrén ligger ett laminatgolv och väggarna är vita. På golvet i den inre hallen ligger en ekparket som vandrar vidare till vardagsrummet. Även här det ljusa ytskikt.

Vardagsrum

Här finner du ett stort vardagsrum i flera vinklar som skapar detta unika boende. Mycket ljus kan sippra in genom två stora fönster från två väderstreck. Mycket fina fönster med spröjs. På golvet ligger ekparkett och i övrigt är det ljusa ytskikt.

Kök

Stort är ständigt återkommande i detta härliga boendet. Köket har gott om utrymmen för förvaring och plats för ett större matbord. Den maskinella utrustningen består av induktionhäll, inbyggnadsugn, köksfläkt, diskmaskin och fullstora kyl och frys. På golvet ligger ett fint laminatgolv och väggarna är vita med undantag av en fondtapet.

Badrum

Modernt och helkaklat badrum i vitt och grått utförande. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ med kommod, dusch och tvättmaskin.

Övre plan
Hall

Från den övre hallen nås de tre rum detta plan erbjuder. På golvet ligger den fina ekparketten och väggarna går i vitt samt med en fondtapet.

Sovrum 1

Det mindre sovrummet som ändå är av en större variant. Charmig detalj i det stora fönster som går från den raka väggen upp på snedtaket med utsikt över innergården. Här finner du förvaring i form av en garderob. Sovrummet är i vitt utförande och har ett fint laminatgolv.

Sovrum 2

Rakt fram från den övre hallen nås det mycket stora sovrum nummer två. Ett mycket charmigt rum med speciell utformning i härlig vinkel. En pelare placerad i rummet är en del av det unika boendet. Gott om ljus kommer i genom fönster som är placerat i snedtaket. På golvet ligger ekparkett och i övrigt ljust ytskikt.

Sovrum 3

Även det tredje sovrummet är mycket stort och har än mer vinklar. Detta rum har även tillgång till en mycket stor klädkammare. Även här finns det charmiga fönster som går från den raka väggen upp på snedtaket med utsikt över innergården. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är vita med undatag av en fondtapet.

Nu är ett tillfället här att kunna förvärva en stor fyra i etage. Denna unika fyra är placerad högst upp i ett landshövdingehus i populära brf Gamlestadstorget. Genomgående bra standard och särpräglade detaljer i rummens utformning. Stort vardagsrum i charmiga vinklar, stort kök och flera rum som varje är i olika unika utförande. En lägenhet som måste upplevas på plats. Välkommen!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

7 416 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

7 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,0094%

Andel av årsavgiften

1,18517%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Oktober

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1918-1919

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

GAMLESTADEN 10:18

Övrigt

Köket renoverades 2011.
Badrummet renoverades 2015 av fackmän.

Ett förråd hör till lägenheten och finns i trappuppgång 43.

Förening

Namn

Brf Gamlestadstorget

Om föreningen

Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Föreningen har precis bytt TV-leverantör till boxer. Bredband ingår numera i avgiften.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st
2 rok 84 st
3 rok 35 st
4 rok 14 st
5 rok 2 st

Fyra tvättstugor samt ett mangelrum finns i byggnaden på gården. På gården finns även bastu. Föreningen har även cykel- MC- samt barnsvagnsförråd.

En renovering av taken skedde under 2016 och 2017. Sen ombildning till bostadsrättsförening har flera renoveringar på fastigheten gjorts som t.ex. grundförstärkning, dränering och nästan hela fasaden renoverad.
Under 2019 planeras upprustning av bastun, renovera föreningshuset så att det blir ett hus som medlemmar kan hyra för övernattningar, kalas etc.
Renovera stora gräsmattan, byte av balkongräckena på de 16 balkongerna, inköp av brandsläckare till samtliga trappuppgångar, samt en hjärtstartare.

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget gällande bredband via fiber samt tv. Nätverksuttag finns i varje lägenhet vid ytterdörren.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

165

Antal lokaler i föreningen

3

Parkering

I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar har planerats för 2019.
För fastigheten finns en 20-årig underhållsplan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad