De Geersgatan 7A

Bilder

  • Såld!

De Geersgatan 7A , Lunden , Göteborg

Ljus och rymlig genomgångstvåa med härlig balkong i soligt sydvästläge. Högst upp i huset och fritt belägen bostad med panoramautsikt över Lundens takåsar. Originaldetaljer som vackra fönsterbänkar i sten och gjutjärnselement blandas med trendiga renoveringar. Perfekt, lugnt läge i populära Lunden! Stamrenoverat badrum & renoverat kök.

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 606 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
139
Byggår:
1955
Driftskostnad:
253 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad och charmig genomgångs-tvåa med balkong i soligt västerläge och magnifik utsikt. Belägen på höjden i Lunden med härlig utsikt över Göteborgs takåsar. Stamrenoverat badrum med installerad tvättmaskin. Lägenheten har en social och öppen planlösning med fantastiska fönsterpartier. Sobert renoverat kök i trendigt grått ifrån 2017. Belägen i en välskött Riksbyggen-brf i populära Lunden. Från Lunden har du mycket bra kommunikationer in till stan tack vare 60-bussen. Lägenhetens välplanerade dryga 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL

Du kliver in i den rymliga hallen som är navet i lägenheten med ingång till samtliga rum. Plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter, här har du möjlighet att ställa en garderobslösning. Väggar är ljusa och på golvet ligger ett vackert grått klinkergolv ifrån Porcelanosa.

BADRUM

I anslutning till hallen ligger det fräscha badrummet med ett fönster som ger härligt ljusinsläpp. I samband med föreningens stamrenovering (2015) renoverades badrummet i föreningens regi. Badrummet är utrustat med WC, duschhörna, kommod i vit stilren färg, handdukstork och ett spegelskåp för förvaring av tandborsten. Väggarna är helkaklade med ett vitt kakel och på golvet ligger en mörkgrå klinker. Självklart finns här också golvvärme. Om du inte vill tvätta i föreningens tvättstuga finns här också en toppmatad tvättmaskin.

KÖK

Till höger från hallen ligger det stilrena köket. Kökssnickerierna går i trendigt ljusgrått med mässingsbeslag. Ovanför de rejält tilltagna arbetsytorna, som består av en vit kompositskiva, sitter ett fasat vitt kakel. Du har mycket förvaring i massvis med skåp som utnyttjar takhöjden. Utrustningen i köket består av inbyggnadsmikro, köksfläkt (kolfilter), induktionshäll, kyl/frys och en inbyggd diskmaskin. Diskhon, blandare och fläkt är i läckert svart som bryter av snyggt mot övriga färgerna i köket. I köket kan du möblera med ett matsalsbord av kungliga mått, utan problem kan 6-8 matglada gäster sitta här.

VARDAGSRUM

I en social och öppen planlösning tillsammans med köket finner du vardagsrummet. Rummet är verkligen juvelen i lägenheten med en fantastisk utsikt över Lundens takåsar. Du har utsikt ifrån flertalet fönster och tack vare detta så flödar ljuset in i rummet. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en vitbetsad enstavsekparkett. Förutom matsalsbord kan rummet möbleras med både soffa och arbetsbord om så önskas. Originaldetaljer som vackra fönsterbänkar i sten och gjutjärnselement blandas med trendiga renoveringar. Utgång till en större balkong i västerläge med vidsträckt utsikt.

SOVRUM

Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Här ligger ett vitlutat furugolv, ett perfekt barfota golv! Väggarna är tapetserade i en dova mörkgröna toner. Sovrummet är lugnt beläget, avskilt i lägenheten som garanterat ger dig en god natts sömn. I anslutning till sovrummet finns en tilltagen klädkammare för klädförvaringen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 606 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 036 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 236 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,65838%

Andel av årsavgiften

0,65839%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 december 2008
Energiprestanda: 171 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 25:14

Övrigt

TV-/Internet-anslutning
TV: Kabel-tv från ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Leverantör från ComHem, ingår i avgiften. (50mbit/10mbit)

Förråd
Till lägenheten hör 2 st källar-förråd, ett på ca 2,5 kvadratmeter stort samt ett på 4,5 kvadratmeter stort.

Tvättstuga
Föreningen har flera tvättstugor. I trappuppgången finns tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och torkrum.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), mindre gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen.

Parkering
Föreningen har 61 st garageplatser och 72 st parkeringsplatser. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området, boendekod "Ö". Läs mer på www.goteborg.se

Förening

Namn

Brf de Geersgatan

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Lunden 25:15, 33:1, 33:2 och 34:1, som uppfördes med flerbostadshus 1954-55. Adresserna är De Geersgatan 2-22 samt 7-9.

Den totala bostadsarean för föreningens lägenheter är 8393 kvm medan lokalerna utgör 37 kvm.
De 142 bostadsrätterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 22 st
2 rok 59 st
3 rok 30 st
4 rok 31 st

Gemensamma utrymmen är:
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen. I övrigt finns cykelförråd och barnvagnsrum. Tvättstugor finns i flera trappuppgångar i föreningen. Utrustade med flera tvättmaskiner och torktumlare.

För mer information, se föreningens årsredovisning och stadgar, samt föreningens informativa hemsida www.degeersgatan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

ComHems basutbud gällande kabel-TV ingår. Dessutom ingår bredband med hastigheten 50/10 i månadsavgiften. Vill man uppgradera till 100/100 görs det separat och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 61 enskilda garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning, till dessa tillämpas separat kö. Det finns även en spolplatta för biltvätt vid garagen. P-plats kostar 150 kr, garage 299 kr.

Det finns även 11 besöksparkeringar. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Kötiden varierar mellan c:a 1-6 månader enligt uppgift från styrelsen 2017-01-26.

Renoveringar

1997: Fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Renovering av balkonger
2003: Renovering av trappuppgångar. Bland annat nya portar och porttelefon installerades.
2010: Renovering av yttertaken
2015-16: Stambyte genomfört samt badrum renoverade.
2016: Underhåll tvättstugor.
2017: Byggnation av miljöhus
2018 installerades bergvärme, nya rör och kulvertsystem mellan husen installerades, ventilationssystemet uppdaterades och ett nytt miljöhus byggdes. Även nytt tak lades på garagelänga och ny asfalt utanför hus 8-16.
2019 byggdes en ny tvättstuga i uppgång 6.

Under 2019 eller 2020 kommer portsystemet att bytas. Styrelsen följer en 50-årig underhållsplan som upprättades 2018.

Övrigt planerat underhåll:

Underhåll av befintliga garage och nya p-platser
Se över plåtfasad vid balkonger

Ekonomi

Föreningen har en god översyn över dess ekonomi och amorterar enligt plan. I dagsläget finns inga beslut om förändringar av avgiften. (Informationen baseras på kontakt med styrelsen 2019-01-03) Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Styrelsen har beslutat att inte höja avgiften kommande år, men att förenkla avierna genom att ta bort värmetillägget och baka in det i avgiften. Då avgiften är kvadratmeter baserad har det dock skett en mindre förändring. Några har fått en liten sänkning och andra en höjning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad