Smörgatan 102

Bilder

  • Såld!

Smörgatan 102 , Kallebäck , Göteborg

Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd finns denna moderna och ljussköna lägenhet med öppet och fritt gavelläge.
Här kan du bo i en fräsch lägenhet från 2008 med genomgående hög kvalité i såväl köks- och badrumsinredning, parkettgolv i ek, ljusa väggar och vacker utsikt.
Välkommen att boka in er på visning!

87 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 777 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
87 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3061
Byggår:
2008
Driftskostnad:
528 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

87 kvm

Rumsbeskrivning

Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd finns denna moderna och ljussköna lägenhet med öppet och fritt gavelläge.
Här bor du i en fräsch lägenhet från 2008 med genomgående kvalité i såsom köks- och badrumsinredning, parkettgolv i ek, ljusa väggar och vacker utsikt.
Lägenhetens 87kvm disponeras enligt följande:

Hall
Här välkomnas man av en ljus och rymlig hall med snyggt och praktiskt klinkergolv, vita väggar, stora garderober och en inbjudande och öppen passage.
Tack vare hallens generösa storlek används den idag också som bibliotek.

Badrum
Bakom nästa dörr på höger sida finner vi badrummet. Detta badrum är rymligt och praktiskt med alla nödvändiga och moderna faciliteter. Då föreningen ej har någon tvättstuga är vardera bostadsrätt utrustat med både tvätt och torktumlare samt bra och användbar arbetsyta och överskåp.
Väggarna är beklädda med vita kakelplattor och på golvet ligger grå/svart klinker som dessutom erbjuder golvvärme för frusna fötter.

Kök
Köket är ett kvalitativt kök från Marbodahl med bänkskiva i massiv ek, fina rostfria vitvaror från Bosch och en elegant specialbeställd infälld vask. Utrustningen är i väldigt bra skick och mycket välbehållen. Ugn, mikro, kyl/frys, fläkt och spis är från fastighetens uppförande år 2008.

Vardagsrum
Planlösningen för vardagsrummet är öppen och social då den både är i anslutning till köket och den inglasade balkongen.
Tack vare de fria och öppna ytorna kan man med olika alternativ och kreativitet möblera för tex. en mysig tv-hörna samt större matplats för flera sällskap.
Genomgående i hela lägenheten ligger fin ek-parkett och ljusa väggar och tak som utgör en enhetlig och bra bas.

Klädkammare
I anslutning till hallpassagen finner du även en klädkammare. Här kan man förvara mycket av det man inte vill ska ligga framme och det är gott om plats både i djup och i höjd.

Sovrum 1
I en avskild och rofylld del av lägenheten finner du sovrummet. Här ryms en stor dubbelsäng med sängbord. Från sängen kan du blicka ut över fritt och insynsskyddat område där lugnet infinner sig. På ena kortsidan av rummet är det dessutom gott om klädförvaring i de platsbyggda garderoberna med skjutdörrar.
Idag nyttjas sovrummet som kontor och läshörna.

Sovrum 2
Även detta rum ligger med utsikt över insynsskyddat område och är ett rum som lämpar sig fint till sovrum, rymmer också dubbelsäng, eller arbetsrum.

Balkong
Känslan av frihet infinner sig i vardagsrummet då man öppnar upp till den rymliga och trivsamma balkongen. Här är golvet klätt med laminat i nåtad stil, vilket ger en varmare känsla.
Balkongen har både en öppen och inglasad del, en optimal kombination för den som efterfrågar båda delarna!
Då lägenheten ligger i söderläge kan man under molnfria dagar njuta av solen från morgon till sen eftermiddag.
Den inglasade delen kan nyttjas året runt då infravärme och belysning finns. Det blir som ett mysigt extrarum till lägenheten.

Kallebäck som område
Nu står Kallebäck inför en spännande utveckling genom nya bostäder, butiker, restauranger, kultur och närservice vid Lackarebäcksberget. Allt planeras vara klart under 2021 då Göteborg fyller 400 år.
Sammanlagt 800 bostäder är planerade med byggstart vinter 2017.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 12, hiss finns

Avgift

4 777 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

6 340 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 640 kr
Försäkring: 2 700 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftkostnader enligt säljarens information.

Andel i föreningen

1,84%

Andel av årsavgiften

1,87597%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 maj 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

SKÅR 59:3

Övrigt

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö.

Föreningen har även 4 st uteplatser med separat kö och i området finns det också en 4-timmars gästparkering.

Förråd:
Till lägenheten ingår ett förråd om ca 2 kvm i källaren.

Internet/tv:
Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo mellan
Bredband 100/10 Mbit/s

Förening

Namn

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 2

Om föreningen

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 2 - Smörgatan 102 i Göteborg. Föreningen är uppförd 2008 och omfattar 57 lägenheter, 49 garageplatser och 4 P-platser ute, förråd i källaren på cirka 2 kvadratmeter per lägenhet och gemensamt cykelrum.

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö och att få en parkeringsplats brukar gå ganska smidigt. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1107kr betalas av köparen, pantsättningsavgift på 443kr betalas av låntagaren

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar garage, parkeringsplatser, vattenmätare, spill-/dagvattenledningar, gemensam mark.

Föreningen har en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2022 samt en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2050.
Fastigheten är 8 år gammal och man ser inget underhållsbehov förrän om några år.
Föreningen är en s.k privatbostadsförening enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

För mer info se årsredovisningen och hemsidan: brfhorisonten2.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

57

TV och Bredband

Den 1 juli 2018 uppgraderades gruppavtalet med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo Silver
Bredband 250MB / 50MB
* Telefoni Bas

Parkering

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö.

Renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Ekonomi

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Föreningens ekonomi
Under 2015 har medlemmarna fått tre avgiftsfria månader, de efterföljande åren har de haft två sttycken avgiftsfria månader/år.
Man gjorde en extra amortering av lån med 500.000kr. i december 2015.
Föreningen hade en omförhandling av elavtalet vilket resulterade i besparing om ca 50.000kr under 2015.

Under året 2016 har föreningen fortsatt god och stabil ekonomi.

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.

Nu står kallebäck inför en spännande utveckling. Nya bostäder, affärer och närservice skall vara klart till 2021 då Göteborg fyller 400 år.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad