Smörgatan 102

Bilder

  • Såld!

Smörgatan 102 , Kallebäck , Göteborg

På bästa läge i Kallebäck med praktfull höjd på 8e våningsplan är nu äntligen denna ljusa och trivsamma tvårummaren till salu!
I denna lägenhet blir man bland annat bortskämd med milslång utsikt från den inglasade balkongen med västerläge samt
Denna lägenhet besitter flera eftertraktade attribut, så som fräscha och moderna ytskikt / utrustning bra förvaring samt stabil förening.
Välkomna att boka in er på visning!

52 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 928 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52 kvm
Våning:
8, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3083
Byggår:
2008
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen är ljus och inbjudande med öppen anslutning till både kök och vardagsrum. Här finns bra avhängningsmöjligheter för både jackor och skor samt tåligt och snyggt klinkergolv som leder dig ut till vardagsrummet och köket där ett skifte till ek-parkett övergår.

Badrum

Bakom nästa dörr på vänster sida finner vi badrummet. Detta badrum är rymligt och praktiskt med alla nödvändiga och moderna faciliteter, så som badkar, wc, handdukstork, handfat med spegelskåp mm. Då föreningen ej har någon tvättstuga är vardera bostadsrätt utrustat med både tvätt och torktumlare från Bosch samt bra och användbar arbetsyta och överskåp. Väggarna är beklädda med vita kakelplattor och på golvet ligger grå/svart klinker som dessutom erbjuder golvvärme för frusna fötter.

Vardagsrum

Vardagsrummet är lägenhetens hjärta. Här erbjuds generösa och sociala ytor med öppen planlösning där möblering för såväl soffgrupp som matgrupp får plats. Från vardagsrummet har du även ett stort fönsterparti med milslång och häpnadsväckande utsikt över hela Johanneberg och mot innerstadens vackra tavla där landmärken som Liseberg och Gothia Towers går att skymta.

Kök

Köket är ett kvalitativt och skräddarsytt kök från Marbodahl med vita luckor, ljusgrå kakel över arbetsbänk, bra arbetsytor och fullt fungerande rostfria vitvaror från Bosch. Ett lyxigt tillval är den vackra stenskivan med stilfull vask i Diabas sten. Ugn, mikro, kyl/frys, diskmaskin, fläkt och spis är från fastighetens uppförande år 2008.

Balkong

I anslutning från vardagsrummet kliver du ut på den inbjudande och rymliga inglasade balkongen som ligger i soligt västerläge. Betonggolvet är inbjudande klätt med trätrall som medför en varmare och behagligare känsla. En mindre utegrupp med soffa och bord går utan svårighet inreda med. Tack vare att balkongen är inglasad kan man nyttja detta utrymme större delen av året.

Klädkammare

Mellan badrum och sovrum finns en klädkammare/förvaringsrum. Ett sådant utrymme är ett "måste" i de flesta hem där både kläder och annan förvaring smidigt kan förvaras!

Sovrum

Sovrummet är ljust och rofyllt med vita väggar och fint ljusinsläpp. Här kan man koppla av i sängen och låta blicken vila ut över den fria och vackra utsikt från fönstret. Då ena kortsidan av rummet är beklädd med garderober erbjuds generöst med förvaring även här.

Med naturen runt hörnet och city inom cykelavstånd finns denna moderna och ljussköna lägenhet med öppet och fritt gavelläge.
Här bor du i en fräsch lägenhet från 2008 med genomgående kvalité i såsom köks- och badrumsinredning, parkettgolv i ek, ljusa väggar och vacker utsikt.
Lägenhetens 52kvm disponeras enligt följande:

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

8 av 12, hiss finns

Avgift

2 928 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,19%

Andel av årsavgiften

1,21038%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

FTX

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Skår 59:3

Övrigt

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö och det brukar inte vara några problem men att få en plats.

Föreningen har även 4 st uteplatser med separat kö och i området finns det också en 4-timmars gästparkering.

Förråd:
Till lägenheten ingår ett förråd om ca 2 kvm i källaren.

Internet/tv:
Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
I oktober månad uppgraderades detta avtal till snabbare hastighet och Silverpaket i kanalutbud.

Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo Silver
Bredband 100/10 Mbit/s ( detta kommer ökas genom det uppgraderade avtalet )

Motionsrum:
Föreningen har inrett ett gemensamt motionsrum på källarplan. Här finns ett mindre gym och maskiner som medlemmarna får nyttja.

Förening

Namn

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 2

Om föreningen

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 2 - Smörgatan 102 i Göteborg. Föreningen är uppförd 2008 och omfattar 57 lägenheter, 49 garageplatser och 4 P-platser ute, förråd i källaren på cirka 2 kvadratmeter per lägenhet och gemensamt cykelrum.

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö och att få en parkeringsplats brukar gå ganska smidigt. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1107kr betalas av köparen, pantsättningsavgift på 443kr betalas av låntagaren

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar garage, parkeringsplatser, vattenmätare, spill-/dagvattenledningar, gemensam mark.

Föreningen har en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2022 samt en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2050.
Fastigheten är 8 år gammal och man ser inget underhållsbehov förrän om några år.
Föreningen är en s.k privatbostadsförening enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

För mer info se årsredovisningen och hemsidan: brfhorisonten2.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

57

TV och Bredband

Den 1 juli 2018 uppgraderades gruppavtalet med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo Silver
Bredband 250MB / 50MB
* Telefoni Bas

Parkering

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö.

Renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Ekonomi

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Föreningens ekonomi
Under 2015 har medlemmarna fått tre avgiftsfria månader, de efterföljande åren har de haft två sttycken avgiftsfria månader/år.
Man gjorde en extra amortering av lån med 500.000kr. i december 2015.
Föreningen hade en omförhandling av elavtalet vilket resulterade i besparing om ca 50.000kr under 2015.

Under året 2016 har föreningen fortsatt god och stabil ekonomi.

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad